Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxdfgdgdgdgdg

CZEMU METALE NIE LUBIĄ LUDZI SLUCHAJACYCH MUZYKE ELEKTRONICZNĄ?

Polecane posty

Jak można stwierdzić, że muzyka klasyczna nie ma żadnego przekazu!? :O Przecież przekaz jest w każdym dźwięku, tonie, w przejściach, czuc tam emocje, napięcie, klimat i to samo moge powiedziec o dobrych utworach rockowych czy metalowych. Do przekazania czegoś nie zawsze konieczne są słowa. Ale w monotonnym łup bum cyk trudno sie tego doszukać. Tak samo dobre utwory rockowe czy tez metalowe wywołuja po prostu ciary na plecach, tak są przesycone przekazem. Moim zdaniem obustronna niechęć do siebie tych dwóch przeciwnych obozów wynika z tego, że muzyka jaką się wybiera odzwierciedla niejako osobowość, charakter a więc skoro słuchaja tak róznej muzyki, to trudno, żeby przypadali sobie do gustu. Oczywiście mówię to raczej o swego rodzaju fanatykach, bo np. ja osobiście wybieram utwory bardziej z pierwszej grupy (podpadające pob metal, rock) ale potrafie docenić dobre utwory z innych nurtów i nigdy nie skreślam nikogo tylko dlatego, że słucha innej muzyki. W ogóle takie zachowanie zajeżdża skrajną nietolerancją :O

Gość fdbdhdbd
Ale w monotonnym łup bum cyk trudno sie tego doszukać-co przez to rozumiesz-masz na mśli calą m.elektryczną czy tylko jakiś jej konkretny odłam(jak nie znasz nazwy to przynajmniej nakreśl o co ci chodzi).

Nie znam się na tym w ogóle - przyznaję się bez bicia :D Nie umiem inaczej tego określić, nie można zaprzeczyć, ze takie piosenki są, żadnych konkretnych tytułów także nie podam bo takowych nie znam przykro mi :) Nie twierdzę też, że cała muzyka elektryczna to takie bum cyk cyk :)

Gość fdbdhdbd
''Moim zdaniem obustronna niechęć do siebie tych dwóch przeciwnych obozów wynika z tego, że muzyka jaką się wybiera odzwierciedla niejako osobowość, charakter a więc skoro słuchaja tak róznej muzyki, to trudno, żeby przypadali sobie do gustu.'' taka niechec to skrajna dziecinada pozatym normalny czlowiek nie zamyk sie w jednym nurcie.głownie słucham trance ale nie pogardze muzyką symfoniczną,sątrackiem z gier i filmow,rockiem,pop punkiem,metalem symfonicznym.) ''Jak można stwierdzić, że muzyka klasyczna nie ma żadnego przekazu!? Przecież przekaz jest w każdym dźwięku, tonie, w przejściach, czuc tam emocje, napięcie'' i takie same emocje wzbudza niejednokrotnie muzyka elektroniczna-pewnie dlatego jak juz wspomnialem tworzone byly orkiestrowe interpretacje muzyki trance. . ''Ale w monotonnym łup bum cyk trudno sie tego doszukać'' no super-nikt tu nie powidzial ze rock nie ma przeslania-ale jeśli ty nie um iesz sluchac m.el to nie znaczy ze to tylko ''łup bum cyk ''

Gość progresssivehousemannnnn
''Nie znam się na tym w ogóle - przyznaję się bez bicia Nie umiem inaczej tego określić, nie można zaprzeczyć, ze takie piosenki są, żadnych konkretnych tytułów także nie podam bo takowych nie znam przykro mi Nie twierdzę też, że cała muzyka elektryczna to takie bum cyk cyk''-no tak nie znasz sie to znaczy odrazu ze jest ona pusta i nie ma emocji.

''Moim zdaniem obustronna niechęć do siebie tych dwóch przeciwnych obozów wynika z tego, że muzyka jaką się wybiera odzwierciedla niejako osobowość, charakter a więc skoro słuchaja tak róznej muzyki, to trudno, żeby przypadali sobie do gustu.'' taka niechec to skrajna dziecinada pozatym normalny czlowiek nie zamyk sie w jednym nurcie.głownie słucham trance ale nie pogardze muzyką symfoniczną,sątrackiem z gier i filmow,rockiem,pop punkiem,metalem symfonicznym.) Napisałam mniej więcej to samo co ty. ''Jak można stwierdzić, że muzyka klasyczna nie ma żadnego przekazu!? Przecież przekaz jest w każdym dźwięku, tonie, w przejściach, czuc tam emocje, napięcie'' i takie same emocje wzbudza niejednokrotnie muzyka elektroniczna-pewnie dlatego jak juz wspomnialem tworzone byly orkiestrowe interpretacje muzyki trance. Być może wzbudza, we mnie akurat nie, choć wielu piosenek tego typu nie słuchałam, Te najpopularniejsze, które czasem słyszę z konieczności np. w radiu nie robią na mnie żadnego wrażenia. Ale to już kwestia indywidualnych upodobań, trudno, żeby wszyscy lubili to samo. . ''Ale w monotonnym łup bum cyk trudno sie tego doszukać'' no super-nikt tu nie powidzial ze rock nie ma przeslania-ale jeśli ty nie um iesz sluchac m.el to nie znaczy ze to tylko ''łup bum cyk '' To tez powiedziałam już wczesniej sama, nie mam w zwyczaju pogardzac czymkolwiek tylko dlatego, że osobiście tego nie lubię.

"no tak nie znasz sie to znaczy odrazu ze jest ona pusta i nie ma emocji." Nic takiego nie napisałam. Napisałam, że w monotonnym łub bum i cyk trudno się jakiejś głębi doszukać, ale też napisałam, że nie twierdzę, że cała muzyka elektroniczna to tylko takie łup, bum cyk. Wychodzi więc na jedno, więc nie wiem dlaczego tak się czepiasz.

Gość bzdura...
to nieprawda, że gardzą, nie wszyscy, w tym ci bardziej dojrzali

''Być może wzbudza, we mnie akurat nie, choć wielu piosenek tego typu nie słuchałam, Te najpopularniejsze, które czasem słyszę z konieczności np. w radiu nie robią na mnie żadnego wrażenia. Ale to już kwestia indywidualnych upodobań, trudno, żeby wszyscy lubili to samo.'' no i wlasnie dochodzimy do jednego z najdziwniejszych stereotypow-w radiu to mamy na codzień pop i komercyjny rock. dobra muzyka elektroniczna leci dopiero w godzinah nocnych w specjalnych audycjach poswieconych jej-ale roumiem ze mozesz czegos nie lubić.

bzdura... to nieprawda, że gardzą, nie wszyscy, w tym ci bardziej dojrzali moze i racja-tylko gdzie ich znaleśc :D

Gość bzdura...
poza tym niektórzy, np Jean-Michel Jarre tworza muzykę elektroniczną na wyższym poziomie

Nie mam zamiaru tego słuchać i oceniać, gdyz jak wspomniałam muzyka taka mi nie leży. Jeśli nie jest pozbawiona emocji, to i tak nie zmieni to moich poglądów, bo od początku nie twierdziłam wcale, że każda piosenka tego typu jest "do bani". Niemniej jednak to, że porusza taki temat nie byłby dla mnie wcale wyznacznikiem tego, że nie jest to utwór bez głębi, przekonałam się już, że nawet na taki temat można pisać tak pusto,że w głowię sie nie mieści :O I żeby nie było - nie krytykuje wcale tego utworu - nawet go nie słuchałam i nie twierdzę, że jest pusty i płytki, ani tez że nie jest dobry, na wysokim poziomie i niesie ze sobią wielki przekaz

OCZYWISCIE TO BYL TYLKO PRZYKLAD. ''piosenka''-tu niechodzi o piosenke ale o muzyke-a przekaz twozy nasza wyobraznia-i tak jak na fanke rocka/metalu jestes wmiare tolerancyjna.

"dobra muzyka elektroniczna leci dopiero w godzinah nocnych w specjalnych audycjach poswieconych jej" Więc trudno się dziwić, że osoby, które muzyki takiej nie lubią, nie maja o tych lepszych utworach zielonego pojęcia. To co zreszta puszczane jest w godzinach, kiedy jest najwięcej słuchaczy z konieczności musi byc jak najbardziej byle jakie - żeby trafiło do jak największej ilosci osób. W ogóle to dyskusja na trochę inny temat

"dobra muzyka elektroniczna leci dopiero w godzinah nocnych w specjalnych audycjach poswieconych jej" Więc trudno się dziwić, że osoby, które muzyki takiej nie lubią, nie maja o tych lepszych utworach zielonego pojęcia. To co zreszta puszczane jest w godzinach, kiedy jest najwięcej słuchaczy z konieczności musi byc jak najbardziej byle jakie - żeby trafiło do jak największej ilosci osób. W ogóle to dyskusja na trochę inny temat-nie myslalem ze doztyje takiej wypowiedzi ze strony fana(ki) rocka/metalu. pozostaje nam internet,zagraniczne radia internetowe oraz fora do poszukiwanie tego co ambitne i niecodzienne.

Nie jestem fanką rocka ani metalu - po prostu utwory tego typu najcześniej przypadaja mi do gustu. Ale słucham też innych kawałków, jesli mi się spodobają. Jestem fanką muzyki w ogóle, lubię brzmienia róznych instrumentów i to jak się łączą, lubie "czuć" muzykę, dlatego np nie jestem w stanie podczas słuchania muzyki uczyć się, rozmawiać, ewentualnie wykonuję tylko jakieś mechaniczne czynności. Podchodze do tego właśnie jakoś tak bardzo zmysłowo, intensywnie i jesli jakas muzyka na mnie w taki sposób nie działa, to po prostu jej nie słucham. Są utwory, których nie mogę ścierpieć, bo mnie zwyczajnie drażnią, ale to raczej są skoczne popowe kawałki, nie śpiewane a właściwie skrzeczane.

''Są utwory, których nie mogę ścierpieć, bo mnie zwyczajnie drażnią, ale to raczej są skoczne popowe kawałki, nie śpiewane a właściwie skrzeczane.'' ja tak miałem z ''poker face ''

''Jestem fanką muzyki w ogóle, lubię brzmienia róznych instrumentów i to jak się łączą, lubie "czuć" muzykę, dlatego np nie jestem w stanie podczas słuchania muzyki uczyć się, rozmawiać, ewentualnie wykonuję tylko jakieś mechaniczne czynności'' mam tez tak samo-no chyba ze to disco polo albo hip-hop

"pozostaje nam internet,zagraniczne radia internetowe oraz fora do poszukiwanie tego co ambitne i niecodzienne." To prawda, ale dlatego też powstaje problem tego typu, że nie zna się dobrych utworych w obrębie gatunków muzycznych, które nas osobiście nie interesują. Oczywiście to, co napisałam to w dużej mierze generalizacja,nie twierdzę, że nigdy, żadne radio nie puszcza żadnej dobrej muzyki. Ale zwykle te puszczane np. w środkach transportu publicznego stacje typu eska nie są raczej w moim mniemaniu nastawione na muzykę ambitną. A to właściwie mój jedyny kontakt z radiem, bo z własnej woli nigdy go nie słucham (nie trafia w móh gust ;))

''To prawda, ale dlatego też powstaje problem tego typu, że nie zna się dobrych utworych w obrębie gatunków muzycznych, które nas osobiście nie interesują.''-i tu opowino sie miec podejście nieznam-a nie nieznam to nienawidze. ja nie przepadam naprzykłasd za hevy metalem z mocnym growl'em-rozumiem o czym wokalista śpiewa ale nie pasuje mi ten klimat-to nie znaczy ze to tylko darcie japy.

progresssivehousemannnnn ''Są utwory, których nie mogę ścierpieć, bo mnie zwyczajnie drażnią, ale to raczej są skoczne popowe kawałki, nie śpiewane a właściwie skrzeczane.'' ja tak miałem z ''poker face '' O to jest dobry przykład na taką piosenkę, gdzie męczący głos, gdzie denny tekst i w ogóle jest ona jakas taka męcząca, ale np. moja bliska przyjaciółka tę piosenkę lubi, jak również inne Lady Gagi i nie jest to dla mnie wielkim problemem. [zgłoś do usunięcia] progresssivehousemannnnn ''Jestem fanką muzyki w ogóle, lubię brzmienia róznych instrumentów i to jak się łączą, lubie "czuć" muzykę, dlatego np nie jestem w stanie podczas słuchania muzyki uczyć się, rozmawiać, ewentualnie wykonuję tylko jakieś mechaniczne czynności'' mam tez tak samo-no chyba ze to disco polo albo hip-hop W hip hopie tez czasem zdarzają się piosenki, które na mnie działają i jako takie potrafię je docenić. No dico polo to całkiem inna bajka, bo to maja przeciez byc piosenki do potańczenia przy okazji festynów - i uwazam, że do takiego celu się nadają doskonale :P

W hip hopie tez czasem zdarzają się piosenki, które na mnie działają i jako takie potrafię je docenić-tez mi sie zdwekarzy znaleśc jakąs perełke-u mnie to nie problem 4/5 kolegów tego slucha..... ale prosty beat pasuje mi naprzyklad na imprezy.co najsmieszniejsze zdazylo sie ze kolega wloczyl set jenego z moich ulubionych dj. i wtedy ta muzyka nawet troche mnie draznila (to byla jedna z domowek) poniewasz nie potrafiłem siee dobrze wczuć.

Gość kadiiiaa
prosze Was nawet mnie nie rozsmieszajcie ze ludzie sluchajacy techno sa pusci laski 5kg tapety... tacy sa ktorzy sluchaja kalwi & remi i innych eskowych hitow ale to nie jest do cholery techno !! techno to dla was wszystko do kupy zlaczone a techno to osobny gatunek jak schranz minimal trance hardstyle house tribal etc. !! i nie piszcie ze to jest muzyka bez przekazu mnie nie raz przechodza ciarki sluchajac na duzych eventach muzyki granej przez rusha czy innego dj ! nie mam nic do metalu uwazam ze tam tez jest duzo ciekawego ale to nie moj gust ! ale jestescie ograniczeni naprawde nie uwazam ze metale sie nie myja smierdza im nogi od glanow dajcie spokoj !

Gość tfhfthft
ghfghfgh