Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wieeeeem

żeglowanie

Polecane posty

Gość nie wieeeeem

w tegoroczne wybieram się ze znajomymi na mazury, na żagle. zawsze chciałam spędzic chociaz kilka dni w ten sposób, ale teraz jak przyszło co do czego, mam całe mnóstwo obaw. nie mam pojęcia co ze sobą zabrac, nie wiem jak się przygotowac do tego wyjazdu. warunki będą tam raczej spartańskie.. ;| liczę na Waszą pomoc, wskazówki i rady, dzielcie się także swoimi wrażeniami. ciekawa jestem jak wygląda to całe żeglowanie :>

kocham żagle weś jakiąś kurtke przeciwdeszczową, buty jakieś, może szmaciaki, chyba , że kupisz jakieś specjalne na łódke, hmmm no i spiwór... i dużo jedzenia:S

Gość dsdasdasd
I. Rzeczy niezbędne: śpiwór, piżama lub dres do spania, 2-3 ciepłe swetry, 2-3 pary spodni, 2 ciepłe koszule, ciepła bielizna, (podkoszulki, getry), czapka wełniana, czapka przeciwsłoneczna, ubranie przeciwdeszczowe (sztormiak), przybory toaletowe, kosmetyki, ręczniki, obuwie (trampki, pionierki, kalosze - obuwie musi być wygodne, na miękkiej, gumowej podeszwie) ubranie na upały (podkoszulki, krótkie spodenki, okulary przeciwsłoneczne). Dokumenty: dowód tożsamości. II. Rzeczy niekonieczne lecz przydatne: latarka, rękawiczki, sandałki, klapki, podręcznik żeglarski,śpiewnik, gitara, lub inny instrument, na którym grywasz. III Rzeczy zbędne: lekarstwa inne niż zalecone przez lekarza, prowiant w ilości dużo większej niż na podróż. + w zaleznosci do tego jak bedziecie sie zywic jedzenie. na łajbie kubki, talerze i garnki sa:) czyli np. makarony, konserwy, olej, ryz, zupki itp. itd:)

Gość dsdasdasd
no i na rejs nie należy zabierać plecaków ze stelażem, ze względu na ograniczoną powierzchnię bagażową jachtu. Wskazane jest aby zabrać worek żeglarski, ewentualnie plecak bez stelaża. Po jachcie nie wolno poruszać się w obuwiu typu glany, lub szpilki!