Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
xxxMisiaxxx

Pewność siebie

Polecane posty

Chciałabym poruszyć temat pewności siebie u dziewyn w wieku 14-16 lat. Kiedyś gdy byłam w 5 i 6 klasaie podstawowej miałam koleżankę z którą rozmawiałyśmy tylko na temat chłopaków i ciągle mówiłyśmy do siebie, że chcemy mieć chłopaka:D Czułam się bezndziejnie widząc pary chodzące, awało mi się, że jestem brzydka i beznadziejna więc żaden chłopak nie zwraca na mnie uwagi. Jak poszłam do 1 gimnazjum koleżanka poszła do innej szkoły. Trafiłam do dosyć fajnej klasy. Zaprzyjaźniłam się z bliźniaczkami i stałam się całkiem inna. Nie marudziłam już , że chcę mieć chłopaka, tłumaczyłam sobie, że na wszystko przyjdzie czas, ale jednak czułam się brzydka. Dopiero w wakacje, gdy dostałam się d o 2 gimnazjum zapoznałam dużo fajnych osób, które ciągle mi powtarzały, że jestem bardzo ładna i fajna. Kiedyś pamiętam poszłam do bliźniaczek umalować jedną z nich i wzięłam aparat. Miałam potem udokumentować swój wyczyn^^Jednak doszło do tego, że robiły mi zdjęcia przez jakieś 2 godziny. Zdjęcia były genialne, ponieważ dziewczyny interesują się fotografią. W pierwszym półroczu 2 klasy gimnazjum byłam już dosyć pewna siebie. Chodziłam z dziewczynami na spacery po działkach, ale zawsze towarzyszył nam aparat. W końcu zaczęli interesować się mną chłopcy. Gdzy chodziłam na spacery z dziewczynami, albo sama czułam wzrok chłopaków na sobie. Na którymś ze spacerów przyjaciółka mi wygarnęła, że nigdzie nie można iść ze mną spakojnie porozmawiać, bo zawsze jakiś chłopa mnie zaczepi, poprosi o numer, powie coś miłego itp. Nie wiedziałam, że ona się czuje przy mnie tak okropnie i ma tyle kompleksów przy mnie. Wczoraj byłam na basenie z przyjaciółką i zagadałam do takiego ładnego kolesia na żarty^^ Potem przyszedł się zapoznać i rozmawialiśmy, potem się pożegnał i poszedł. Jdnak za 10 minut i poprosił o numer. Byam cała happy:)polubiłam siebie i stwierdziłam , że skoro wszyscy w około mi powtarzają, że jestem ładna a najczęściej są to chłopcy, to musi tak być . Dzisiaj się czuję świetnie, jestem pewna siebie, czasami myślę, że może aż za bardzo:D Myślę, że podstawą pewności siebie jest zaakceptowanie siebie takim jakim się jest i nie zwracanie uwagi na swoje wady lecz na zalety i podkreślanie swojej kobiecości i swoich atutów.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować