Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fenia19

zylaki. Jak im zapobiegać?

Polecane posty

Gość fenia19

mam19 lat . Pracuje jako sprzedawca, wiec jestem narazona na długotrwałe stanie przez10 godzin. W mojej rodzinie są osoby które maja żylaki. Ja jescze ich nie mam, ale chce im zapobiec. Czy znacie jakiś dobry krem lub tabletki zapobiegajace żylakom?

Gość alez Ty glupia jestes
mam ten sam problem i tez nie wiem jak im zapobiegac, niby pomaga zapobiegawczo smarowanie zelem lioton 1000 ale to drogie ejst i wystarczy tylko na troche ;/ i czytalam ze rutinoscorbin sie powinno czesto brac bo to tez zapobiega zylakom

Gość fenia19
rutinoscorbin na żylaki,,hmm.ciekawe...

nie ciekawe, tylko oczywiste żylaki to popękane żyły pękają, bo ich ścianki są słabe/cienkie rutyna wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych warto poczytać trochę o funkcjonowaniu organizmu ludzkiego, a nie tylko o tym, co modne w tym sezonie na plaży

Czytałem że na to dobra jest odpowiednia dieta-bez mięsa i dużo zielska a złaszcza fioletrowych -jak kapusta czerwona albo aronia:classic_cool:.A czasami dłuższa głodówka:classic_cool:.

Gość sluchaj tak zle nie jest
zylaki to nie popekane zyly tylko rozciagniete zyly, ktore stracily na elastycznosci :)

Gość nie,nie mam
wyciag z kasztanowca,to ziokowe preparaty w postaci tabletek jak i w pstaci plynnej,zapobiega zylakom i profilaktycznie mozna stosowac 2-3 razy w tygodniu,zreszta w aptece poczytaj ulotke,ja znam ten preparat,poniewaz moj maz po usunieciu zylakow stosowal go dluzszy czas.

Gość a witamina E dobra jest
na zylaki? (zwlaszcza jak sie bierze tabletki anty, ktore moga powodowac zakrzepice) nie wiem czym to cokowleik ma wspolnego ale wole nadmienic ;) jak i to, ze (przynajmniej przed tabsami, teraz nie wiem bo nie sprawdzalam, nie bylo okazji) strasznie dlugo krzepla mi krew. u mnie w rodzinie tez sa zylaki, ja widze jzu na swoich nogach pajaczki