Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzxyzxyzwr

z czym sałata do biadu? podpowiedzcie

Polecane posty

Gość xyzxyzxyzwr

Dziewczyny, pomóżcie. w jaki sposób robicie sałatę do obiadu? znudziła mi się już zwykła ze śmietaną...

Składniki: 80g octu 125g wody 75g cukru 15g soli 10g rosołu instant 100g kwaśnej śmietany 150g jogurtu naturalnego 30g musztardy 125g oleju

Gość xyzxyzxyzwr
rosołu instant? czyli takiej kosteczki?

Gość tyhfrc
zrób winegret do tego, a na sałacie połóż pomidora w osemki albo pomidorki cherry ogorka w plasterki cz cos tam chcesz

Gość odpowiem.....
ja np często robię na obiad sałatę lodową jako sałatkę sałata pomidor rzodkiewka zielony ogórek może być też papryka w zasadzie co kto lubi można dodać i albo robię sama sos czosnkowy ...albo jak nie mam czasu jest taki gotowy sos czosnkowy na bazie majonezu z Winiar i dodaje troszkę

To jest tylko jeden z tysiaca Dressingow do sałaty . Musisz dac twojej fantazji pole do popisu.

Gość xyzxyzxyzwr
Bardzo Wam dziękuję. Nie mam zbyt wiele składników. Mieszkam na wsi a w sklepie tylko chleb, wino i pomidory:D Nie pomyślałam i nic nie kupiłam wczoraj po pracy:O chyba zrobię ten przepis z rosołkiem:)

"Mieszkam na wsi a w sklepie tylko chleb, wino i pomidory " No to gitara Na osobe: 1 kromka chleba z pomidorem 2 szklanki wina Obiad uratowany

Gość nickonicko2010
mój tata zawsze lubił sałate posypaną cukrem ale mnie takie połączenie nigdy nie smakowało(http://tnij.org/nokautstringi )

Gość xyzxyzxyzwr
ale to wino typu "gniew sołtysa":D na szczescie mam ziemniaki i kotlety mileone.

wystarczy ocet i oliwa z oliwek, ewentualnie olej. troche cebulki pomidora i salaty. do obiadu w sam raz :)

"gniew sołtysa" Smakuje do karzdej okazji tylko wiedziec jak,a wiec 1. zmienic etyketke na butelce 2. ochlodzic 3.serwowac w szlachetnych kieliszkach

Ja proponuję - sałatę+pomidory+rzodkiewki+ogórek czy jak tam wolisz + ser feta + jakiś sos sałatkowy z knorra (najlepszy jest włoski:) )

Gość xyzxyzxyzwr
zrobiłam ten przepis Pisuardesy:D pycha, na prawdę polecam i dziękuję.