Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25letnia żona

Zaszłam w ciążę w noc poślubną? Bardzo proszę co o tym myslicie? Mozliwe?

Polecane posty

Gość 25letnia żona

Witam, jestem tu nowa i bardzo proszę o poradę zanim postanowię czy pojechać do ginekologa. Mam 25 lat, od 3 tygodni jestem mężatką :) Co istotne - nie chcemy jeszcze mieć dziecka (idealnie byłoby za ok 2 lata), biorę tabletki anty Yasmin. Moja sytuacja wygląda tak - biorę yasmin całe opakowanie, potem w czasie na 7dniową przerwę jej nie zrobiłam bo wychodził mi okres na sam ślub i wzięłam następne opakowanie - ale, no wlasnie, wiem ze zle zrobiłam - wzielam tylko te kilka tabletek od dnia ślubu a do soboty (slubu) juz nie (zapomnialam na slubie i w poprawiny) i tym sposobem w poniedzialek dostalam okres. Po okresie zaczęłam nowe opakowanie. Po tygodniu wyjechalismy w podroz poslubną na tydzien. Wyjazd był udany i bogaty w konsumpcję malzenstwa :P Nie było innych zabiezpieczen niz tabletki. Wrocilismy ok. tydzien temu a ja od 3 dni dziwnie się czuję. Zaczelo sie od mega spuchnietych nóg, ktore mi jak zyje nie puchły! Bolą mnie jajniki choc jeszcze nie czas na okres ia od dziś jest mi strasznie duszno, płonę wręcz a w domu nie jest aż tak gorąco. Wlasnie zmierzylam temperaturę - mam 37,2. Nie wiem co o tym myslec. Boje sie bo nie czuje sie jeszcze gotowa na dziecko.... ale powiedzcie szczerze - czy to mogą byc objawy ciąży?? ps. nie jestem osobą ktora sobie cokolwiek wkręca w tym temacie, mam swoje lata, męża, ciąży nie boje się jak ognia ale też nie czekam na nią... więc??

Gość 25letnia żona
trochę błędów zrobiłam z tymi tabletkami więc jeszcze raz: - od 3miesięcy biorę anty yasmin - opakowanie konczy sie kilka dni przed slubem - zaczynam kolejne opakowanie nie robiąc przerwy (zjadlam kilka tabletek, okolo 5 - opakowanie zmarnowane;/) - od dnia slubu nie biorę juz anty bo zapominam - w poniedzialek po slubie dostaje okres - po tygodniu zaczynam kolejne opakowanie -po kilka tabletkach w tego opakowania wyjezdzam w podróz i tam.. :):)

Gość naatalkaa
Czy przerwa między opakowaniami wynosiła więcej niż 7 dni?

Jeżeli wziełaś 5 dodatkowych tabletek a potym zrobiłaś normalną 7 dniową przerwę to wszystko jest ok tak można sobie przesuwać właśnie okres.

Z tego co czytałam to można tak przesuwać okres, z tym że musi być to zawsze wielokrotność 7.

Gość ile takich samych tematow
zalozylas? osmieszasz sie !!i ty masz 20 pare lat i mezatka???wybacz, twoj tok myslenia wyglada jak u 12 latki

Wlasnie znowu ten temat.Trzeba bylo trzymac dupsko w gaciach.Tyle lat ,a zachowanie małolaty.Co bedzie ,,co bedzie...Trzeba bylo szybciej myslec ,a nie sie osmieszac.

Gość byłam u lekarza i juz wiem
po 1 obrazliwe baby: - anty przesunełam prawidlowo i nie zrobilam nic błednego, pochopnego - w ciązy nie jestem - moje objawy są od zle dobrych przez gina tabletek, ktore dzis odstawiam i co łyso wam? :/