Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani domu

zapach w domu

Polecane posty

Gość pani domu

Czesc dziewczynki. Poradzcie mi jaki zapach wybrac do domu? Zalezy mi na tym aby juz po wejsciu bylo czuc piekny zapach:) myslalam o tych zapachach do kontaktów. Bardzo dziekuje za odpowiedzi i uwagi rzyczliwych - wiem ze trzeba sprzatac:);p jest to mieszkanie po remoncie i dlatego chcialabym od poczatku o to zadbac:) moze Wy macie na to swoje sposoby:) a druga rzecz - chodzi mi o pranie. Jak to jest, ze ciuchy niektorych ludzi tak pachna, ze wystarcza ze przejda obok i czuc zapach plynu czy tam proszku. Probowalam dawac wiecej plynu do plukania, ale sa wtedy nieprzyjemne w dotyku, na niektorych robia sie plamy i zacieki. Pozatym moze i pachnie przez chwile, ale pozniej ani sladu zapachu:) a niektórym ubrania pachna caly dzien bardzo intensywnie:)

Gość pot
zapal se papierosa to bedzie piękny zapach nikotyny

moje ubrania zawsze i caly dzień ładnie pachną bo uzywam softlanu niebieskiego i niemieckiego do płukania, który ładnie sie komponuje z Arielem tez niemieckim , nawet ciuchy jak jakiś czas leżą w szafie to nie tracą zapachu

Ja używam różnych delikatnych, kwiatowych zapachów do kontaktów. Można ustawiać intensywność i naprawdę ładnie pachną :) A co do ubran to ja Ci nie doradzę bo ja nie przepadam jak ubranie pachnie płynem do płukania i kłóci się z moimi perfumami ;) Ale jest taki płyn o intensywnym zapachu, chyba Lenor fioletowy

zapachy do kontaktu są ok, ale zapach musisz sama wybrać bo każdy lubi co innego, jesli aerozol to niemiecki febrise polecam, do prania i płukania także niemieckie produkty, ja używam żel do prania waisen riese oraz do płukania softlan wanilia z orchideą, pachna ślicznie i długo :)

Gość pani domu
diekuje dziewczyny:) o do prania - to tak wlasnie myslalam zeby uzywac niemieckich odpowiednikow:)

Gość kur domowy
Jeśli chodzi o zapach do kontaktu to najlepsze są lekkie zapachy - np. zielona herbata. Co do zapachu - żele do prania dłużej utrzymują świeży i bardziej intensywny zapach.

Gość jo matko
uzywam zapachu drzewa sandalowego,zapach do kontaktu+kadzidelka do czasu do czasu o tym zapachu i do mycia podlog dodaje pare kropel olejku o tym zapachu,stale czuc przyjemny zapach,ale to rzecz gustu.

Gość NHS Direct
..zapachy do kontaku pobieraja prad..dziki wezu rusz swoja lepetyna lekko a nie zadawaja glupich pytan, wogoel te zapachy sztuczne sa bardzo niezdrowe, pieje sobei kadzidelko naturalne palic

Gość ulik23
Kup sobie zapach do domu,moze to byc nawet w areozolu ten nowy Ambi Pur Freshelle np.lawendowy i juz bedzie nam ładnie i długo pachniało w mieszkanku.

Gość pani domu
Heh:)!!!Już znalazłam!! Mam koncepcję na zapach w mieszkaniu-właśnie zakupiłam 2,5kg bobu-ugotuję go,zjem....i wedle starego chińskiego przysłowia-reszta zrobi się sama:):) ps dzięki Lusesita :)

ja uwielbiam do kontaktu te o zapachu cynamonu i jabłka one tak świątecznie pachną świece zapachowe też są fajne

a ja mam w domu swieze kwiaty i stad bierze sie u mnie ładny zapach. aktualnie w kazdym pomieszceniu mam bukiet bzu. poza tym róze slicznie pachna. w zimie potpuri (nie wiem jak to sie pisze), co roku mam swieza choinke i jak stoi z miesiac to tez slicznie pachnie. fajny efekt daja tez takie kadzidełka do pomieszcen-włozone sa w taki flakonik z zapachem w postaci płynnej. jakos nie lubie tych odswiezaczy do kontaktów- szybko zapach sie konczy, poza tym sa dla mnie zdecydowanie za intensywne, nawet jak mam je ustaione na najmniejsze "obroty" co do prania- uzywam najzwyklejszych plynow do plukania ale pranie wywieszam na balkonie, a że mieszkam bardzo blisko morza to zawsze ładnie pachnie- swiezoscią a nie plynem :-). jak masz balkon nie od strony ulicy to tez susz pranie na powietrzu.

Gość :D:P
ja mocze ściereczkę, nasączam ją kilkoma kroplami oil olbas lub innym olejkiem, miętowym, waniliowym, pomarańczowym lub cytrynowym, nawet używam takich do ciast i pięknie zapach się roznosi.

aha, i zimą ściereczki rozwieszam na kaloryferach a latem kladę mokrą gąbkę też nasączoną olejkiem i kładę na parapecie tak, aby powietrze wlatujące oknem po niej przechodziło i roznosiło zapach.

warto też wypłukać firanki w większej niż zwykle ilości płynu do płukania np. lenor.

Gość Mikadora
a zapachowe swiece czy tam woski co teraz są popularne? ja sie lubuje osobiscie w kringle candle, mozna je zamawiac przez internet. polecam zaczac od woskow,bo sa tansze i mozna mnostwo zapachow wyprobowac a potem...te spore swiece, są nieco drogie,ale staraczaja na dlugo. na taka zime, ktora teraz mamy to super antydepresanty:P

Gość h5yuy
Wybierając świece zapachowe możesz mieć pewność, że uda Ci się z ich pomocą uzyskać fantastyczny nastrój. Sprawdzą się one w każdym domu i mogą okazać się doskonałym dodatkiem. http://pompomcandles.pl/

Gość gość
Dostałam coś takiego w prezencie od chłopaka na walentynki https://villagecandle.pl/pl/p/Swieca-Village-Candle-DUZA-645-g-French-Macaroon/616 i to chyba mój ulubiony gadżet w salonie. Mnie zaskoczyło to, że zapach tak długo trzyma i nie traci na intensywności w ogóle. No i fajnie wygląda. U mnie stoi na biurku, zapach mam na całe mieszkanie praktycznie. Dobrze się rozchodzi. Nie trzeba też tego pilnować w ogóle. Tak na oko 2 – 3 miesiące pachnie.