Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOOOOOOONIAAPRAWIE29

CZY MOŻNA DAWAĆ 1,5 ROCZNIAKOWI WODE ŻYWCA SMAKOWĄ ?

Polecane posty

Gość MOOOOOOONIAAPRAWIE29

Moje dziecko baaaaaardzo duzo pije, niestety zmusic ja do picia wody niegazowanej nie moge i póki co pila, kompoty, herbatki lub normalne soki z kartonu tylko rozcienczalam z wodą zeby nie byly takie slodkie. Osttanio dalam malej do picia wode żywca niegazowaną o smaku cytryny ( jest jeszcze pomarancza i truskawka ) zastanawiam sie czy to dobre dla dzieciaka,. Niby jest to woda niegazowana, a dla dziecka ma smak......tylko przez te ulepszacze smaku nie jest bardziej chemiczna....?

Gość bukaa
Przeczytaj skład i już nie będziesz zadawać więcej tego pytania. Pokrój cytrynę w plasterki, zasyp cukrem i jak wydzieli się sok, to rozcieńcz go wodą.

Gość kei_bak
ciągle dajesz dziecku słodzone trudno się dziwić że nie chce wody. wychowujesz kolejnego prosiaczka z zepsutymi zębami.

JUż lepiej wodę niegazowaną z sokiem. A przy okazji pomału rozcieńczaj i może jednak przekona sie do czystej wody bez dodatków, zwłaszcza,ze upały są.

Gość wredna małpa3d
nosz kurwa mać jakie wy jesteście pojebane nic tylko rady dajecie a wątpie żeby któraś tak faktycznie zdrowo sie odżywiała albo swoje dzieci, w dzisiejszych czasach niema zdrowej żywności bo srodowisko nie jest zdrowe wszędzie są ulepszacze i chemia barany idąc waszym tokiem myslenia to nic nie jedzcie i nie pijcie

Gość wredna małpa3d
a propo świeże owoce ma gotować ? no chyba że ma swój sad to może i ma swieże i zdrowe owoce a i to bym sie zastanawiała czy takie zdrowe ja mam sad i co z tego jak po sąsiedzku sąsiad non stop opryskuje swoje pole i co mam swieże i zdrowe owoce chyba nie!

bo ludzie tu piszą oczekując rad, dlatego je dajemy. a woda smakowa to niestety nie woda, a napój na wodzie. dla dziecka lepiej żeby piło zwykłą wodę. po co do samego początku życia ładować w nie cukier i chemię?...

Gość Hagneta
Rzeczywiście jesteś wredna. Dziecko ma tylko półtora roku,a nie tak jak mama koło 30. Zatem zastanów się co piszesz. Może zwyczajem domowym skoro i my pijamy colę to jemu też dać, w końcu pojebane jesteśmy takie. ;-)

A moze spróbuj przekonać do wody wlewając ja do jakiegoś fajnego kolorowego bidonu albo kup wodę dla dzieci z ustnikiem.

Gość wredna małpa3d
napisałam jedynie swoja opinie sądze że dzis niema zdrowego jedzenia w sklepach są same chemiczne artykuły i to nie tylko dla dorosłych dla dzieci tez . sądzicie że np, sztuczne mleko (które w ogóle ma okropny smak) jest zdrowe ? bo ja sądze że nie skąd niby w tych czasach tyle chorób? kiedyś mimo wszystko jednak tego nie było małe dzieci karmiono mlekiem krowim i jakos dzięki bogu nic im nie było a dziś wszędzie trąbią że mleko krowie jest be za to te przetworzone dania słoiczkowe i jeszcze inne bajery są cacy ,

no dobra, ale jak wiekszośc jest neizdrowa to co, to znaczy ze koniecznie trzeba jesc WSZYSTKO niezdrowe? :) chyba lepiej troszke jednak ograniczyc pewne rzeczy, zwlaszcza ze to zero wysiłku...

Moja córa pije od czasu do czasu - tak na smak Veroni cytrynową, nie jest zbyt słodka, lekko gazowana, dziecko zrobi parę łyków i jest przeszczęśliwe, bo wypiła towar zakazany :) A słodyczy nie je, więc niech ma coś z życia :)

Gość wredna małpa3d
no lepiej ograniczyć tylko jak to zrobić ? skoro wszędzie nam serwują chemie , radze pójsc do sklepu sprawdzić cokolwiek jaki ma skład wszędzie konserwanty lub substancje E coś tam

no wlasnie w ten sposob że m.in. podawac zwykłą wodę a nie smakową :D im później dziecko zacznie poznawac zaiste niepotrzebne mu produkty cywilizacji tym lepiej dla niego :)

nie no luz, skoro i tak wszystko niezdrowe, pryskane i chemią nafaszerowane to proponuje nie zwracać uwagi na to co się je, co za różnica w końcu sok czy smakowa mineralna :O po to bozia dała rozum, żeby go używać! a producent etykiety, żeby je czytać :P

Gość wredna małpa3d
dobra nie chce mi sie z wami sprzeczać i tak nikt nie uniknie spożywania chemii czy sie to komus podoba czy nie

"matkaizona.... - Wy jesteście psychicznie niezdrowe " a Ty wręcz przeciwnie :D

Gość gggggj
moim zdaniem nie bo to napój nie woda.Zresztą tak jest napisane małymi literkami na etykiecie:) napój-nie woda