Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodazoonaaaa

teraz proszę o radę, jak się zachować?

Polecane posty

Gość mlodazoonaaaa

postaram się krótko.. mam męża, jesteśmy miesiąc po ślubie jestem z nim bardzo szczęśliwa, nie wyobrażam sobie bycia z innym facetem, kocham go ponad życie miesiąc i troszkę temu, na moim wieczorze panieńskim, dwie koleżanki zaczęły ze mną temat o bracie jednej z nich (teraz przybliżę relację jej brata ze mną, jeszcze 3 lata temu się nie znaliśmy, poznałam go przez nią, gdy wpadła z nim i znajomymi na kilka dni do mnie-mieszkam za granicą, jest m łodszy ode mnie dwa lata, później jako że dobrze się dogadywaliśmy czasem wymieniliśmy sms czy pogadaliśmy na gg ale rzadki, następnie była sytuacja, że mój mąż-wtedy facet wyjechał na festiwal promować swój film no i ten mój kolega przyjechał do mnie na kilka dni, 2 dni spędziliśmy razem, po czym ja wyjechałam do Polski a on miał za zadanie opiekować się moimi zwierzakami, później wróciłam i jeszcze jeden dzień był ze mną, po czym wyjechał, od tamtego czasu tak jakby się przyjaźnimy) no i jego siostra-moja dobra koleżanka, niby żartem powiedziała mi, że on teraz w domu siedzi smutny, bo usłyszał, że ona się ze mną spotyka i chciał z nią przyjść ale to wieczór panieński więc ona mu zabroniła, po czym zaczęła pogłębiać wątek i opowiadać jak to on cierpi,bo ja wychodzę za mąż i ona wie, że wtedy gdy był u mnie na kilka dni do czegoś doszło (bzdura!) bo on wrócił zmieniony no i on do mnie przecież wysyła smsy, gada ze mną i się ze mną spotyka jak przyjadę do Polski, że jak słyszy, że przyjadę to ma dobry humor a teraz od kiedy wie o ślubie (który się odbył 3 miesiące po zaręczynach) to jest smutny, ma doła, siedzi w domu, ma w nosie swoją dziewczynę itd zatkało mnie, bo myślałam na początku, że to żart, ale ona była o tym przekonana i cały wieczór o tym gadała, jej najlepsza przyjaciółka, która jest dla nich jak siostra-też to mówiła i co zrobiły jeszcze... wyciągnęły telefon i zadzwoniły do niego i mi dały słuchawkę przeżyłam szok tydzień później przyszli na ślub, one i on też złożyć życzenia nam a dwa dni po ślubie spotkałam je i dalej ciągnęły, że one wiedzą, że się coś wtedy wydarzyło (a nie wydarzyło, zwyczajnie spędzilismy czas, jak kumple, pochodziliśmy po knajpach, oglądaliśmy filmy, na zakupach byliśmy, gotowaliśmy itd) jestem w szoku, bo ostatnio napisała do mnie na gg ta ich koleżanka coś w tym stylu "cześc co słychać, u mnie.... (tu opowiada).. Ale jak mogłaś...(jego imię) mu to zrobić, biedny jest smutny cały czas) i teraz już zwariowałam, nie wiem co o tym myśleć, nie chcę go postawić w głupiej sytuacji bo nigdy nie zachował się wobec mnie źle ostatnio wysłał do mnie kilka sms i pisał na gg żebym napisała co u mnie, wysłała fotki ze ślubu itd nie wiem jak reagować, może powinnam się wycofać z tej relacji? a może nie? już sama nie wiem to dobry przyjaciel, mogę na niego zawsze liczyć po prostu jestem w kropce, myślałam, że to żart na początku ale te uwagi ich ciągną się zbyt długo zaczynam analizować wszystko i coś tam mi się w głowie pojawia, jakieś wnioski ale nie wiem aha i za komentarze typu- jesteś głupia, masz męża itd z góry dziękuję i zaznaczam KOCHAM MOJEGO MĘŻA, NIE ZDRADZĘ GO ITD po prostu nie wiem jak z tą sytuacją sobie poradzić, czy olać? czy jakoś reagować??

Jeśli masz na to siłę, to powinnaś skonfrontować swoje koleżanko-przyjaciółki z tym chłopakiem i raz na zawsze wyjaśnić całą sytuację.

Gość rosomak
młoodażono NAprawdę jesteś młoda nie tylko stażem małżeńskim. Rada prosta od starego rosomaka. Spotkanie w trójkę . Ty , on i jego siostra. Zadajesz krótkie pytanie o kanarki w jego głowie, i stwierdzasz krótko, że jak nie przestanie lecieć z kitem, to powiesz ślunemu że małolat się do Ciebie podwala i wyjdzie na idiotę. Dziewczyno w jakie bagno się lądujesz na starcie. A w ogóle czy to są Twoje przyjaciólki? Jak im się małolat podoba to nich kroi na okrągło. Wszelkie zapewnienia i protesty odniosą odwrotny skutek. Olać smarka, olać psiapsiółki. I żyć kolorowo i bajecznie. A tak w ogóle z młodego żonkosia po miesiącu miodowy robi się stary piernik. Ale jaki smaczny.