Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo mam egzamin

Na co należy uważać zdając egzamin na prawo jazdy?

Polecane posty

Gość niedługo mam egzamin

Gość ytka
na wszystko:) i na ludzi i auta obok:) zartuje, nie stresowac sie tak tylko naprzod jechac:)

ja wczoraj neistety wymusilam pierwszenstwo i nie \dalam a szkoda bo mialam fajnego egzaminatora:/

Ludzi przede wszystkim zjada stres i starajcie się nad tym panować :) Pamiętam, ze jak zdawałam egzamin to przed placem stałam tyłem do ludzi marudzących, że nic nie umieją, ze stres to i tamto, i w dodatku miałam słuchawki w uszach oraz zajadałam się czekoladą :) Stres opanowany i zdałam za pierwszym razem :)

Gość erteretert
też mam za tydzien egzamin...:( a dzisiaj mam jazdy, to bedzie moje4 podejście

żeby nie ugryźć egzaminatora w przyrodzenie, ssać z kierunkiem zegarka, i nie zasysać zbyt mocno :classic_cool:

no w sumie to na wszystko, ale niektórzy egzaminatorzy są bardzo wyczuleni na pieszych i na nich trzeba najbardziej uważać, uważaj również żeby nie wymusić pierwszeństwa, zwłaszcza przy wyjeżdżaniu z podporządkowanej-lepiej chwilę dłużej poczekać niż później żałować, nie pchaj się tam gdzie nie ma miejsca,bo inaczej egzaminator da po hamulcu i koniec, jeżeli jest się zmuszonym do złamania przepisu(np samochód jest tak zaparkowany, że aby go ominąć trzeba najechać na podwójną ciągłą)trzeba o tym powiedzieć egzaminatorowi, niektórzy egzaminatorzy lubią zachowawczą jazdę, np kilka razy trzeba się obejrzeć czy coś nie jedzie lub używać wszystkich lusterek-wsteczne również, a i postaraj się jak najmniej denerwować, egzaminatorzy wiedzą, że jest to stresujące dla kursantów, ale lubią jak widzą jak ktoś czuje się pewnie, no i patrz na znaki-dużo ludzi oblewa, bo wydaje im się, że się zatrzymują przed stopem,ale w rzeczywistości się nie zatrzymują,tak samo jak np strzałka warunkowa, to by było na tyle:-)