Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mari90

Co to za pyszna rzecz???

Polecane posty

Gość mari90

Byłam ostatnio w Niemczech, gdzie gospodyni domu przyrządziła pyszne kanapki, do których dodała jakiś złotawo-pomarańczowy płyn... był on tak pyszny, slodki i osadzał się na folii aluminiowej kropelkami jak jakiś olej... wiecie może co to jest? : D a może to jedna z tych rzeczy która w polsce będzie za 50 lat? : (

Gość garfieldowa
Syrop klonowy? Nie mam innego pomysłu.

Gość mari90
bo przyrządziła je na moją podróż powrotną : D

Gość mari90
hm, a syrop klonowy... to może byc to : ) dzięki... chyba że jeszcze ktoś ma jakieś pomysły

mi tez sie wydaje, ze to syrop klonowy - i jst u nas dostepny obecnie

ale jak miałaś kanapki no z wędliną i serem i ten sos ?bo syrop klonowy to na słodko np do placków pancakes ,amerykańskie naleśniki ,ogólnie na słodko to się jada a nie z mięsem no chyba że jakaś nowa moda znów weszła o której nie wiem :)

Gość mari90
to były kanapki z szynką, zielonym ogórkiem, posypane koperkiem i di tego ten sosik.

nie to to nie mógł być syrop klonowy ,prędzej bym stawiała na jakiś dersing

Gość klonowy of course
albo golden syroup- tez pyszny cukrowy.

ja tez obstawiam na jakis sos salatkowy, cos typu 'italian dressing' ... bywaja takie lekko slodkawe, slodko-kwasne, z lekka pikanteria... surop klonowy to jest raczej brazowy niz zloto-pomaranczowy. oj bedziesz miala teraz autorko zagwozdke :D

Ale jeśli piszesz, że był słodki, to syrop klonowy pasuje idealnie do opisu ;) Znam ludzi, którzy jedzą chleb z serem żółtym i dżemem, więc różne niekonwencjonalne połączenia można spotkać... ;) Polecam po prostu kupić syrop klonowy i spróbować czy to to :) Jeśli nie trzeba szukać dalej... Ale myślę że kupiony syrop klonowy i tak się nie zmarnuje bo jest pyszny!!!

Gość a to takie dziwne
ze ser żółty je się z dżemem? :P ja tak jadam od zawsze a małosolne jadam z miodem dla was to dziwne dla mnie standard :D

Gość ser z dzemem
jeszcze potrfie sobie wyobrazic, ale moja koleżanka jada chleb z pasztetem i na to dżem :O