Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana_LBN

jak zapraszać gości na wesele

Polecane posty

Gość zdezorientowana_LBN

Dziewczyny...mam problem... W przyszłym tygodniu zaczynamy zapraszać gości na ślub i wesele..i tu mam problem...a mianowicie....jak?? chodzi mi o toi, czy jak zapraszacie goście ( chodzi mi o rodzinę) to mówicie po prostu, ż serdecznie zparaszacie...itd. czy też taką formułkę "proszę o błogosławieństwo" każdego z osobna - mam większość rodziny na podlasiu i wiem, że tam się coś takiego praktykuje, ale mi to jakoś nie leży..Czy jak zaprosimy serde3cznie gosci swoimi słowami to będzie jakiś nietakt?

Gość oczywiscie ze swoimi słowami
bo to wasz slub. Nie spotkalam sie "z prosze o błogosławieństwo",zreszta nie kazdy jest wierzacy , wiec nie ma sensu taka formuła do wszystkich.

Gość zdezorientowana_LBN
dziękuję za odp. :)

jedziesz do gości, których chcesz zaprosić (wcześniej uprzedź, ze przyjedziecie), gadka o pierdołach po czasie wręczasz zaproszenie, mówisz, ze mas zaszczyt i takie tam :) pożegnanie i już bardzo ta objazdówka jest mecząca jeśli w rejonie gdzie mieszkasz mówi się: że prosisz o błogosławieństwo, to chyba dotyczy tylko chrzestnych i nie stresujcie się

Gość zdezorientowana_LBN
dziewczyny, dziękuję za odp. ..a pytam, bo moja mama bardzo się oburzył, jak jej powiedziałam, że nie nie będę w ten sposób zapraszać gości....co najwyżej zaproszę w ten sposób chrzestnych i babcię

Gość zdezorientowana_LBN
bardzo męcząca, dla nas szczególnie, bo mieszkamy w Lublinie, a dużo gości jest z Białegostoku, do których musimy niestety pofatygować się osobiście...musimy sobie zarezerwować dwa dni :/

Gość zdzisia misia
specjalnie jechać do białegostoku zeby zaprosić ?:O od czego jest poczta polska???

Gość też
zdezorientowana --> my jeździliśmy z zaproszeniami tylko po rodzinie i przyjaciołach mieszkających w tym samym mieście. Reszta dostała zaproszenia pocztą. Nie wyobrażam sobie jechać w tym celu z Lublina do Białegostoku... no chyba że nie pracujecie?

Gość też
hejkakohejka --> do babć oczywiście trzeba pojechać - ale nasze akurat mieszkają w tym samym mieście, co my :P

Gość zdezorientowana_LBN
w Białymstoku mam właśnie babcię i rodzeństwo mojego ojca, więc nie mam wyjścia- muszę ich zaprosić osobiście, chociaż mi się to nie uśmiecha w ogóle....

Gość jestem z mazowsza
u nas zaprasza się całą rodzinę swoimi słowami i ewentualnie na koniec mówi się coś takiego, że serdecznie zapraszamy i prosimy o błogosławieństwo. ale nie mówi się tego do każdego z osobna tylko tak ogólnie. ale to jak kto ma życzenie