Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toomuchtears

usg przezpochwowe

Polecane posty

czy badanie usg przezpochwowe ginekolog może wykonac u dziewicy .....?czy przez takie wykonanie badania może dojsc do przerwania błony, uzywam tamponów i mialam kilka razy badania przez pochwe chociaz jestem dziewica i nie wiem jak jest z tym badaniem usg .....

Gość To może małą wiewiórkę?
dopochwowe jak już. I nie, dziewicy nie może badać w ten sposób. Albo normalne usg, albo przez odbyt.

czyli takie usg nie jest wykonywane u dziewicy????? mialam badanie usg brzucha stwierdzona mam torbiel prosta na jajniku

Gość dsagfgdgfadgfagafgdth
jeśli dobro pacjentki jest ważniejsze od samej błony, to oczywiście, że można. ja miałam, choć gin uważał, że musiałam i tak wcześniej przerwać sobie błonę tamponem, co uważam za nieprawdę - po wizycie u gina i usg dopochwowym, zobaczyłam na bieliźnie ślady krwi. tak więc błona prawdopodobnie pękła podczas badania. ale co to za różnica? przynajmniej pierwszy raz mnie mniej bolał i nie lało się ze mnie. ;)

a wsumie chodzilam do tej pory do 3 roznych ginekologow i 2 z nich badaly mnie przez pochwe przyznaje ze zawsze badanie bylo dla mnie nieprzyjemne i bolsene ale na szczescie zadnej krwi po badanich nie mialam :/ usg mialam robione przez brzuch z pelnym pecherzem na nim ginekolog stwierdzila torbiel jajnika , uzywam tamponow a czy dziewicom takie usg dopochowe wykonuje sie z pelnym pecherzem? moja kolezanka miala przez odbyt tez jest dziewica

Gość dsagfgdgfadgfagafgdth
nie, do dopochwowego/przez odbyt nie trzeba mieć pełnego pęcherza. o ile się nie mylę, nie jest to nawet wskazane. wiesz, jeśli podkreślisz, że jesteś dziewicą, to pewnie zrobi Ci przez odbyt, ale ja sie za bardzo nawet nie kłóciłam, bo wolałam już chyba przeżyć ten ból niż być badana przez odbyt - strasznie się tego bałam. a tak w ogóle, to samo usg mnie nie bolało, myślę, że naruszył błonę przy badaniu, bo to badanie wziernikiem bolało najbardziej. ale dopochwowo aparat usg wsunął mi bardzo płytko i autentycznie nic nie czułam, ale może to kwestia sposobu, w jaki wykonuje usg, a nie samego aparatu. ale trochę się przeraziłam, jak zobaczyłam, co mi włoży do cipki:P i to jeszcze w gumce, bo przed badaniem aparat zabezpiecza się zazwyczaj prezerwatywą.