Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomekkkkkkx

Pilnie potrzebuję pomocy sprawa związana z pracą

Polecane posty

Gość Tomekkkkkkx
powiedzcie co zrobilibyście na moim miejscu ???

Ładnie się załatwiłeś. Nawet jak z NIPem pójdzie gładko, to weź pod uwagę, że zorientują się, że ich okłamałeś po braku doświadczenia :P Nie trzeba było kombinować :D

Gość Tomekkkkkkx
ponieważ branża w której bym mógł pracować jest moim głównym zainteresowaniem jestem dość dobrze zorientowany w temacie :) praca w salonie z telewizorami i sprżetem audio co zrobilibyście na moim miejscu ????? ____________________________________

Gość Tomekkkkkkx
gdybym nie kombinował, nie zostałbym zaproszony na rozmowę nawet , i na pewno by do mnie nie oddzwonili....

Gość ee tam duzo
przecież pracodawca da ten nip księgowej i on cię będzie rozliczać i wpłacać zaliczki na pdof nikt nie będzie sprawdzał takich info poza tym jest coś takiego jak ustawa o ochronie danych osobowych i nikt nie może bez twojej zgody udzielać pracodawcy informacji o tobie.... idź do pracy i się nie przejmuj

Gość weź nie wygłupiaj się
podaj ten NIP, podpisz umowę i do roboty...... udowodnij im, że nawet jak na ściemniałęs to znasz się na tej pracy i tyle niekt Cie nie będzie sprawdzał - chca widzieć jak pracujesz a nie jak kiedyś zarabiałes czy tam sie rozliczałeś z ZUS czy US, a OFE podpisz jak najszybciej - pracodawca do OFE nie ma nic bo to ZUS przelewa składki,. Powodzenia w pracy życze :)

Gość ale jesteś durny
nie masz o niczym pojęcia, jak ty żyjesz ? Mamusia i Tatuś wszystko za Ciebie załatwiają ? zakładam że masz przynajmniej 18 lat i zerową wiedzę o życiu najwyższy czas to zmienić bo Mamusia i Tatuś całe życie nie będą Cię utrzymywać tak jak ktoś wspomniał NIP musisz podać bo jest potrzebny do rozliczenia z urzędem skarbowym, ten jest zależny od miejsca zamieszkania jedyny problem jaki widzę to taki że w kadrach mogą spytać o świadectwa pracy z poprzednich firm....jesli spytają to nie z ciekawości czy złośliwości ale po to żeby ustalić wysokość należnego Ci urlopu, ten zależny jest od wykształcenia oraz stażu pracy jeśli będziesz pracował dobrze byłoby jednak przystąpić do OFE bo na ich koncie będą gromadzone środki na Twoją emeryturę niepotrzebnie skłamałeś że już pracowałeś, zastanów się jak teraz z tego wybrnąć, albo się przyznasz że to nieprawda albo będziesz brnął dalej w kłamstwa, ale to nic nie da trudno byś wmawiał pracodawcy że w poprzednich firmach pracowałeś bez umowy, bo to będą mogli zweryfikować wykonując prosty telefon nie wiem o czym myślałeś kłamiąc na rozmowie wstępnej, przecież oczywiste było że będą sprawdzać to co powiesz zastanów się jakiego pracownika woli pracodawca: takiego bez doświadczenia który jest prawdomówny i zmotywowany by się czegoś nauczyć czy takiego który już na wstępie kłamie

Gość ale jesteś durny
szkoda by było byś przez głupie kłamstwa stracił szansę na zatrudnienie idz, podpisz umowę a jak wyjdzie sprawa z brakiem doświadczenia przyznaj się że bardzo zależało Ci na pracy bo jest zgodna z Twoimi zainteresowaniami i widzą jaką posiadasz może kadrowa będzie spoko babką i nie będzie drążyć tematu....no i nie kłam więcej w takich sprawach bo jak widać nie warto "kłamstwo ma krótkie nogi"

Gość xjhgkfes
haha co za koleś :D

Gość _człowieku nie rezygnuj_
idź do tej pracy i nie rezygnuj!!! Człowieku trafia Ci się praca w której w końcu będziesz miał normalna umowę i w końcu jakas prawda w Twoim CV zaistnieje:) Oni chcą numer NIP bo to jest potrzebne do wszystkich urzędowych spraw, czyli podatki i te inne pierdoły. A jeśli będziesz w pracy to nie zmyślaj żadnych historyjek odnośnie tamtych firm bo w pewnym momencie zabrniesz w błędne koło i coś może się wydać podejrzane. Po prostu pracowałem w kilku firmach na umowę zlecenie nabyłem takie i takie umiejętności i mam nadzieję ze przydadzą mi się one w trakcie wykonywanej dla Państwa pracy Idź do pracy pokaż im się z jak najlepszej strony .. ... a jak nie daj Boże coś się wyda to wtedy powiesz prawdę i zapytasz szefa wprost czy w przypadku niewydania się tego oszustwa nadal byś pracował czy po prostu jesteś złym pracownikiem Powodzenia i nie zagłebiaj się w sprawy z wymyslonych firm. Pamiętaj!! WINNY się tłumaczy!!!