Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiekszony biust

Do kobiet po zabiegu powiekszeniu piersi WAZNE PYTANIA

Polecane posty

Gość gość
Ja się rok zastanawiałam i w końcu zdecydowałam się na implanty w klinice doktora Łątkowskiego w polanicy zdrój . 3 tygodnie po operacji już normalnie pracowałam i funkcjonowałam więc całkiem szybko wróciłam do siebie.

Gość Ewa 11
Witam, jestem 4 tygodnie po operacji i piersi wyglądają super ale w około prawej brodawki ciagle boli , czy wy tez tak miałyście ??? Mam 5 dzieci i szczerze powiem że prasowańie mnie czeka ! Zastanawiam sie czyjeż mogę stanąć przy żelazku ??!! Proszę o pomoc i dobra radę bo lekarz to nic w prost nie chce powiedzieć .. pozdrawiam i dziękuje x

Gość gość5514
Witam jestem równa 2 tygodnie po zabiegu u dr Katarzyny Ostrowskiej Clarke Poprosiłam o większe implanty ze względu na moją sylwetkę mam 170 centymetrów wzrostu i 62 kg wagi mam implanty motiva 450 chciałam wszystkim snem panią przekazać że to naprawdę nic strasznego dobrze mieć pozytywne myślenie pamiętajmy że robimy to na własne życzenie z jakiś każdej nas innych powodów uważam że zabieg niczym nie był ani przesadnie bolesny zdawałam sobie sprawę w pewnych konsekwencji uważam że 2 tygodnie po zabiegu jestem w świetnej kondycji jestem krawcową więc już zaczęłam trochę pracować oczywiście z najbardziej Dołuje mnie stanik ponieważ chcę się umówić na miasto a niektóre bluzki są lekko prześwitujące i z dekoltem i nie zawsze to wygląda estetycznie Ale uważam że skoro jest to konieczne i dla nas i dla naszego dobra to polecam wytrzymać Ja nawet nie miałam sączków ani szycia ran cięcie miałam pod biustem wszystko się idealnie Goi a chcę powiedzieć że lubię życie w biegu rok temu oddałem sama zajmuje się niepełnosprawnym synem i jak się okazuje piersi po zabiegu w niczym mi nie przeszkadzają Pozdrawiam

Gość JMDG
Witam. Jestem trzeci dzień po operacji, ogólnie czuję się dobrze. Wiadomo bedzie boleć, głównie odczuwam pieczenie i rozpieranie, coś w rodzaju napływu pokarmu podczas karmienia☺. Operacje miałam w Klinice u Kolasińskiego w Poznaniu i jestem bardzo zadowolona, opieka na bardzo wysokim poziomie oraz podejście lekarza nie zostawia cienia niezadowolenia. Zdecydowałam się na implanty firmy Mentor 250ml pod mięsień. Mialam rozmiar 75 A i na dzień dzisiejszy wyglądają na duże ale w sumie, jak tak na nie patrzę, to mogłyby takie zostać ☺. Wiem, że wielkość troszkę się zmieni z uwagi na opuchlizne ale mam głęboką nadzieję, że później będą mi się podobały, jak i ich wielkość. Najabradziej obawiam się, że pożałuje iż nie wzięłam 275 ale szczerze mówiąc, przy pomiarze, ten rozmiar mnie przeraził, wyglądały na olbrzymie

Gość gość
Witam. Jestem 10 dni po zabiegu u dr Dębskiego. Podobno najlepszy fachowiec w cyckach. Mam 275cc okrągłe średni profil przy 162 cm i 54 kg. Z początku byłam przerażona wielkością. Cycuchy były przeogromne. Teraz już są mniejsze, zeszła opuchlizna. Jeszcze lewy jest nabrzmiały i boli. Dla mnie najgorszy jest ucisk ubranka na szwy. Ciśnie mnie akurat tu gdzie mam cięcia. Muszę nosić przez 3 m-ce. Non stop. Mogę ściągać tylko do mycia się i na pranie zakładając sportowy. A na noc bezwzględnie ten pooperacyjny. Masakra. Ale co tam. Cycuchy wyszły piękne. Teraz czekam aż znowu będę mogła trenować.

Gość Emka_333
Cześć Dziewczyny, Pytanie: jestem 6tą dobę po powiększeniu i podniesieniu piersi w znieczuleniu ogólnym pod całkowitą narkozą i mam mega wzdęty brzuszek - jak 3ci miesiąc taki okrąglutki. Jak sobie z tym radzicie? To przez znieczulenie czy leki przeciwbólowe? PS. Robiłam Mentory anatomiczne CPG 323 300 ml

Gość gość
Emka_333 ja miałam wzdęty brzuch jak piłka przez tydzień po operacji. Dlatego każą dużo pić. Nawet 3 l dziennie. Więc piłam... wodę :) Teraz jestem 11 dni po i brzuszek spadł.

Gość Karamis
Jestem po wizycie konsultacyjnej u dr.Żukowskiej w Białymstoku , planowany zabieg powiększenia biustu implantami okrągłymi 350 Czy któraś z obecnych tu pań robiła może zabieg u tej pani doktor? Po wizycie mam wrażenie jakbym trafiła do fabryki, niby wszystko miło sympatycznie, ale jak jakoś mało uwag poświęconej .

Gość Ula19890306
Dziewczyny czy któraś powiększała piersi u dra Konrada Januszka? Chciałam się wybrać na konsultację do dr Osucha ale wolny termin ma na wrzesień a operacja zapewne dopiero w przyszłym roku :( Kobieta na recepcji zaproponowała mi właśnie Januszka ale nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć z jego "roboty". Polećcie jakiegoś dobrego chirurga, proszę

Gość gość
Absolutnie polecam dr Tomasza Dębskiego Klinika Ambroziak. Ja mam cycuchy spod skalpela Doktora i jestem mega zadowolona. Moje przyjaciółki są w szoku jakie piękne piersi mi zrobił :) Doktora poleciła mi znajoma, która też ma cycuchy od Niego :)

Gość Najpiękniejsze piersi w Polsce
W Szczecinie polecam absolutnie Prof. Piotra Prowansa. Pełen profesjonalista, przy czym bardzo troskliwy. Skrupulatny, dał mi ogromne poczucie bezpieczeństwa. Kompleksowa opieka po operacji. To szalenie ważne. Piersi są CUDOWNE. To jedyny Profesor chir.pastycznej w Zachodnio- Pomorskim. Cenię ludzi wykształconych. W tym przypadku nie zawiodłam się. Panie Profesorze Wielki Szacunek.

Gość gość98898
Hej dziewczyny :) Czy po operacji również mieliście sutki ułożone nienaturalnie wysoko w stosunku do całej piersi? Mija 5 doba po zabiegu i na chwilę obecną jestem przerażona... wybrałam implanty anatomiczne o dwóch różnych wielkościach ze względu na asymetrie. Z przodu obie piersi wyglądają równo, sutki są na tym samym poziomie, ale już z boku mniejsza pierś(czyli ta z większym implantem) wygląda jakby sutek miała na 1/4 wysokości ;/// Zaczynam mieć obawy czy chirurg nie włożył mi tego implantu za nisko... Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami, w środę idę na zdjęcie szwów,ale jestem pewna,że lekarz i tak się nie przyzna,że coś zepsuł więc wolę rozeznać się nieco w temacie.

Gość gość
gość98898 Ja mialam opercaje powiekszenia piersi 2 tyg temu. tez mialam korekte asymetrii, wkladki okragle pod miesien. Sutki z kazdej perspektywy sa na tym samym poziomie, piersi jako calosc tez, jednak jest subtelna roznica w wygladzie piersi , lekarz powiedzial, ze to sie ulozy. Poza tym, wiesz, zawsze trzeba miec swiadomosc, ze nigdy calkowicie w 100% nie da sie zniewlowac dysproporcji.

Gość gość
Karamis - o tej lekarce czytalam bardzo niepochlebne opinie, bardzo. Osobiscie robilam augumentacje w Stanach wiec ciezko mi w Poslce kogos polecic. Jednak sledzilam, czytalam polskie fora i ta babke Zukowska jakos szczegolnie zapamietalam.

Gość gość
Jak się czujesz po 2 tygodniach? Ja miałam w czwartek i muszę zacząć sobie radzić z opieka nad rocznym synkiem.

Gość gość
Dziewczyny jestem 5 tydzień po operacji. implanty anatomiczne 305 robione u dr Pisery w Łodzi. Piersi były w rozmiarze B a teraz D/E :/ Nie brałam pod uwagę że będą takie wielkie bo chciałam pełne C/D :/ Czy one mają szansę jeszcze zmaleć? Czy ich kształt się zmieni jeszcze bardziej? Wystają z boku a to mi się nie podoba :/ Wyglądają sztucznie.

Gość Załamanarozmiarem
Hey dziewczyny . Jestem 2 dobę po operacji . Mam implantu 300 anatomiczne . Przed zabiegiem wiszące A . Wyjściowo miało być między C aD . Jednak wydają mi się małe , jakby B ? Czy to przez ucisk biustonosza ?

Gość Sandra69
Hej, Dziewczyny jestem 4 dobre po operacji ,mentor profil wysoki 375 ml Mam pytanie odnośnie pasu który dostałam do stanika ,czy jest szansa abym go nie nosiła ?pas sprawia mi ogromny ból

Gość OLCIA12345
Jestem tydzien po powiekszeniu z malych ale jedrnych piersi najlepsze na swiecie implanty motiva silk touch okragle wysoki profil 450ml. Cos pieknego wysoko, idealnie okragle jak z obrazka! Robilam w najlepszej klinice w Danii 40000 kr ale bylo warto bol przez 1,5 dnia po- zupelnie inny sposob i poziom niz w Polsce. Jak z idealnego obrazka!

Gość Dominika
Dnia 3.07.2010 o 14:03, Gość powiekszony biust napisał:

Zastanawia mnie rowniez dlaczego niektore kobiety maja wyjsciowe a i po zabiegu z implantem 300ml wychodzi im d lub nawet wieksze(bynajmniej tak twierdza), a ja mialam 400ml wyjsciowe b c i wyszlo mi ledwo d. Jest fajne , balam sie ze beda za duze, a teraz tak patrzac wcale nie sa duze. Mam 70 cm pod i 86 w biuscie, to niewiele. mam racje?

Jestem półtora miesiąca po zabiegu. Wcześniej nosiłam staniki push up 65 C, ale piersi miałam baaaardzo malutkie. Ostatnio byłam mierzyć nową bieliznę i bez żadnych gąbek miałam 70 D.

Gość Aaa

Witajcie,  czy to prawda,  że biust po powiększeniu implant em pod mięsień będzie mniejszy niż w czasie mierzenia implantów przed zabiegiem? 

Gość Ola94

Gosc aaa : tak to prawda.

Ja mam pod miesien i na moje oko sa o 1/3 mniejsze.

Mysle by w przyszlosci wymienic na wieksze... a lekarz mowil.

Gość kluska

Hej dziewczyny jestem już 6 tygodni po operacji. Jutro czeka mnie ważne wyjście i jak wiadomo trzeba ubrać się elegancko. I tutaj jest jeden problem, mianowicie stanik. Zastanawiam się czy na kilka godzin mogę zamienić stanik pooperacyjny na zwykly stanik i czy polecacie bez fiszbin czy ,, z''. U mnie wszystko goi się bardzo dobrze nic mnie nie boli i tydzień po operacji wróciłam do normalnego trybu życia. Dziecko, praca, dom etc. 

Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam 🙂 

Dnia 3.01.2019 o 14:50, Gość kluska napisał:

Hej dziewczyny jestem już 6 tygodni po operacji. Jutro czeka mnie ważne wyjście i jak wiadomo trzeba ubrać się elegancko. I tutaj jest jeden problem, mianowicie stanik. Zastanawiam się czy na kilka godzin mogę zamienić stanik pooperacyjny na zwykly stanik i czy polecacie bez fiszbin czy ,, z''. U mnie wszystko goi się bardzo dobrze nic mnie nie boli i tydzień po operacji wróciłam do normalnego trybu życia. Dziecko, praca, dom etc. 

Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam 🙂 

Ja tak trochę z innej parafii 😉 Mam pytanie jakimi implantami robilas? Tak jak Gość Zła 1978 tymi Motiva? Bo znajoma mi o nich mówiła, że mają jakiś czip - to prawda? Brzmi kosmicznie! 

Gość Katrin

Zabieg 5 dni temu. Ból w piersiach pulsacyjny i jakby nabiebierały pokarmu przy karmieniu. W pozycji na plecach ból rozgrywający. Cały czas na prochach. Mąż przerażony, Czy wy też tak macie?

Gość Asia832
Dnia 30.01.2019 o 15:07, blueberry_182 napisał:

Ja tak trochę z innej parafii 😉 Mam pytanie jakimi implantami robilas? Tak jak Gość Zła 1978 tymi Motiva? Bo znajoma mi o nich mówiła, że mają jakiś czip - to prawda? Brzmi kosmicznie! 

Hej! Ja mam implanty Motiva z takim chipem 🙂 Lekarz mówił mi, że to służy potem do identyfikacji modelu implantu, gdy trzeba np przeprowadzic jakas operacje itp. Koleżanka kiedyś miała taką sytuację, że wyjechała za granicę i miała wypadek, który spowodował konieczność wymiany jednego implantu, a ona nie wiedziała, jaki ma model - a jakby miała chip, to by było jasne 😉 

Gość Oliwia
Dnia 3.01.2018 o 01:22, Gość Onatu napisał:

Witam, mam operacje zaplanowana na 25 stycznia. Jestem w trakcie przygotowań do operacji. Mam kilka pytań, może akurat któraś pomoże 😉 Ile dni przed operacja robilyscie badania ? Jak długo czeka się na wyniki ? Jakiego rozmiaru mogę spodziewać się przy implantach okrągłych 300 i 320 ml, moje wymiary to miseczka b ( raczej średnia ) pod biustem 68 cm. Mam 166 i 49 kg. Czy jest szansa, zeby do 24 marca „wystąpić „ bez stanika ? Mam ślub i ...enkę pod która nie pasuje żaden stanik 😉

Ja też bym chciała wiedzieć ile wcześniej trzeba zrobić badania? Czy wszystkie z krwi ma się w 1 dzień? Operacja zaplanowana na koniec kwietnia. Boję się, że wyjdą małe. Teraz mam 75B i do włożenia Mentor High Profile 500 cc, a jak się da to 550 CC. 

Gość Paula

3dni temu mialam zabieg. Lifting piersi z powiekszeniem implantami. Mam do was pytanie... Czy was tesz tak bolalo 😜 obecnie lykam ketonal i tramal na zmiane. Piersi mamopuchniet i czuje rozpieranie od srodka. Czasem tez swedza jak cholera... Kiedy to minie? Jak bylo u Was? Z racji tego ze mialam tez lifting mam sporo szwów bo ciecie bylo w okol otoczki i w kotwice. 

Gość Paula

Co do badan to ja robilam tydzien wcześniej. Ale z tego co wiem to nie moga byc starsze niz 2tygodnie. Lepiej nie ryzykowac i nie robic na ostatnia chwile. 

Gość Gość

Czy ktoś z was dziewczyny miał siniaki