Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lellelesjxd

pytanie o nerwice lękową

Polecane posty

Gość lellelesjxd

brał ktos na nerwice Propranolol ? bo mnie to troche ciekawi ze lekarz takie cos przepisuje na nerwice???

Gość lellelesjxd
up

Gość 1234567890987654321
a dlaczego chcesz brac leki nie wolisz isc do poradni leczenia nerwic na terapie?? a w oogle jakie masz objawy?/ Pytam bo lekarz b zrobieniu wszysktich badan i dobrych wynikach stwierdzil ze byc moze skoro wyniki dore to ja mam nerwice

Gość lellelesjxd
ja mam wszystkie dobre wyniki.nerwica wiec jak byk.lekarz przepisał i wlasnie ten lek. nie wiem czy to cos pomoze.

Gość lellelesjxd
trzęse sie w trudnych sytuacjach

Gość Kaśka 78
ja stosowałam pramolan

Gość 1234567890987654321
ja mam cos innego badanisa super wszyskto ok ale jestem bardzo slaba momentami blada jak sciana trace przytomnosc mdli mnie wtedy kreci sie w glowie i w srodku sie trzese tzn na zew tego nie widac poce sie tez wtedy okrutnie

Gość dostaniesz
to nie jest takie,,cos'',tylko jeden z psychotropow,jakie sie stosuje przy nerwicy lub depresji. Jak dziala to sie okaze,bo nie na wszystkich tak samo,jesli n ie zauwazysz poprawy po miesiacu stosowania i powiesz o tym lekarzowi to napewno zmieni Ci na inne psychotropy. Leki na nerwice dopasowuje sie metoda prob i bledow,bo nie kazdy organizm reaguje tak samo na dany lek.

Gość 1234567890987654321
szkoda mi was troche kobietki jak mialam depresje psychiatra chcial mi leki napakowac i wiecie co juz wiecje sie u nieog nie pojawilam tylko zapisalam sie do poradni zdowia psychiczneog na terapie naprade chcecie sie truc tabletkami??

Gość lellelesjxd
tarczyca w normie :o

Gość chinota
to nie jest żaden psychotrop http://pl.wikipedia.org/wiki/Propranolol to nie leczy nerwicy, tylko zmniejsza objawy podstawowym lekiem są ssri czyli antydepresanty też miałam nerwicę naszczęście już nie mam tych objawów ale to było okropne

Gość chinota
to nie jest żaden psychotrop http://pl.wikipedia.org/wiki/Propranolol to nie leczy nerwicy, tylko zmniejsza objawy myślę że psychiatra ci tego nie zapisał tylko internista? podstawowym lekiem są ssri czyli antydepresanty też miałam nerwicę naszczęście już nie mam tych objawów ale to było okropne

Gość chinota
to nie jest żaden psychotrop http://pl.wikipedia.org/wiki/Propranolol to nie leczy nerwicy, tylko zmniejsza objawy myślę że psychiatra ci tego nie zapisał tylko internista? podstawowym lekiem są ssri czyli antydepresanty też miałam nerwicę naszczęście już nie mam tych objawów ale to było okropne

Gość dostaniesz
to sie ciesz,ze masz jeszcze taki stopien ,,newwicy'',ze terapia cos daje. Rzadko sie zdarza,zeby sama terapia cos pomogla,przy glebokiej nerwicy,czesto sa laczone leki+terapia,ale zazwyczaj przy silnej nerwicy ludzie odmawiaja uczestnictwa w terapii i zostaja na samych prochach i funkcjonuja normalnie.

Gość lellelesjxd
to sie tez zdziwilam czemu ten lek.tak lekarz internista.u psychiatry jeszcze nie byłam ale chyba jednak sie wybiore.bo cos nie wierze w ten lek a ponoc powoduje depsecje a jeszcze tego mi potzreba w zyciu tak zjebanym :o

Gość Niebieskooka25
Propranolol to nie psychotrop. Na nerwicę lękową i z tymi objawami co masz sam propranolol Ci nie pomoże.Lek ten wprawdzie lekko uspokaja ale głównie zwalnia "szalejace" w nerwicy serce.Jaką dawkę Ci przepisał?

Gość chinota
najlepiej jak pójdziesz na terapię zamiast żreć tabsy tak ja uważam prochy nie załatwiają sprawy, bo problem tkwi gdzieś w twoich emocjach ,w życiu, nie wydaje ci się? ja na początku nie widziałam związku u siebie, ale teraz z perspektywy czasu wiem o tym że to problemy emocjonalne u mnie wywołały nerwicę. pastylki leczą objawy ale nie przyczyny

Gość chinota
no ale jeżeli jedyny objaw to jest to że się trzęsiesz, to nie jest bardzo silna nerwica (tak, bywa gorzej, bywa że ludzie z domu nie wychodzą bo się boją) moim zdaniem nie jesteś na tyle chora żeby jeść psychotropy może spróbuj czegoś ziołowego typu nervomix albo labofarm itp z walerianą

Gość lellelesjxd
10 mi przepisała. kurwa chyba tego jednak nie tknę.bez jaj jakas kopnięta ta baba.

Gość Niebieskooka25
Polecam książkę "Mój lęk, mój koszmar". Historia młodej kobiety, której udało sie wyjść z zaklętego kręgu lęku... I lepiej bedzie jesli udasz się do konkretnego lekarza z tym problemem.

Gość Niebieskooka25
10 są słabe - nic Ci nie będzie.

Gość lellelesjxd
juz przechodziłam to ze z domu nie wyłaziłam bo sie bałam ale to przeszło i jakos zapomniałam o tym bo miałam za duzo do załatwiania. teraz pozostały trzesawki i szlejące serce.... zreszta te trzesawki sa tylko wtedy gdy musze cos szybko pilnie zalatwic i gdy np. jestem w urzedzie,banku,na poczcie,kolacja ze znajomymi itp.

Gość vbgtr
jak dla mnie to internista niewiele sie zna, polecalabym udac sie do psychiatry, tylko dobrego

Gość Niebieskooka25
Właśnie na to łomotanie serca dostałaś te tabletki.

Gość lellelesjxd
znalazłam psychoterapeutkę ...waham sie troche zadzwonic:/ pomozcie ja wyjde na idiotke jak sie z nnia spotkam :O

Gość vbgtr
a na psychoterapie nie trzeba miec skierowania? no chyba ze masz nie wiem o co ci chodzi, niby jak masz wyjsc na idiotke to lekarz jak kazdy inny, zreszta z racji zawodu ona nie takie rzeczy widziala wiec spoko niczym sie nie stresuj

Gość chinota
prywatnie dużo kosztuje podobno najlepsza jest poznawczo-behawioralna mi moja pani psychiatra powiedziała żeby iść państwowo - po co płacić dodatkowo? Musiałabyś iść do psychiatry państwowo i on/ona ci zleci psychoterapię państwowo, tylko czasem się czeka

Gość gość
propranolol to stary kapitalny lek. Brałem na nerwice wiele róznych tabletek i nic tak nie pomogło mi jak właśnie to. Ustąpiło mi walenie serca w sytuacjach stresowych. Przestały mi trząść się nogi i ręce. Wróciło prawidłowe tętno. Odstawiłem psychotropy jak alprox, cloranxen i inne którymi się wcześniej faszerowałem. Biorę rano 20 i wieczorem 20. Najwazniejsze dla mnie, że sie nie trzęsę w nerwach.

Gość gość
Polecam propranolol doraźnie przed wystąpieniami publicznymi. U mnie 10mg potrafi zdziałać cuda.