Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sinside

co dac dziecku do jedzienia jeżli wymiotuje?

Polecane posty

Gość sinside

caly czas pije, ale placze, ze nie chce juz wody tylko jeść. ale niewazne czy sucharki czy miesko zwraca wszystko. sama wode też. na razie dostala smecte, jak nie przejdzie do nocy/jutra do lekarza, ale co dać na razie do zjedenia? najmnije drażniącego? dziecko 2,5 roku

Gość bożżenka
znaczy chleb tostowy, nieopieczony

na pewno dziecku musisz uzupełnić elektrolity. W aptece możesz zakupić napój hipp ors200, możesz też podać dziecku kawałek suchego chlebka i ewentualnie kleik ryżowy, ale na wodzie

Gość laaskaa
napar z jagód:O a po za tym jak dzieciak ciągle wymiotuje to z tym do szpitala bo moze się odwodnić:O

Smecta na wymioty? Smecta jest na biegunkę a nie na wymioty - to trochę inna strona. Jak ciągle wymiotuje, cokolwiek nie zje to radze w te pędy do szpitala.

Gość sinside
dzieki problem w tym ze dzieciak nie moj, tylko siostry. ale z ojcem jej nie przetłumaczyłam ze jak woda wymiotuje to jest juz czas na lekarza posle jej wiadomosc z tym kisielem i hippem

Gość maminka1978
Mój tez wymiotował przez 3 dni cokolwiek zjadł,często wymiotował , aż go rwało.orsalit - po łyku zwymiotował,ale to ważne żeby dziecku uzupełnić elektrolity. ja dawałam ryż rozgotowany z marchewką. Po 3 dniach jak ręką odjął.Lekarz powiedział, że to był rotawirus. Juz jechaliśmy do szpitala, bo mały marudził i juz się niepokoiłam,okazało sie że był głodny.Zjadł kilka łyżek jogurtu i było lepiej potem znowu kilka i itd. Nie wiadomo co spowodowało wymioty u dziecka Twojej siostry.Macie jakies podejrzenia??

Gość maminka1978
dawac pić małymi łykami, po trochę.jak wypije za duzo na raz to zwymiotuje na bank

Gość maminka1978
inna opcja to zadzwonić do lekarza i spytać co robić w tej sytuacji.

Gość sinside
jedyne podejrzenia, to ze w koncu jej nalogowe picie mleka się zemscilo. pile mleko z kartonu i przegotowane wiejskie, znaczy prosto od krowy.

moze to glupio zabrzmi ale bardzo dobra na uspokojenie sie zoladka i na przywrocenie rownowagi kwasow jest .. cola! lekko podrzej zeby odgazowac i daj na poczatek ok. 30 ml i tak co jakis czas. to jedyny napoj ktorym moj syn jak bym chory nie wymiotowal i szybko sie wyleczyl.

Odgazowana cola działa naprawdę rewelacyjnie! Nawet w szpitalu lekarze zalecają podawanie małymi łyczkami co jakiś czas odgazowanej coli.

Gość mumminka 1978
Zapomniałam, ja dałam odgazowany 7 up

"sinside - jedyne podejrzenia, to ze w koncu jej nalogowe picie mleka się zemscilo. pile mleko z kartonu i przegotowane wiejskie, znaczy prosto od krowy." a co ma mleko do tego?...

Chrupki kukurydziane,marchwianka na ryzu,kleik ryzowy na wodzie,nie podawaj nic mlecznego ani mięsa jak narazie-żoładek musi odpocząc,wszystko lekko stawne.

Gość ćma cme goni
zgadzam sie chrupki kukurydziane i małe łyczki coli