Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE O RADYYY

SPRAWA W SĄDZIE - WAŻNE

Polecane posty

Gość PROSZE O RADYYY

ZADZWONIŁA DZISIAJ DO MNIE BABA Z WINDYKACJI I POWIEDZIAŁA, ZE SPRAWE KIERUJE DO SĄDU, ZA MIESIAC DOSTANE WYPLATE I BEDE MOGL TROCHE SPLACIC, POWIEDZCIE CZY ZDĄRZE PRZED SADEM? JAK DLUGO TRWA PROCEDURA ODDAWANIA SPRAWY DO SADU I WYDANIE POSTANOWIENIA?

Gość PROSZE O RADYYY
JA JEJ MOWIŁEM ZE ZA MIESIAC MOGE DOPIERO SPLACIC, A TA ZE NIE BEDZIE BANK JUZ TAK DLUGO CZEKAL :-( BARDZO NIE MILA BYLA :-(

w okresie urlopowym to raczej sprawa za jakieś 2 miechy. Tel to nie dowód. Dostałeś/aś jakiś list polecony? to jest dowód. Niektórzy windykatorzy tylko straszą

Gość PROSZE O RADYYY
BANK MI W MAJU WYPOWIEDZIAL UMOWE I KAZAŁ CAŁOŚĆ ZAPŁACIĆ 3000, UZGODNIŁEM Z PANIĄ Z WIDNYKACJI ZE ZAPŁACE TAK JAK TO ONA CHCIAŁA 1000 A POTEM SIĘ ROZŁOZY NA MNIEJSZE DEKLAROWAŁEM SIĘ ZE BEDE PLACIŁ, ALE NIE MIAŁEM Z CZEGO !!!!! I NIE ZAPŁACIŁEM , NIE PRACOWAŁEM , NIE MOGŁEM ZNALEŚĆ ROBOTY, JUZ DOSYC SIĘ NAPOŻYCZAŁEM WIEC NAPRAWDE NIE MIAŁEM Z CZEGO ZAPLACIĆ. Wiec dzisiaj do mnie zadzwoniła i powiedziała ze kieruje sprawe do sądu , a ja jej na to, że mam robote na miesiac ( umowa zlecenia) ze jak dostane wypłate to spłace wieksza kwote, a ona ze bank nie bedzie czekał, ze mam pozyczyć, posprzedawać , ale ja nie mam co sprzedać:-(

Gość PROSZE O RADYYY
listu ze sprawa jest skierowana do sądu nie dostałem , dzisiaj zadzwoniła i powiedziała ze kieruje sprawe do sądu, ja tez mam nadzieję ze tylko chciała mnie przycisnąc:-( jak 2 miesiace to dobrze, udało by mi się większość spłacić:-(

Nie denerwuj się. W takiej sytuacji wyślą komornika. Jak stwierdzi że nie masz z czego spłacić to dostaniesz status niewypłacalnego i cię zostawi. Problem w tym że wisisz już w ich rejestrze i jak znajdziesz pracę to cię namierzą:( mówię o legalnej pracy

Gość nie,nie mam
To blef,zeby cie nastraszyc i przycisnac do splaty jak najszybciej,zeby zalozyc sprawe musialbys dostac na pismie listem poleconym,ze bank taki a taki kieruje sprawe na droge sadowa,nie mozna zakladac sprawy bez wczesniejszego pisemnego upomnienia czy tez ostrzezenia. Takie teksty,to stare metody windykatorow,tyle tylko,ze tylko strasza,bo jak wspomnialam,podstawa jest pismo a nie telefon od straszyciela.

Gość PROSZE O RADYYY
dzięki za opinie, kamień spadł mi z serca , moze wszystko sie ułozy

Gość PROSZE O RADYYY
ehhhh, chyba ze teraz w tygodniu dostanę takie pisemko :-( a nibi banki maja wspołpracować, ciekawe jak ???????? ida tylko według własnego widzi mi się :-(

Gość o ile dojdzie do sądu
no to czekaj na pismo, jak przyjdzie, że kierują i zanim skierują, to potrwa. W sądzie jak otrzymają i termin wyznaczą, to będzie minimum miesiąc. Ty akurat dostaniesz pracę i zaczniesz spłacać, więc jakby co, to w sądzie Ci głowy nie urwą, jak powiesz, że spłacasz, że nie odmawiasz spłaty i nie unikasz, tylko miałeś przejściowe kłopoty. Poproś co najwyżej, zeby Ci koszta sądowe umorzyli.

Gość inkkkkkkkkka
nie odbieraj pierwszego awizo,drugie odbierz po 2 dniach.