Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paszport dla dziecka

Jak dlugo musimy czekac na paszport dla dziecka w Londynie?WAZNE

Polecane posty

Musimy jak najszybciej postarac sie o paszport ze wzgledu na wyjazd . Czy ktoras z Pan/Panow wie jak dlugo obecnie czeka sie na wydanie paszportu w Polskiej Ambasadzie w Londynie? Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedzi

jezeli oczywiscie dzieci sa ponizej pierwszego roku zycia

Gość moja szwagierka czekała
w zeszłym roku miesiąc.Teraz nie wiem ...może się coś zmieniło

Dziekuje za odpowiedzi.Wlasnie chodzi o to,zxe dziecko ma juz 15 miesiecy, czy mozemy w takim razie wyrobic drugi paszport tymczasowy ? czy tylko 5letni na ktory czeka sie 4 MIESIACE???? Bo oczywiscie do naszej ambasady nie mozna sie dodzwonic.

Bardzo prosze o odpowiedzi!

Gość teraz juz nie ma 5-cio letnich
paszportow, tylko roczne a zeby wyrobic drugi tymczasowy musisz miec pesel dziecka i musi ono byc zarejestrowane w polskim urzedzie czeka sie 4 tyg

tak jest zarejestrowane i mamy pesel ktory dotrez do nas w2 poniedzialek . \jeslei Pani w konsulacie powiedziala ze czeka sie 3 tygodnie to tak jest czy jak to w polskich urzedach bywa przedluzy sie do 4 albo i dluzej?

Gość maszbaboplacek
jesli to jest pierwszy paszport tymczasowy to nie musisz miec pesla. jesli to nagly wyjazd mozesz poprosic o przyspieszenie wydania paszportu i potrwa to gora 2 dni bo oni drukuja paszporty na miejscu ale musisz miec dobry powod. najlepiej jest zadzwonic do ambasady i sie zapytac.

Gość jbjhh
ja tez jestem zainteresowana, jak wyglada cala procedura?? na stronie konsulatu pisze ze potrzebne jest umiejscowienie aku urodzenia i pesel, i ze niby czeka sie nawet do 6 miesiecy, na innych forach pisze ze do paszportu tymaczsowego , pierwszego , jezeli dziecko jest ponizej roku, wystarczy angielski akr urodzenia?? czy musi byc przetlumaczony??

Jest to drugi paszport pierwszego termin zakonczyl sie w maju. Dzwonie do ambasady od pol godziny-nie ma odpowiedzi. Dobry powod?-slub i wesele kolezanki wystarczy? czy musi byc pogrzeb...

jesli to 1-szy paszport to wystarczy angielski akt urodzenia, nie musi byc tlumaczony.

Wszedzie jest inaczej do pierwszego paczportu nie potrzeba peselu, my dawalismy chyba tylko akt urodzenia ale raczej przetlumaczony. Natomista czekalismy ok miesiaca, Tm razem jestesmy w pospiechu dlatego cy bedziemy czekac 3 czy 4 tygodnie jest to duza roznica

Gość jbjhh
dzieki:) super

Wiec jest pwnioe jak napisala kolezanka wyzej moze byl noieprzetlumaczony. Ja nie mam pamieci:/

a nie doczytalam, ze masz pesel. No to luzik. skladasz papiery i dostajesz termin odbioru i po sprawie

Bardzo Ci dziekuje za odpowidzi. Teraz tylko kwestia czekania. mama nadzieje ze sie uda do konca miesiaca. Pozdrawiam serdecznie

Gość jbjhh
pisze ze nie jest wymagana obecnosc dziecka, czy to prawda? kiedys jak bylam w konsulacie, to widzialam 1000 matek z wozkami,

jbjhh-teraz juz obecnosc dziecka nie jest wymagana:)ja tez stalam z dwojka dzieci w 30 stopniowym upale....niektorzy nie maja ich z kim zostawic

tak wlasnie tez sie doczytalam ze nie trezba miec malenstwa ze soba, ale my zwykle bierzemy ze soba bo nie ma z kim zostac

Gość do drugiego paszportu
musisz miec juz polski akt urodzenia czyli dziecko musi byc zarejestrowane w USC w Polsce, do pierwszego paszportu wystarczyl brytyjski akt urodzenia. My na paszport czekalismy 6 tygodni-tak nas zreszta poinformowano,ale kolezankla zadzwonila ze musi pilnie wyjechac i dostala w 2 dni wiec wezma pod uwage okolicznosci

Tak myslisz? Dodzwonic sie do nich nie mozna ale jezeli mozna okreslic date kiedy musimy wyjechac aby zdazyc naslub wezma to pod uwage? Wiem ze to zalatwianie na ostatania chwile niestety bylismy zle poinformowani

teraz nie ma mozliwosci szybszego wydania paszportu niz 3 tygodnie....jesli powiesz,ze masz cos do zalatwienia to oni nic nie zrobia....termin to 3 tygodnie i ani dnia dluzej i ani dnia krocej....rozmawialam z konsulem.....chyba ze to jakas wielka tragedia

Miki 3 tygodnie to jest ok dla nas musimy wyjechac jakiegos 30 go . Tylko wiem jak czasami polskim urzedom sie wszytsko nieawiadomo dlaczego przedluza a kiedy rozmawialas z konsulem?

Gość do drugiego paszportu
nie mysle, takie sa przepisy, w zasadach wydawania paszportu: "W przypadku ubiegania się o kolejny paszport dla dziecka, lub paszport dla dziecka powyżej 1 roku życia, polski akt urodzenia jest niezbędny. Dlatego w okresie ważności pierwszego paszportu tymczasowego (12 miesięcy) należy zadbać o umiejscowienie brytyjskiego aktu urodzenia w księgach Urzędu Stanu Cywilnego w Polsce (informacja w zakładce Dział Prawny"