Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejhaj:)

Czy starałyście sie schudnac przed planowana ciaza?

Polecane posty

Gość hejhaj:)

Witam dziewczyny. Pyt jak w temacie. Zamierzamy sie niedlugo starac o dziecko i tak sie zastanawiam czy nie popracowac nad forma. Nie jestem gruba ,ale tak z 5 kg mozna zawsze zrzucic, zwl ze ma sie w perspektywnie przytycie min 10:D Mam na mysli takze cwiczenia fizyczne dla wzmocnienia formy: brzuch np? nogi? jak bylo u Was?

Gość ŻONA PIOTRA GROŹNego
no ja się odchudzalam ,ale i tak w ciązy przytyłam 19kg

Gość zawsze warto:)
ja przed staraniami schudlam 40 kilo ale mialam 112... wiec trzeba bylo bo to + km w ciazy to by byla masakra

Gość ftgyhjkl
Ja przed ciążą schudłam 20 kg ! Jak uzyskałam upragnioną wagę to porobiłam sobie badania i jak wszystko prawidłowe było to zaczęliśmy starania . obecnie jestem w 8 miesiącu i mam 9 kg na plusie

Gość hehe planujesz ile przytyjesz
w ciąży???:D nigdy nie czytałam czegoś równie głupiego:D to zapewne Twoja pierwsza ciąża?

nadzieja86 Ja schudłam 12,5kg,ale teraz chcę jeszcze schudnąć!Jeżdże na rowerze stacjonarnym " Nie dziwota ,z e nie mozesz w ciaze zajsc a potem jej utrzymac jak Ty sie caly czas odchudzasz. Opamietaj sie dziewczyno troche!!!

A co w tym złego że kobiety chcę schudnąć przed zajściem w ciąże ? Czemu to tak krytykujecie ?

Gość dlatego że aby zajść w ciążę
i potem ją utrzymać, należy być silnym i zdrowym, a nie wycieńczonym wiecznym odchudzaniem się :O ale nie ma to jak być pustą lalą myślącą o swojej urodzie, zamiast o życiu i zdrowiu upragnionego dziecka

NIE. Kobiecie potrzebna jest tkanka tłuszczowa, przede wszystkim na biodrach, w tłuszczu u kobiety są nawazniejsze hormony m.in. estrogeny. Chudnie się po porodzie. W czasie karmienia piersią.

Ja przed ciążą dbałam o formę i zdrową dietę. Siłownia, basen i zdrowe jedzenie w umiarkowanych ilościach. Gdy zaszłam w ciążę odpuściłam ćwiczenia fizyczne, ale dietę starałam się utrzymać zdrową zwiększając nieznacznie kaloryczność. Przytyłam 16 kg w ciąży. 8 spadło zaraz po porodzie, 5 kg w ciągu tygodnia czy dwóch, a z 3 ostatnimi kg zmagałam się 3 miesiące.