Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam OFE

....KTÓRY WYBRAC OFE....?????

Polecane posty

Gość szukam OFE

Mam juz mętlik w głowie, przeglądam te rankingi i juz nic nie wiem, w zależnosci od portalu róznie wypadają....nie wiem, komu juz wierzyc...Zastanawiam sie nad Generali, moze ktos coś doradzi

Gość szukam OFE
sorry, ze pytam na uczuciowym ale na ogolnym zadnej reakcji

Gość szukam OFE
widze, że tu podobnie.....

Gość kup se wibrator
Bardzo dobre notowania miało ING z tego co pamiętam, potem Aviva, a jeżeli lubisz ryzyko to Polsat (duża stopa zwrotu, jednak wciąż mała liczba)

Gość Ja mam ING
i nawet niezle

Gość szukam OFE
czemu wszyscy wymieniają ing???? patrząc na stope zwrotu z ostatnich 36 miesięcy najlepiej wypadlo generali a ing jest daleko w tyle....faktycznie biorąc pod uwage stope zwrotu od początku dzialanosci ing wypada troszke lepiej od generali ale ofe mozna zmienaic bezpłatnie co dwa lata dlatego uwazam ze powinno wybrac sie ten ofe ktory aktualnie ma najlepsze zyski...zwazajac na to by ofe inwestowalo w sposob w miare bezpieczny czyli glownie w obligacje, gdyz akcje są niepewne (sposrod ofe polsat ma najwiecej akcji)....Nie wiem dlaczego wszyscy tak zachwalają ing, a moze w tym generali kryje sie jakas pułapka.....naprawde ciezki orzech do zgryzienia

Gość kup se wibrator
Jeżeli stawiasz na stabilność to rzeczywiście polecam ING, fundusz, który dysponuje największą liczbą aktywów. Patrząc od początku powodziło mu się dość dobrze. Co do Generalli to stopa zwrotu zaczęła rosnąć dopiero w ostatnim okresie. Dlatego ciężko stwierdzić czy to tylko chwilowy przebłysk czy nowa konkurencja na rynku OFE. Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić ING, jednak tylko OFE, bo jeśli mowa o ubezpieczeniu na życie z funduszem kapitałowym, czyli "strategii lwa" to nigdy się w to nie pakuj;) Gdybyś kiedykolwiek chciał oszczędzać na emeryturę we własnym zakresie wybierz Axa albo Scandię:)

Gość szukam OFE
dzieki za wskazówki...jeszcze sie zastanowie, nie wiem czemu ale nie lubie wybierac czegoś co wszyscy (ING), przypuszczam wiec, ze zdecyduje sie jednak na Generali.

Gość dob_rze
najlepiej wrzuc w porownywarke to co cie interesuje, wyniki i ryzyko, i samo policzy najlepszy ofe http://najlepszyofe.com.pl

Gość mimsky
AXA jako jedyny fundusz udostępnia bezpłatnie konto on-line, na którym możesz sprawdzać swoje składki w OFE (tak jak konto bankowe przez internet). No i do tego agenci załatwiają (jak chcesz oczywiście) za Ciebie wszystko w ZUS co związane jest z emeryturą (ponaglenia o przelewanie zaległych składek i odsetek itp.) W razie czego polecam się :) horodyski.michal@gmail.com

Gość pzu złota jesień
a co myślicie o tym ofe?

Gość moskala
ING moja kumpela pisała mgr o funduszach i rozkminiała to wszystko a potem nam wyjaśniała także też mogę ci polecić ten fundusz

Gość moskala
poza tym każdy fundusz może wskazać okres w którym plasował się na szczycie ale patrz całościowo

Gość to ja sie teraz zapytam
AVIVA!

Gość J.P.Ciesielski
www.ofe-ing.pl Rożne są opinie na temat poszczególnych funduszy i nie ma funduszu, który w każdym roku byłby najlepszy. Ja osobiście jestem doradcą w ING i jest to bardzo dobry fundusz (można spojrzeć na ranking choćby GW). Jeśli mieszkasz gdzieś z dala od większych miast i musisz się zapisać lub chcesz zmienić OFE pomogę Ci - możesz zapisać się praktycznie nie wychodząc z domu. Proszę wejdź na moją stronę.

Gość ja też mam ing ale nie wiem c
tez się zastanawiałam, wybrałam w końcu ing, lepiej coś pewnego i istniejącego, chociaz i task nie wiem czy to ma w ogóle jakieś znaczenie.

Gość erqrqweq
Wybór ofe to wcale nie taka poważna spr. one maja z góry nażucone przez prawo instrumenty w które moga inwestowac, więc ważniejsza kwestia jest sposób zarządzania samym funduszem i ewentulanie prowizja, tusk już i tak ma zamiar dobrać się do naszych składek, za pare lat nie wiadomo co bedzie, chcecie miec dobra emeryture to zacznijcie odkladać i inwestować na własna reke

Gość nigdy generali
nie polecam generali jeśli nie chcecie walczyć z niekompetencją brakiem wiedzy i narażać się na dodatkowe koszty. Komplikują wszystko szczególnie w OFE gdybym wiedziała ile nerwów i pieniędzy będzie mnie to kosztować nigdy nie wybrałabym tej firmy. całkowity brak profesjonalizmu o empatii nie wspomnę pozdrawiam