Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamamma majeczcki

Co jedza na kolacje wasze dzieci powyzej 1 roku.

Polecane posty

Gość Mamamma majeczcki

Moja corcia mam juz 16 misiecyJepraktycznie wszstko co my.I mam problem co dawac malej na kolacj.Ze sniadaniem nie ma problemu.Bo daje zaswsze kaszke lub cos na mleku.I potem 2 sniadanko- np.jakies kanapeczki( twarozek ,ser zolty, topiony, pasztet ,wedlinka.), jakas jajecznica czy paroweczki.Ale co dawac na kolacje oprocz mleka.Tak zeby najadala sie i przespala cala noc.Wiadomokaszka jest syta i trzyma dlugo.Dzis moja zjadla makaron z truskawkami i 2 kanapki.I do raczki kawalek ogorkaa i pomidorka. Taka kolacja moze byc?

mój je kaszkę mleczną z owocami. na śniadanie kanapkę, na drugie śniadanie serek, obiad to co my, podwieczorek owoc+biszkopty/kawałek ciasta itp, no i kolacja właśnie ta kaszka.

ryż z jabłkami, placki z jabłkami lub bananem, makaron z owocami lub twarogiem lub miodem, owsiankę, pieczony ziemniak z twarogiem, kanapki, omlet z owocami

jeszcze może być chleb w jajku, naleśniki tradycyjne i takie jak w USA.

Gość o matko kochanaa
A nie mozesz tak po ludzku pisać, parówka a nie paróweczka, wędlina a nie wędlinka, kanapki a nie kanapeczki? Co ty, masz 5 lat?

Gość mama niejadka.................
u mnie to tragedia cos wmusic. tylko kaszka , serek , troszke obiadu, ale niewiele, jakis owocek , czasem kotlet z piersi lub mielony do reki. zadnycjh kanapek, serow zoltych, twarogu, wedliny, pasztetu, warzyw. no nic. juz nie wiem co robic. nic mu nie smakuje. maly ma 17 miesiecy.

Gość niezły obżartuch
makaron, 2 kanapki, warzywa...tosz to żre jak robol z fabryki. O matko...

A nie mozesz jej dac na kolacje tej kaszki a na sniadanie cos innego??? W czym problem widzisz kobieto???

Gość mammaa majeczki
Tak wyglada dzienny jadlospis moje corki.Wazy tylko 11kg W wieku dokladnie 15,5miesiaca. 9.00-1 Sniadanie-300ml kaszki manny 11-2 sniadanko 2 kanapki 14- ok.300ml zupy + 2 danie ( ziemnaki. miesko z sosem + buraczki)ok. 100-150g. 16-17- deser( serek ,budyn, galaretka, kisiel, czasami jakies nalesniki czy racuchy z jablkiem, czy np. zapekany ryz z jablkami) 19- kolacja 300ml kaszki W ciagu dnia zje jakis owoc np.jablko lub banana, troszke chrupek, biszkoptow czy herbatnikow. Wypija ok.1l soku na dzien. Jest zarlokiem i ma to po mnie.Ja sama jestem wysoka174 cm) i waze tylko 56 kg. Mala jest taka tylko jak widzi jedzenie to az sie trzesie.Nigdy nie moge zjesc spokojnie sniadania zawsze musze sie z nia podzielic mimo tego ze przed chwila zjadla cala butle mleka.