Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie lepiej się nie wychylać

Ludzie znikneła mi rybka z akwarium :/ ????

Polecane posty

JA miałam skalara wypadł w nocy an kafelki, rano szłam do kibla a on wysuszony leżał...:( A mam welkonke dość wielką skacze jak głupia "tylko czekam" kiedy wyskoczy z tego akwarium i popełni samobójstwo jak skalar:( oby nie...

moze corka wziela rybke na spacer i zaraz wroci?:P

Gość grthyrhytht
to jest magia i siła zgłaszam na policje!

taka zabawa, że ryba powinna żyć w odpowiednich warunkach a nie, k... m... w słoiku mieszkaj sobie w przegrzanym kiblu i zobaczymy, jak ci będzie fajnie

wezcie no serio dla mnie to jak jakieś z archiwum X ... ide do kuchnia a tam akwarium puste , nawet kropelki wody dookola...

Ewa nie przesadzaj, była tam sama, ludzie też mieszkaja w kawalerkach i jakos zyja :)

a z reszta wymieniłam jej wodę 2 dni temu, dorzucilam wiecej kamyczków, miala pokarm co dzien... nie przesadzajmy!

no, to widzisz, jak jakoś skończyła twoja rybka gratuluję podejścia do zwierzęcia dręczycielko i morderco na koniec możesz być z siebie domna i zasuwać po kolejne zwierzę do zamęczenia

a ja myśe ewciu ze po prostu nalałam za dużo wody, wiecej niż zwykle i rybka sobie wyskoczyła, nei jestem mordercą kochałam swoją rybke :(

jeju Ewa, wyluzuj... mnie też nazwiesz morderczynią bo nie dopilnowałam skalara? bez przesady...Owszem trzeba opiekowac się zwierzętami, ale bez przesady... Myślisz, ze ludzie nie mają nic innego do roboty tylko oglądać rybkę w akwarium?

to, że kochałaś nie oznacza jednak, ze stworzyłaś jej znośne warunki do życia poczytaj sobie gdziekolwiek w fachowej literaturze, jakie warunki bytowe powinna mieć ryba jaką miałaś, żeby nie zamęczyć następnej z miłością w oczach oczywiście

prawdziwy_Sanczo_Panczo jeju Ewa, wyluzuj... mnie też nazwiesz morderczynią bo nie dopilnowałam skalara? bez przesady...Owszem trzeba opiekowac się zwierzętami, ale bez przesady... Myślisz, ze ludzie nie mają nic innego do roboty tylko oglądać rybkę w akwarium? jak nie masz czasyu na zwierzę, to kup sobie pastikową rybkę i wsadź do słoika jak kupujesz żywe zwierzę, to go nie męcz, tylko hoduj proste? czy zbyt jednak skomplikowane?

nie błaźnij się kobito z tymi śledziami i karpiami wielkanocnymi :) :) :)

I że tak powiem, małe akwarium to dobre dla jednego gupika, welonka potrzebuje 60 litrów co najmniej! 1 rybka! Weźcie się ludzie kurwa douczcie zanim zaczniecie zwierzęta z miłości męczyć :o Zdesperowana, faktycznie luksusy miała, wolała wyskoczyć. Wkurwia mnie jak ludzie kupują złote rybki do małego akwa, i nawet im się nie chce zobaczyć w googlach, jakie warunki zwierzak powinien mieć, + wszechobecny kult kuli, w której rybka dostaje kręćka, bo się fale w kółko odbijają :o Brak słów na niektórych ludzi :o Już nie wspomnę o tym że na akwa musi być pokrywa :o

ta rybka mimo krotkiego zywota miala luksus! może dla ciebie mieszkanie w dusznym sraczu jest luksusem nie mnie to oceniać ryba oceniła

hej to dlaczego mi nie doradził kolo w sklepie?? czy to moja wina a skad ja maialam wiedziec?? :o

Nosz kurde! Kto powiedział że męczę zwierzęta? Mam 3 rybki, które żyją w 80 litrowym akwarium... i co mają się źle? mają się jak w raju! Dostają jedzenie, wode wymieniam, mają kamyki, muszelki i inne duperele. Tylko chyba w przeciwienstiw do Ciebie mam prace i obowiązki w domu i sory bardzo ale nie siedzę z taboretem przed akwarium caly dzien i nie patrze sie na rybki i nie liczę ich gówienek...

Bo kolo w sklepie ma za zadanie sprzedać, a potem sprzedać większe, bo ma wyższy utarg :o Kiedy się ludzie nauczą, że przed przyjęciem jakiegokolwiek stworzenia pod swój dach, trzeba poszukać w necie lub u weta opisu warunków, jakie zwierzak powinien mieć.... Sprzedawcy sami nie wiedzą co sprzedają zazwyczaj :o

Ewa, 33 z toba pisac to jak walic głową w mur,... ps nie wiem co teraz robic kupic nowa rybke... :( moze rzeczywiscie juz nie kupie 'złotej'... i nie bede wlewac tyle wody do akwarium...

erudytka. przestan ta rybka była tania jak barszcz... jakby chcial zrobic jakis profit to by mi polecił jakas egzotyczna i d mial ze to jest rybka ciepłolubna :D

a jak bojownik wyglada?? bo ja nie mieszkam w pl tylko w uk i nie znam nazw rybek...

nie do akwarium, tylko do kuli, babo! wypowiedzi o dobrych warunkach, czyli muszelkach i innych duperelach, nawet nie chce mi sie komentować w ogóle idę stąd, bo jak w stopce, ciśnienie mi podskoczyło w reakkcji na ludzką bezmyślność