Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chusteczki do higieny

chusteczki do higieny intymnej czy one są bardzo potrzebne?

Polecane posty

Chusteczki do higieny intymnej są bardzo drogie i jak widzę, że taka paczka kosztuje np. 5 złoty (co już jest bardzo tanio) a jest tam 20 sztuk to sobie myślę, że to pewnie taka paczka wystarcza na 2 dni. Czyli licząc na takie chusteczki trzeba wydać 150 złotych na miesiąc a są dużo droższe jeszcze. Czy ja czegoś nie rozumiem? Jak się tego używa, bo wydawało mi się, że po prostu za każdym razem jak się idzie siku.

Gość ja używam ale nie za każdym
razem tylko sporadycznie jak robię siku w ciągu dnia i zawsze gdy coś grubszego gdy nie mam jak się podmyć. Kupuję chusteczki nawilżane takie dla dzieci, 80 sztuk za 4zl i starczają na długo, dodatkowo używam je do odświeżenia twarzy czy też zmywania tuszu do rzęs (oczywiście makijaż później zmywam tez woda z mydłem). Takie typowy do hig intymnej sa drozsze a nie roznia sie niczym od tych dla dzieci, te dla dzieci sa bardziej delikatne ale przy kazdym siku mozna sie podraznic wiec nie uzywam ich za kazdym razem

Mówisz, że nie różnią się od tych dla dzieci? Ja chciałam zacząć używać i widzę, że w pracy wszystkie latają z tym ale jak zobaczyłam cenę to mnie zemdliło, nie mogę sobie pozwolić na to, żeby tyle wydawać na chusteczki. Spróbuję też z tymi dla dzieci.

Gość gpriegpjig
ja tylko po kupie jak nie mam sie jak podmyc... i powiedzmy w srodku dnia sie odswierzam. paczka mi starcza na 2 tyg.. a kupuje takie za 3zł 30sztuk..

Gość kupuj te dla dzieci
świetnie się sprawdzają. Firm takixh jak rosmann, czy też wyprodukowane dla spara, biedronki itp. są mega tanie. a to te same chustki, które np. robi jakaś znana firma typu nivea, tylko tam płacisz za samą markę. ja też używam w ubikacji i po seksie :P super rozwiązanie.

Gość nawet nie wiedzialam ze
takie cos istnieje :D Dla dzieci to tak... ;) W zyciu nawet bym nie pomyslala, zeby kupic :D Jest papier, jest. Kapie sie w koncu codziennie to bez przesady, nie musze byc sterylna :P I u mnie w pracy nikt z czyms takim nie lata, a nawet jesli to sie z tym nie obnosi ;)

Gość kupuj te dla dzieci
Też nie rozumiem, jak w pracy można się "obnosić" z czymś takim jak chusteczki intymne :O Ale rzecz jest fajna i bardzo przydatna. Można się łatwo odświeżyć i czuć lepiej. Ale na pewno nie takie zdzierstwo, jakie odchodzi w tych chustkach dla kobiet! Niech się wypchają. Idę do działu dziecięcego i mam 70-80 chustek za nawet 4 zł.

Ja tez zamiast kupowac drogie husteczki do odswiezania twarzy, kupuje husteczki dla dzieci. Mieszkam w Anglii, wiec tu sa nawet 8 razy tansze (przeliczajac ilosc szcztu na cene). I jesli one sa dla dziecia to do mojej twarzy tym bardziej ;).

Gość frecz
też kupuję te dla dzieci

Gość beata23
Ja kupuje i używam juz długi czas.I nie uwazam ze miałyby byc niebezpieczne.Niby dlaczego.Czesto używam chusteczek cleanica tych rumiankowych.

Gość uzywam sporadycznie
i zgadzam sie z nawet nie wiedzialam ze. im wiecej chemii tym gorzej dla oranizmu. mnie te chusteczki podrazniaja. papier i mycie raz dziennie wystaczy, chyba ze ma sie okres albo po seksie to wtedy myje sie czesciej.

Gość sdfsdfs
ja tez od czasu do czasu uzywam chusteczek ale dla dzieci:) w rossmanie sa tanie takze smialo moge polecic:)

Gość jola_23
Oj nie,chusteczki dla dzieci nie maja czesto naturalnego ph. I zwykle nie sa az tak delikatne jak te wszystkie chusteczki do higieny intymnej.

intymnej sa na tzw "wrazie" potrzeby ,w trakcie podrozy,w pociagu,gdzies na wycieczce ale na pewno nie dostosowania na codzien lub kilkakrotnie w ciagu dnia.Kazda kobieta ,ktora myje sie chocby 2X dziennie ,napewno nie potrzebuje korzystac z tych chusteczek za kazdym razem odwiedzajac toalete.Tak samo jak chusteczki zwykle ,nawilzajace nie zastapia mycia rak mydlem i woda.Stosuje sie wtedy kiedy brak jest dostepu do wody.

Ja stosuje je głównie gdy spędzam poza domem czas. Najczęściej na wyjazdach ale zawsze mam je w torebce, bo często siedząc w pracy po kilkanaście godzin potrzebuje poczuć się świeżo i wtedy one są niezastąpione :-)

Gość no i jak tam?
spokojnie moznau zywać tych dla dzieci ;) innych się po prostu nie opłaca ;)

Byłam na wakacjach. Czasem nocleg w dobrym hotelu, a czasem na zwykłej prywatnej kwaterze. Nie zawsze więc łazienka była dostępna. No a czasem siku i w lesie trzeba było... Bez tych chusteczek byłoby kiepsko. Polecam je na wyjazdy. Koniecznie. :)

Gość kkkalinkamalinka
ja tez ich uzywam jak ide do ginekologa, mimo, ze zawsze wczesniej kapie sie

Gość Klara5345353
no ale nie rozumiem tylko jednego, bo piszecie, że się niczym nie różnią od tych dla dzieci. Są droższe to fakt, ale są nawilżone kwasem mlekowym lagodnym dla ph pochwy. Chusteczki chyba już tego nie mają w zestawie?

Gość filomenka@
a co powiecie na temat deodorantów do miejsc intymnych?

Gość ale chusteczki dla dzieci maja
wyjatkowo nieprzyjemny zapach.jak sie takimi odswiezalam[pod pachami]to nie czulam sie komfortowo.

Gość parappapa
ja używam takich chusteczek podczas okresu bo jest mi tak wygodniej. przy małym dziecku nie zawsze jest czas na szybki prysznic. bardzo przydają się także podczas podróży. te dla dzieci kupuję bezzapachowe huggies i częściej używam ich do wycierania kurzu :P

ja używam chusteczki tylko wtedy kiedy mam ciezkie dni. i kiedy nie ma mnie w domu to zawsze mam je pod reka. Natomiast na codzien uzywam plynu do higieny intymnej.

Gość filomenka@
chusteczki Pampers simply clean (pomaranczowe op) mają ładny zapach

Gość koo.la
ja te chusteczki używam tylko jak mam okres nie wyobrazam sobie calego dnia bez odswiezenia, w normalne dni wystarczy ze sie umyje 2 razy dziennie

Gość gafaaaa
Przepraszam om jakich wy mówicie chusteczkach do imntymnego podmywania??? I że sa one drogie?? To jakich wy używacie?? Ja kupuje takie za gora 5 zeta i są rewelacyjne

Gość gafaaaa
... a po drugie uzywasz takich chusteczek w sytuacjach gdzire nie ma mozliwosci sie podmyc. Ja uzywam np, jak mam zajecia w szkole

Gosialicious dokladnie tak jest:) Ja ostatnio kupilam w super dragu za 99p 80 sztuk zwyklych dla dzieci. Naprawde super maja jeszce plastikowe zamykanie zeby sienie wyschly. Kiedys kupilam te przezmaczone do twrazy i nie widzialam zadnej rozxnicy ( poza roznica w cenie) do tego nie mialy zamykania i szybko wyschly.