Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana mamuśka

dylemat z materacem?!

Polecane posty

Gość zdezorientowana mamuśka

Mamuski jaki materac wybrac dla niemowlaka, gryka-kokos, czy lateks???? Róznica w cenie spora, ale może nie bez powodu, piszcie prosze ....

Gość lateksowy materac????
pierwsze słyszę

lateksowy materac???? pierwsze słyszę -- widocznie dużo jescze nie slyszalaś oczywiscie ze lepszy jest lateksowy

Gość fanka Galenic
no a ja wlasnie slyszalam, że fizjoterapeuci wypowiadaja sie dobrze o lateksowych a nie gryka- kokos, sam juz czlowiek nie wie, co wybrać. Lateksowe sa też w innych wymiarach

Gość Ada Triesl
Ja też wybrałam lateks.

Gość Ada Triesl
W tych organicznych rozwijają się pod wpływem wilgoci drobnoustroje, grzyby itd., bo są pożywką dla mikroorganizmów.

Gość swdfqawrrw
materace lateksowe są zbudowane głównie z pianki termoelastycznej, co gwarantuje im stworzenie najlepszego podparcia dla kręgosłupa ludzkiego. Pianka zwana termoelastyczną, jest termowrażliwą pianką z pamięcią. Elastyczność jej zmienia się pod wpływem różnych czynników, są nimi między innymi: kształt, siła nacisku, czy temperatura ciała położonego na owy materac. Dzięki temu posiadające piankę materace idealnie dostosowują się do kształtu ciała podnosząc bezapelacyjnie komfort naszego snu.

Gość my mamy welniano-kokosowy
ale tez dosyc drogi bo cos. 80 funtow. Lateksowo-welniany to moje marzenie,ale taki na nasze lozko to koszt ponad 1000 funtow, wiec na razie kupilam zwykly

Gość my mamy welniano-kokosowy
materac lateksowy to nie syntetyczna pianka termoelastyczna-moj byl z pianki termoelastycznej i kosztowal niecale 200 funtow. Lateks to substancja pozyskiwana naturalnie i dlatego kosztuje o wiele drozej, niestety :o

Gość są tez lateksowo-kokosowe
i te tez są calkiem dobre podobno

Gość diab123
tylko lateksowy!!! Materac jest jedna z najwazniejszych rzeczy więc nie oszczędzaj. Spójrz na ofertę firmy Havea, maja bardzo dobre materace

Gość magda646
Lateks naturalny wcale nie musi być drogi. Pisałam już o tym w innym wątku, ale ok. Zobaczcie na taki materac: http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,produkt,id,107,name,Materac_dzieciecy_Softbe_Kokosowy_LUX_160x70,kat,84,prod,0 Nie jest nadmiernie drogi, nie obciąża tak mocno budżetu. Materac faktycznie oddycha i to czuć. Ja nie dysponowałam budżetem po 700-1000 zł na materac, nie mniej jednak wcale nie uważam żeby tamte materace były jakoś lepsze niż ten. Wam też polecam, taki materac.