Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia1234789

Problemy z siusianiem-ciąza?

Polecane posty

Gość Asia1234789

Witam drogie panie. Kochałam się z moim chłopakiem zawsze w prezerwatywie durex extra safe i nigdy nie dochodzi we mnie. Teraz zatrzymał mi się mocz i boje sie że to może być ciąża i powiększająca się macica wstrzymała mocz. Powiedzcie mi czy to jest mozliwe? Czy takie objawy są podczas ciązy? Pozdrawiam Was kochane:*

nie, to niemożliwe. w ciązy raczej się sika więcej bo macica naciska na pecherz i powoduje parcie :D jesli naprawdę zatrzymał Ci sie mocz to NATYCHMIAST idz do lekarza. mozesz miec zapalenie nerek, a to jest bardzo groźne!!

Gość Asia1234789
Mam już skierowanie na USG i badanie moczu do szpitala. Tak więć mowisz ze to niemożliwe tak? Dziekuje za odpowiedź!

Gość Asia1234789
USG wykazało że mam pusty pęcherz i dali mi skierowanie na jakies inne badania także do ginekologa... Pecherz pusty a parcie jak cholera... Ledwo co wytrzymuje... Co to może być? Czy ciąże naprawdę mogę wykluczyć?

Gość Alexxxxxxa
Ciązy tak w 100% nie możesz wykluczyć, ale jednym z objawów wczesnej ciąży jest ciągłe bieganie do toalety. ;)

tak ciążę mozna wykluczyć. gdyby była tak duża że aż oddziaływałaby na pęcherz toby jej na USG nie przeoczyli :) masz jakiś stan zapalny ewidentnie, nerek lub pęcherza.

A może kamienie nerkowe lub piaseczek??? Przy kolce nerkowej miałam zatrzymany mocz i parcie na pęcherz,że hej! Ale poleczyłam-i się więcej nie powtórzyło-a minęło już z 15 lat. Zdrówka życzę :)

Gość a co badanie moczu wskazało
bo to może być i zapalenie pęcherza i choroba nerek. Pewnie dostaniesz antybiotyk jakiś. Ciąża zupełnie wykluczona. Nie ma takich objawów

"Alexxxxxxa - Ciązy tak w 100% nie możesz wykluczyć, ale jednym z objawów wczesnej ciąży jest ciągłe bieganie do toalety." raczej później, kiedy rozciągnięta macica zaczyna uciskać na pęcherz. jestem we wczesnej ciązy, do kibla nie latam :)

Gość Alexxxxxxa
Uuuu, ja przez pierwsze tygodnie latałam jak głupia. Mądre książki tez podają to jako jeden z objawów ciąży. W drugim trymestrze spokój, a potem w trzecim znów

Gość Asia1234789
Wyniki bede miec o 15 ale krwi-bo moczu nie miała w ogole. Dziewczeta, co do tej ciązy to sama nie wiem bo mi sie chce siusiu ale teo siusiu nie ma w ogole. No moze pare kropelek. Przez 3 albo 4 godziny moze sie uzbiera caly pechcerz, a z tego co wyczytalam to jak jest sie w ciazy to sie lata co chwila i sie normalnie siusia. Pozdrawiam. O 15 dam znac co mi w tej krwi wykazalo.

Gość jdxksabkxjc
zapalenie pecherza masz a nie ciaze!!!!!glupias ty czy co

Gość amboo
to nie ciaza, bardziej zakazenie pecherza. moze sprobuj moczopednych herbat i srodkow zakwaszajacych? zurawina z witamina c np! nie musisz osobno kupowac, mozesz np sobie tylko prouro kupic, jest spoko. mozesz tez sporbowac nospy rozkurczowo. i pij duzo plynow, moze Twoj organizm tak na upaly zareagowal ze wszystko wchlania czy cos

Gość Asia1234789
Witam. W moczu mam jakies bakterie ale nie wiele bo od wczoraj zazywam antybiotyk na stany zapalne i zakazenia. W krwi wszystko jest wporzadku, natomiast w moczu mam krew, zarowno siweza jak i ta wyługowata(czyli ta ktora tam juz troche zalega). Co to moze byc? Jutro jade do nefrologa ale moze cos Wy powiecie? Ciaze juz chyba mozna wykluczyc bo nawet jak ialam usg jamy brzusznej to by chyba nie przeoczyli Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi:*

nie chce Cie martwic ale jak dla mnie coś z nerkami :/ nie bede dywagowac co dokladnie bo to i tak nic nie da. jakbyś niala coś z pęcherzem mialabyć wiecej bakterii w moczu. daj znac co Ci powie lekarz.