Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karyn

Pytanie do doświadczonych. Pomóżcie

Polecane posty

Czy kochając się w 11 - 12 dniu cyklu mam szansę na ciążę? Mam mętlik, nie wiem już jak obliczyć kiedy mam owu. Kalkuratory pokazują mi rózne daty owulacji. Bardzo chciałabym mieć dziewczynkę.

Gość zuza23232
Masz szanse,przy 28 dniowych cyklach trzeba się starać od 10 do ok.14,15 dc:)

Zgaga dzięki :) tak sobie myślę, że im więcej czytam tym bardziej mam mętlik. Wyczytałam gdzieś, że plemnik w sprzyjających warunkach żyje nawet do tygodnia, hmm

tak się ułozyło, że mąż miał dużo pracy i od wtorku prawie się nie widzieliśmy. Teraz chyba nie zaryzykuje bo chcielismy spróbować stworzyć córeczkę. A może macie sprawdzone kalkulatory do obl. dni płodnych?

za płodne uważa sie 6 dni przed owulacją i 3 dni po niej. owulacja występuje na 10-16 dni przed koncem cyklu. pooglądaj soebi jak to moze wyglądać u Ciebie.

dni podnych sie nie oblicza a wyznacza na podstawie długości cyklu i momentu owulacji...

Gość lalalalalalallllll
Współżyjąc na kilka dni przed owulacją duże prawdopodobieństwo, że będzie dziewczyna, bo plemniki odpowiednika żeńskiego przeżywają dłużej niż męskiego. W dzień planowanej owulacji większe prawdopodobieństwo, że będzie chłopak. Tej metody się trzymałam i mam upragnioną dziewczynkę. Oczywiście to nie jest reguła i nie każdej musi się udać i trafić.

ja kochalam sie w 12 dniu i jestem w 11 tyg. ciazy :)))) tez chcielismy na dziewczynke :( zobaczymy czy sie udalo ...

dzięki dziewczyny! :D uśmiech od ucha do ucha... Czekam na rezultat. Narazie zaprzestaniemy prób, może akurat uda się dziewczynkę. martulkaa 82 gratulacje! W zasadzie najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe!

Ale fajnie byłoby mieć wymażoną córcię... A jak znosisz ciążę?

to moja druga ciaza ... z pierwszej mam syna , czuje sie ok w sumie to podobnie jak w pierwszej ;) na szczescie zadnych wymiotow mdlosci i tych spraw

Gość pijak, złodziej i kłamca
Najlepsze do zapłodnienia są plemniki świeże! Od razu po wytrysku, a nie czekające i osłabione! To tak jak z samochodem! Masz auto to kopulujesz lub zapładniasz i dzieci masz! Nie masz samochodu to i nie masz dzieci czy partnerki!

Martulkaa 82 ja też mam synka 2 latka :) na początku ciąży czułam się super, potem miałam mdłości i prawie nie jadłam mięsa pieczonego i i smażonego bo mi śmierdziało. Kilkogramami jadłam jabłka. Po połowie ciązy zgaga strasznie mnie męczyła. Teraz chciałabym dziewczynkę ale jak będzie chłopczyk to też super bo synuś będzie miał brata do zabaw. :)

moj syn ma 2,5 roku i u mnie bylo odwrotnie miesko bardzo mi smakowalo ;) za to nie przepadalam za slodyczami a pod koniec zgaga ;(... teraz tez jadam wszystko a co do plci to narazie wole glosno nie mowiec by nie zapeszyc ;)

życzę Ci z całego serca córeczki! Trochę obawiam się jak dam radę będąc w ciąży . Przy 2 latku jest tyle biegania. Ale za 2-3 lata chcem wrócić do pracy wiec czas na dzidziusia :) Nie sądziłam że po 2 latach od ciąży znów poczuje instynkt.

"pijak, złodziej i kłamca - Najlepsze do zapłodnienia są plemniki świeże! Od razu po wytrysku, a nie czekające i osłabione! To tak jak z samochodem! Masz auto to kopulujesz lub zapładniasz i dzieci masz! Nie masz samochodu to i nie masz dzieci czy partnerki!" Boże co ten idiota wypisuje :D

pijak, złodziej i kłamca chyba ma jakiś problem ze sobą...

ja w sumie tez sie troszke obawiam...ale mysle ze dam rade w sumie taraz to juz musze, za pozno na obawy, powtarzam sobie ze nie ja pierwsza nie ostatnia jakos bedzie ...zawsze z mezem mowilismy ze bedziemy mieli dzieci z 2-3 letnia roznica wieku i na szczescie wyszlo... a co do plci staram sie nie mylsec co bedzie , juz i tak niczego nie da sie zmienic ;) bedzie corcia bede szczesliwa bedzie syn tez bede kochala :)))

tja w innym topicu stwierdził że małżeństwo nie ma sensu chyba ze żona chce sie bzykać analnie i nie ma hemoroidów :D zdecydowanie zdrowy nie jest :D

frufru mam 31 dniowe cykle, 2-3 miesiące temu były 28 dniowe. Ale teraz ostatni był 31. Pierwszy dzień @ 17 czerwca, 6 dni trwał okres. gdybym miała cały czas regularny cykl to myślę, że łatwiej byłoby mi obserwować. Sugerowałam sie kalkulatorami dni płodnych ale są sprzeczne informacje

bo kalkulatory zawsze są uproszczone. zakładają dzien owulacji na ten a nie inny dzien. tymczasem to kiedy jest owulacja jest indywidualne. nie mowiac o tym że owulacja moze sie przesunąć (dosc rzadko ale jednak sie zdarza, choroby, zmiana klimatu itd) i wtedy dni płodne juz wyglądają inaczej. a nieregularne cykle nie są przeszkodą w obserwowaniu się i w wyznaczaniu cyklu. moze być troszkę trudniej stosować te obserwacje do celów antykoncepcyjnych, ale do planowania ciąży - żaden problem.

od pół roku odczuwam bóle w podbrzuszu albo ból jajnika. W tych dniach według obserwacji śluzu mam owu. Musiałabym kupić testy owulacyjne żeby sie upewnić. Ale myślę, że to te dni.

Martulkaa 82 a jakie miałas teraz pierwsze objawy? I po jakim czasie? Ja juz nie pamiętam tych szczegółów . Miałam śpiączkę i siusiu latałam częściej ale to już troche później.

Nie chcem się nakręcać ale przedwczoraj pojawił mi się śluz już podobny do białka jajka a wczoraj i dziś nie ma go. czuje może nie ból ale jakbym miała balonik w podbrzuszu coś jakby gniecenie-rozpychanie.