xxxMisiaxxx 0 Napisano Lipiec 1, 2010 Chciałabym poruszyć temat pewności siebie u dziewyn w wieku 14-16 lat. Kiedyś gdy byłam w 5 i 6 klasaie podstawowej miałam koleżankę z którą rozmawiałyśmy tylko na temat chłopaków i ciągle mówiłyśmy do siebie, że chcemy mieć chłopaka:D Czułam się bezndziejnie widząc pary chodzące, awało mi się, że jestem brzydka i beznadziejna więc żaden chłopak nie zwraca na mnie uwagi. Jak poszłam do 1 gimnazjum koleżanka poszła do innej szkoły. Trafiłam do dosyć fajnej klasy. Zaprzyjaźniłam się z bliźniaczkami i stałam się całkiem inna. Nie marudziłam już , że chcę mieć chłopaka, tłumaczyłam sobie, że na wszystko przyjdzie czas, ale jednak czułam się brzydka. Dopiero w wakacje, gdy dostałam się d o 2 gimnazjum zapoznałam dużo fajnych osób, które ciągle mi powtarzały, że jestem bardzo ładna i fajna. Kiedyś pamiętam poszłam do bliźniaczek umalować jedną z nich i wzięłam aparat. Miałam potem udokumentować swój wyczyn^^Jednak doszło do tego, że robiły mi zdjęcia przez jakieś 2 godziny. Zdjęcia były genialne, ponieważ dziewczyny interesują się fotografią. W pierwszym półroczu 2 klasy gimnazjum byłam już dosyć pewna siebie. Chodziłam z dziewczynami na spacery po działkach, ale zawsze towarzyszył nam aparat. W końcu zaczęli interesować się mną chłopcy. Gdzy chodziłam na spacery z dziewczynami, albo sama czułam wzrok chłopaków na sobie. Na którymś ze spacerów przyjaciółka mi wygarnęła, że nigdzie nie można iść ze mną spakojnie porozmawiać, bo zawsze jakiś chłopa mnie zaczepi, poprosi o numer, powie coś miłego itp. Nie wiedziałam, że ona się czuje przy mnie tak okropnie i ma tyle kompleksów przy mnie. Wczoraj byłam na basenie z przyjaciółką i zagadałam do takiego ładnego kolesia na żarty^^ Potem przyszedł się zapoznać i rozmawialiśmy, potem się pożegnał i poszedł. Jdnak za 10 minut i poprosił o numer. Byam cała happy:)polubiłam siebie i stwierdziłam , że skoro wszyscy w około mi powtarzają, że jestem ładna a najczęściej są to chłopcy, to musi tak być . Dzisiaj się czuję świetnie, jestem pewna siebie, czasami myślę, że może aż za bardzo:D Myślę, że podstawą pewności siebie jest zaakceptowanie siebie takim jakim się jest i nie zwracanie uwagi na swoje wady lecz na zalety i podkreślanie swojej kobiecości i swoich atutów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach