Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jedno szybkie pytanie!

Jakie macie aktualnie kosmetyki dla dziecka pod ręką?

Polecane posty

Gość Jedno szybkie pytanie!

Zerknijcie i wypiszcie mi proszę. Dzięki temu wyeliminuję z listy głupoty i kupię tylko to co jest naprawdę potrzebne. Dzięki za współpracę!

Pod ręką? To mam płyn i szampon do kąpieli "bobini", krem alantan i sofeo... no i pod ręką to już wszystko :) Zresztą więcej nie używamy, przynajmniej jak mały jest u mnie :)

Gość aserdu
krem nivea do ciała, oliwka nivea, krem uv do twarzy beby ta firma z rosmanu, plyn do kapieli ziajka,

Gość Ja mam NUK z szeroką szyjką
Mydło w kostce Bobas i Aro Szampon Rossmann Babydream Krem przeciw odparzeniom Nivea Baby Chusteczki niemowlęce Toujours Mleczko Nivea Baby Więcej nie potrzebuję.

Gość karmel ek
No własnie..., też się nad tm zastanaiam...., do porodu jeszcze trochę ale wiadomo... co kupić dla noworodka, co tak naprawdę jest potrzebne żeby bez sensu kasy w błoto nie wyrzucać?

Gość majjjjka35
dla noworodka najlepsza do natluszczania cialka jest najzwyklejsza parafinka,moje po tych oliwkach czy balsamnach zawsze mialy uczulenie,a do pupy tormentiol albo sudocrem.Pozniej jak dziecko starsze mozna sobie poeksperymentowac... ja obecnie uzywam pudru jonsona tego z lawenda plynu do kapieli tego samego co pudru i mydelko tez jonsona.

Ja z matką mojego malucha używaliśmy na początku tylko alantan na odparzoną pupę i ewentualne zadrapania, emulsję do kąpieli sofeo i krem sofeo jak wychodziliśmy na zimno.

Po prostu piszcie to co macie, a nie co jest najlepsze. Bo z reguły tak jest, że ludzie zawsze lubią dużo radzić, ale tak naprawdę nie używają rzeczy i kasa idzie w błoto.

Ja sama się kiedyś posłuchałam takich cennych złotych porad, wydałam fortunę na rzeczy które do dziś gracą mi szafki łazienkowe.

mydło do ciała i włosów nivea w żelu, krem przeciw odparzeniom nivea, balneum hermal - olejek do kąpieli, chusteczki nawilżane - kupowałam różnych firm - nie ma dużej różnicy i tyle dla noworodka

Gość majjjjka35
parafinka i tormentiol grosze kosztuja :P ja nie radze tylko mowie to co uzywalam i co u mnie sie sprawdzilo

Johnsons baby 2v1 krem bambino krem sudocrem oliwkę bambino chusteczki nawilżane pampers To chyba tyle,pisze z pamieci :P

Gość Marija Marija
- mydlo johnson's baby (kostka) - lotion johnson's baby - puder johnson's baby używany naprzemiennie z vaseline baby (petroleum jelly) - chusteczki pampers reszty wynalazkow nie uzywam bo mi nie podeszly

Gość to ja tez sie wpisze
chustki rossmann masc cynkowa plyn j&j top to toe oliwka rossmann krem bambino i juz wiecej nic

Gość tylko to to
sudokrem na zmiane z zasypka johnsona oliwka johnsona plyn do kapieli johnsona lawendowa krem bambino na kazda pogode krem do opalania nivea50 chusteczki tesco sol fizjologiczna na poczatku parafinka do ciala

Gość Rebba ***
Płyn do kąpieli, szampon, puder, krem SPF, krem do ciała - wszystko Cien, chusteczki Toujours.

Gość to zapewne od leżenia
1. płyn do mycia całego ciałka Kopf bis fuss Babydream z Rossmana - dlatego że nie zawiera SLS - pochodnych ropy naftowej i agresywnych konserwantów 2.oliwka Hipp - bo jest zrobiona na naturalnym oleju migdałowym - który ma mniejsze cząsteczki a tym samym lepiej wnika w skórę i lepiej nawilża 3.chusteczki Babydream z Rossman - bo nie zawierają konserwantów i propylene glykolu - który przyspiesza procesy starzenia się skóry 4. Do pupy profilaktycznie Linomag lub Alantan - bo one natłuszczają a nie wysuszają a dorażnie na już powstałe podrażnienia sudocrem - on wysusza (mnie wystarczyła próbka ze szpitala) lub zwykła mąka ziemniaczana. ...a na wakacje dukupię jeszcze krem z filtrem - prawdopodobnie będzie to Piz buin - bo sobie chwalę dla siebie ten filtr.

Gość ghdyrju
płyn i szampon 2 w 1 niwea oliwka bambino chusteczki nawilżane linomag sudocrem krem bambino

Gość Dzwnie sprzeczne informacje
tu widzę. Jedni chwalą parafinę, inni piszą że pochodne ropy naftowej (do których ona należy + na których bazie są robione emolienty) są groźne dla dzieci. Pogubić się można!

cóz to proste - parafina ma silne działanie komedogenne - czyli zapychające skórę - jest więc wskazana jeśli skóra jest bardzo wysuszona- atropowa.... przy normalnej skórze nie jest wskazana - bo rozleniwia jej własne gruczoły łojowe - bądź zapycha powodując wypryski.... ja mam zdrowe dzieci - więc jej unikam - proste....

Gość Dzwnie sprzeczne informacje
A co ma piernik do wiatraka, że tak powiem? Jaki związek ma zapychanie skóry do rozleniwiania gruczołów łojowych? Nie ma logicznego związku pomiędzy oboma zjawiskami. Mam wrażenie, że chciałaś zabrzmieć jak specjalista, a w rzeczywistości po prostu coś tam gdzieś zasłyszałaś, coś gdzieś wyczytałaś, ale nie jesteś do końca przekonana co i gdzie tkwi czego przyczyna... Wiemy, że natłuszczanie odzwyczaja skórę do samodzielnego balansowania stopnia nawilżenia, ale nie ma to bynajmniej związku z zatykaniem jej porów.

to zależy o jakim dziecku mowa. jeśli o noworodku to ja miałam: - mydło bambino - balsam do ciała Hipp - mąkę ziemniaczaną do zasypywania pupy - maść bepanthen na odparzenia obecnie: - żel pod prysznic z mlekiem kozim firmy Biały Jeleń - balsam Hipp - pastę do zębów Ziajka - krem z filtrem Lirene i Skarb Matki

Dzwnie sprzeczne informacje>>> między rozleniwia i zapycha masz słówko BĄDŹ :P pewnie nie zauważyłaś ...czyli coś jak albo albo :P.... na mnie parafina ma włąsnie działanie zapychajace - u kogo innego może rozleniwic skórę -która w efekcie bedzie jeszcze bardziej przesuszona - tyle. nie jestem specjalistką ani nie chcę tak brzmieć....sama mam problemy z cerą od lat i mamę alergiczkę - która reaguje na każdy konserwant jak specjalistyczny test..... niestety ale porusza mnie to i nie potrafię tak sobie machnąć ręką na świństwa w kosmetykach - skoro ona tak gwałtownie reaguje na specyfiki z dodatkiem parabenów - PGE - czy wspomnianego propylene glykolu i innych.... i dlatego też od lat unikam takich substancji i dla niej i dla siebie- tym bardziej dla dzieci! ...powiem szczerze że nie rozumiem nonszalancji co niektórych osób... dla których weżne jest tylko ładne opakowanie i zapach kosmetyku.... szczególnie jesli są to kosmetyki dla dzieci.

Gość Ja też nie rozumiem tego co
piszesz. Mnie się wydaje, że chodziło o pierwszą część zdania (o ile w ogóle można nazwać je zdaniem?): "parafina ma silne działanie komedogenne - czyli zapychające skórę - jest więc wskazana jeśli skóra jest bardzo wysuszona- atropowa.... przy normalnej skórze nie jest wskazana - bo rozleniwia jej własne gruczoły łojowe" Z niego wynika, to na co zwróciła uwagę koleżanka. Bezsensu. Budujesz takie wypowiedzi, że trudno zgadnąć o co w nich chodzi. Proponuję budować normalne, pełne zdania (takie zaczynające się dużą literą i kończące kropką), oraz używać znaków interpunkcyjnych. :o

Gość hesia mesia
Moze ma zepsuta klawiature :P i nie ma klawiszy z przecinkami i kropkami, ani shiftow. :P

krem przeciw odparzeniom Nivea krem z filtrem UV Nivea chusteczki nawilżane balsam Atoperal szampon Atoperal mydło Oilan

Gość seawen
krem nawilżający Hipp z olejkiem migdałowym mąka ziemniaczana na odparzoną pupę i potówki Linoderm plus z alantoiną - na pupę Lillputz do kąpieli lub Babydream - rosmann