Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

furrlady

ile przytyłyscie w ciąży???

Polecane posty

Gość kacha31krakow
ja tez duzo przytylam bo 23 kg , jestem trzy miesiace po porodzie ,jeszcze mi zostalo 5 kg -jestem na diecie dukanachudnie sie ladnie tylko wolno

ja 26 a moze tez dlatego bo papierosy zucilam od razu :)i kurcze nie moge zrzucic jeszcze mam ponad 14kg do zrzucenia a nie wiem jak to zrobic kolacji nie jest juz od 17 czy 18 sniadan tez nie a i tak nie chudne moze dlatego ze to 2 ciaza? hmm

Gość klesia
ja mam sie czym pochwalic ja do konca ciazy przytylam 1,5 kg . mialam cukrzyce ciazowa i ostra diete dlatego.jakbym niestosowala diety dziecko moglobybyc bardzo duze .mala sie urodzila 3000g i 50 cm i jest zdrowa

Gość OLINKALALA
18kg. Dwa miesiące po porodzie zrzuciłam 15kg ale dlatego że karmię piersią.

ojej ja tez karmilam i nie schudlam :( kurcze teraz sie katuje i schudnac nie moge :( ale moze przyjdzie n to czas :)

Gość mamusia_25-
Przytyłam 21 kg w ciąży. W ciąży niczego sobie nie odmawiałam. Córcia ważyła 4 kg. Samoistnie zeszło ze mnie 14 kg, ważyłam 75 kg i ważyłabym tyle, gdybym nie zawzieła się. Codziennie ćwiczyłam i liczyłam kalorie. Zeszłam do 60 kg, po roku przyytłam i ważę 66 kg, ale zamierzam schudnąć. Kobietki nie przejmujcie się wagą. Naprawdę da się zgubić te pociążowe kilogramy. I karmienie piersią nie ma nic do rzeczy. Ja karmiłam jedynie 6 tygodni.

Gość mamusia_25-
Bambarka a ile jesteś po porodzie?

Klesia, to ty przytyłas mniej niż ja:):) Masakra...ja myślałam, że jestem jedyna:):):):) Ale dobrze wiedzieć, że mimo małego przyrostu twojej wagi, twoja mała urodziła się duża i zdrowa. Ja też mam cukrzycę, staram się przestrzegac diety, ale czasem nie wychodzi:):) Zwłaszcza teraz, kiedy jest tyle pysznych i świeżych owoców:) Mam nadzieję, że moja Amelka tez urodzi się z prawidłową wagą.:)

Ja jestem w 34 tyg ciąży i już przytyłam 20kg:/ ale to dlatego, że przed ciążą miałam straszną niedowagę (mam 167cm a ważyłam niecałe 47kg)

Gość agava202
hmmm... moze mi ktos udzielic paru rad jak przytc tak do 10kg a nie wiecej??? ja jestem w 11 tygodniu i moje marzenie to przytyc max 10kg...pozdrawiam wszystkie kobietki w ciazy

AGAVA 202: Jeżeli byłoby to możliwe to każda by tak chciała. Uważam że nie ma na to sposobu po prostu przytyjesz tyle ile masz przytyć. Ja strasznie dużo przytyłam (czyt. wyżej) mimo to, że przez całą ciąże ograniczam słodycze do minimum (z powodu nawracających infekcji) i jestem aktywna fizycznie.

Gość agava202
ehhh czyli potwierdza sie regula ze co organizm to inaczej, co ciaza to inna... tak czy owak najwazniejsza jest dzidzia i jej zdrowie... a kg no coz... jak bedzie trzeba to sie czlowiek pomartwi po porodzie...

Gość 1ciaza 26kg
2ciaza jestem w 31tc i mam 14kg na plus :) mam nadzieje ze nie dobije do 26 :)

dokładnie najważniejsze jest dziecko i nie ma co się przejmować, chociaż czasami może to być dołujące;) Jedna dziewczyna z mojej miejscowości była na tyle głupia i nieodpowiedzialna że odchudzała się w ciąży:/ W 6 miesiącu trafiła do szpitala, w 7 bodajże urodziła.

mamusia_25 oj przeszlo 7 miesiacy 21 mina 8 miesiecy i powiem ci ze tak trudno mi schudnac :( przed ciaza wazylam 54kg a teraz 67kg :( porazka wazne ze dzidzia jest zdrowa ale chcialabym byc szczuplejsza :( i nie wiem co robic zeby schudnac prawie nic nie jem juz nie karmie piersia tylko sciagam bo mala nie chce ale moze to po 2 dziecku tak ciezko schudnac,w 1 ciazy to ciaza mi obumarla w 38 tyg lekarze nie wiedzieli co sie stalo,musialam urodzic dzidzie ale szybko schudlam pewnie wiesz dlaczego :(:(:(:( moze z czasem schudne bo juz zalamuje sie totalnie ze tak wygladam