Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polakraków

imiona

Polecane posty

Gość polakraków

hej, jakie imiona wam się podobają i dlaczego?? a jakie uważacie za paskudne?? ostatnio nawet z mamą przeglądałam kalendarz i oceniałyśmy imiona. zacznę: - nie podobają mi się, i to bardzo, "nowoczesne" imiona typu jessica (jessika??), nicola, angelika, sandra, alan, itp. oraz wymysły rodziców typu wiśnia, czereśnia, sitrynka (to są autentyczne przykłady). - nie przepadam za imionami staropolskimi typu stanisław(a), władysław(a), ale np. marysia czy zosia są piękne, - z takich "zwykłych" to okropne są: monika, amanda, aldona, konrad i inne, - bardzo lubię imiona starosłowiańskie typu świętopełk, ziemowit, dobrawa. szkoda, że nie za bardzo można dać w ówczesnych czasach tak dziecku na imię, bo społeczeństwo jest takie że od razu wyśmieje, a dzieci w szkole będą przezywać i odrzucać (wiem po znajomych, ich syn ma 9 lat i ma na imię ziemowit właśnie i "ziemniak" na niego wołają), - moje ukochane imiona: gabriela, amelia, małgorzata, anna (imię nieśmiertelne!), michał. planuję z mężem dziecko, więc któreś z powyższych imion znajdzie "zastosowanie":) na zakończenie - ja mam na imię paulina, imię takie sobie, a mówią na mnie pola właśnie;)

Gość polakraków
halo:)

męskie to Sebastian bardzo mi się podoba ;) i jeszcze Antoni... z żeńskich Wiktoria, Weronika,

Gość Monique2222
a mi się podoba Monika ;) a poza tym to Anna , Alicja, Emilia, Laura, Nadia, Nina, Olga, Aneta, a nie podobają mi sie Dzesiki , Angeliki itd. klaudia też mi sie bardzo nie podoba tak samo jak Magdalena , Małgosia , Aleksandra . No i oczywiście imiona typu Władzia , Stasia . Marysia i Zosia też mi sie nie podobają. Bardzo mi sie za to podoba imię Liwia (nie Oliwia) choć jest rzadkie w Polsce

Gość Monique2222
no i Elżbieta to okropne imię bleee

Gość Monique2222
a i zapomniałam jeszcze o imionach typu Kazia , Mirka , itd są obrzydliwe

Gość lsfhslkfhlkahf
A mnie te imiona: Dżesika, Nikola, Amanda itd. kojarzą się z patologią. Nie wiem czemu :O

Gość Monique2222
Bo często ludzie z takich środowisk patologicznych , gdzie jest bieda daja tak dzieciom na imię ( choc nie jest to reguła bo terraz to ogólnie częste imiona). np z mojej szkoły byla jedna Ramona , która trafiła do poprawczaka

Gość polakraków
ramona!... :| ee, nie podoba mi się.... wymyślne imiona, błe. z patologią może mi się nie kojarzą, ale są takie, no hmm nie pasują do naszej, polskiej kultury, takie obce są, dziwne, dziwny oddźwięk w uszach mają.

moj wujek ma na imie Ziemowit, z tego co wiem, to raczej mu w szkole nie dokuczali, ale się pytlali 'co to za imie'. Ja lubie imiona: Natasza, Aurora, Adam, Roch, Antoni, Krzysztof :D