Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NOWA====

UBEZPIECZENIE

Polecane posty

Gość NOWA====

Witam, myślimy o dziecku i starania dopiero się zaczną. Chciałabym się jakoś ubezpieczyć aby dostać kaskę za urodzenie dzidziusia - może starczyłoby na wózek :) Macie jakieś propozycje, firmy ubezp. - składki w jakiej wysokości i ile wypłacają?

jezeli chcesz sie ubezpieczyc tylko po to zeby miec na wozek to kipeki pomysl. firmy maja okres ochronny i nie jest tak ze w 5 mies ciazy sie ubezpieczasz a potem dostajesz nei wiadomo ile kasy. Czesto jest tak ze firmy maja karnecje 3 lub 6 mies, przed porodem musisz juz placic skladke, potem w trakcie ciazy tez. najlepiej popytaj sie w zakladach ubezpieczen, a jezeli masz mozliwosc to najlepiej ubezpieczac sie zbiorowo w grupie wtedy sa lepsze warunki.

Gość NOWA====
Wiem, że jest okres karencji, w niektórych ubezp. nawet 10 m-cy. Zdaję sobie sprawę, że płaci się podczas ciąży i po niej, ale mi właśnie chodzi o takie ubez. żebym mogła spokojnie spać. Grupowe ubezp. mam ale myślę też o indywidualnym stąd moje pytanie, czy któraś z Pań może coś polecić.

Gość ewelina318
Jakbyś wkładała to co wydasz na ubezpieczenie do skarbonki to zaoszczędzisz więcej niż dostaniesz za urodzenie

ale jak masz ub grupowe to po co Ci kolejne? mysle ze ewelina ma racje, lepiej w kazdym mies odkladaj po kilkadziesiat zlotych a do porodu wyjdzie neizla kwota.

nie warto płacić indywid. ubezp, dostaniesz max ze 2tyś za urodzenei dziecka przy stawce 120 na mc :/ karencja 6mcy przed zajściem w ciążę więc musisz bulić ok 1,5 roku po 120 a dostaniesz 2tys, lepiej odkladac na lokate :P ja kupilam wlasnie takie jak piszę w alliantz ale dla mnie ważniejsze było że jest to też polisa na życie, jeśli brać to pod uwagę to warto :)