Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ELW78

KOSMODISK, CZY SKUTECZNY?

Polecane posty

Gość ELW78

WITAM OD DŁUŻSZEGO CZASU MĘCZY MNIE DOŚĆ SILNY BÓL KREGOSŁUPA W OKOLICY LĘDŹWIOWEJ. REHABILITACJA NIE POMOGŁA ZBYTNI, DLATEGO ZASTANAIWMA SIĘ NAD KUPNEM KOSMODISKU. cZY KTOŚ STOSOWAŁ MOŻE TEN PAS I CZY JEST SKUTECZNY?

Nie wiem jak kosmodisk czy jak mu tam ,ale po samej budowie pasa można zobaczyć ,że chyba nic nie daje :) Moja matka choruje na zwyrodnienia lędźwiowo -krzyżowe i ostatnio dostała receptę na wykupienie pasa stabilizującego za 500zł !!! żenada dosłownie ,chociaż pas bardzo pomaga ,tego akurat nie można powiedzieć :) i musi nosić go max .3 godziny dziennie ,najlepiej podczas pracy :) Jako ,że mój mąż cierpi na lumbago to sama poszukałam takiego pasa dla niego i o dziwno nalazłam na allegro odpowiedniki i kupę tańsze :) Ja mu kupiłam ten pas ,tylko z innej aukcji :) http://www.allegro.pl/item1087131992_oppo_2064_pas_ledzwiowy.html identyczny ma moja matka tylko 3 razy droższy :) Jeśli zdecydujesz się na kupno takie pasa ,to po pierwsze zobacz jaki masz obwód bo pas kupujesz według obwodu ,po drugie na tylnej części czyli odcinku lędźwiowym muszą być metalowe usztywnienia takie pionowe płytki i ściąganie na dodatkowe dwa pasy gumowe :) jeśli masz problem tylko z odcinkiem lędźwiowy to ja szczerze polecam :) możesz poszukać tańszego ,ale zwróć uwagę na to co wyżej napisałam :)pionowe stabilizatory i łącznie dwa zapięcia na rzepy ,jeden szeroku oplatający cały odcinek lędźwiowo -krzyżowy i drugi korygujący (węższy)

Gość Mistrzu
Ja zakupilem na allegro kosmodisk set za 74zł z przesyłką, napisane było że oryginalny, i o dziwo mi pomaga a nie wierzylem w to, nosze go cały czas tylko do spania sciągam i jest git:)