Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska od niedawna

dziewczynki czy sex na poczatku ciazy jest

Polecane posty

Gość mamuska od niedawna

bezpieczny? jestem w 1 msc ciazy......

sperma ma w sobie jakiś enzym mogący powodować poronienie, lekarze często zalecają poczekać chociaż do 10 tygodnia, ale wiesz... rzadko która wie wtedy, że jest w ciąży i normalnie kocha się i potem zdrowiutkie dziecko się rodzi.. Mi lekarze nie wiem czemu zabraniają w ogóle seksu...

Gość SuwaczkowaaaAAA
jesli am sz ciaze prawidlowa to mozesz a jesli zagrozona to nie

nie tyle sperma ile skurcze dróg rodnych podczas orgazmu kobiety mogą sprzyjać poronieniu. jesli ciąża jest prawidłowo zagnieżdzona i nie słaba to mozna sie kochac normalnie. tylko oczywiscie nie jakoś hardcorowo :)

mi lekarz tłumaczył własnie o samej spermie też, choć i orgazmie również (ale to mi nie grozi :D )

Gość kobitka ze slaskiego
ja jestem w 10 tyg ciazy i od samego poczatku wspolzyje jak narazie nie mam zamiaru przestac.

Po sperma powoduje skracanie sie szyjki macicy:) Dodatkowo podczas orgazmu macica ulega skurczon, co w przypadku ciazy zagrozonej moze spowodowac poronienie:)

Jeśli ciąża nie jest zagrożona to można się kochać.Sperma a dokładniej składnik spermy może poodować przyśpieszony poród ale w ostatnich tygodniach ciązy.

ja nie wiem dlaczego mi lekarz nie pozwala się kochać.. wszystko u mnie w porządku, książkowa ciąża, tylko silne bóle brzucha..

no to jak silne bóle brzucha to nie książkowa. coś te bóle powoduje. widać lekarz nie chce ryzykowac.

no chyba sobie sama odpowiedzialas:D Silne bole brzucha.......lekarz nie czuje jakie te bole masz, niewie czy to skurcze czy cos rzeczywiscie boli, wiec zapobiegawszo zakazal wspolzycia:)