Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bellla1

ciąża po cesarce

Polecane posty

witam mam pytanie jak to jest z drugą ciąża po cesarce .2 lata temu urodziłam synka przez cesarkie a teraz jesem w ciąży właśnie zrobiłam test..... ja słyszałam ze jeśli chcę urodzić sama to musi być przerwy 5lat to prawda ....

to zależy jak Ci sie wygoiło wszystko po pierwszej cesarce czy masz zrosty na macicy i takie tam ,ja miałm ceserkę niecały rok temu a ginekolog po usg poowiedział mi ze wszystko mam super zagojone i praktycznie nie ma sladu tylko cieniutka blizna na macicy została wiec nie mam przeiwskazań do naturalnego porodu

Gość guziczek779
Jeśli jest przerwa i rana dobrze sie wygoiła możesz rodzić siłami natury - ja miałam rodzić tylko ze strachu przed porodem załatwiłam sobie wskazanie od lekarza do cc i miałam planową cesarkę po 3 latach odstępu.Jeśli cesarka była nie z powodu wąskiej miednicy lub problemów z rozwarciem myślę,że masz szansę na poród sn.

Gość ja mialam pierwsza
cesarke i 30 miesiecy potem urodzilam naturalnie( z zzo).Poszlo swietnie.

Gość madzia z gdyniiiiiiiiii
Ja po cesarce odczekałam równo rok tak jak mi zalecił lekarz i zaszłam od razu, za pierwszym razem w drugą ciąże ! Ciaża przebiegała bezproblemowo. Drugie dziecko urodziłam siłami natury !!

ja pierwsze dziecko urodzilam przez cc, bo brak postepu i rozwarcia, nic namnei nie dzialalo. teraz mam jeszcze niecale 3 tygodnie do terminu, przerwamiedzy dizecmi 23miesiace. mam nadzieje ze urodze tym razem naturalnie i problem z rozwarciem sie nie powtorzy. ale sredniozalecaja 2 lata miedzy jednym a drugim porodem.

moja mama miala cc ze mna (na zyczenie), dokladnie rok i jeden miesiac pozniej rodzila naturalnie (sama chciala i lekarz nie mial przeciwskazan) mojego brata, 2 lata pozniej naturalnie urodzila jeszcze kolejnego syna moja przyjaciolka pierwszego synka urodzila cc, w druga ciaze zaszla po 2 latach i teraz rozwaza porod sn-lekarz twierdzi ze nie ma przeciwskazan , rozwiazanie za 1,5 miesiaca ;)

dzięki wam ja miałam cc ze względu na gestoze mały urodził się w 33tyg. myślicie ze to zatrucie ciążowe może się u mnie powtórzyć