Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25letnia żona

Oj ta podróż poślubna.......... Proszę o poradę kobiety w ciąży!

Polecane posty

Gość 25letnia żona

Witam, jestem tu nowa i bardzo proszę o poradę zanim postanowię czy pojechać do ginekologa. Mam 25 lat, od 3 tygodni jestem mężatką Co istotne - nie chcemy jeszcze mieć dziecka (idealnie byłoby za ok 2 lata), biorę tabletki anty Yasmin. Moja sytuacja wygląda tak - biorę yasmin całe opakowanie, potem w czasie na 7dniową przerwę jej nie zrobiłam bo wychodził mi okres na sam ślub i wzięłam następne opakowanie - ale, no wlasnie, wiem ze zle zrobiłam - wzielam tylko te kilka tabletek do dnia ślubu a od soboty (slubu) juz nie (zapomnialam na slubie i w poprawiny) i tym sposobem w poniedzialek dostalam okres. Po okresie zaczęłam nowe opakowanie. Po tygodniu wyjechalismy w podroz poslubną na tydzien. Wyjazd był udany i bogaty w konsumpcję malzenstwa Nie było innych zabiezpieczen niz tabletki. Wrocilismy ok. tydzien temu a ja od 3 dni dziwnie się czuję. Zaczelo sie od mega spuchnietych nóg , ktore mi jak zyje nie puchły! Bolą mnie jajniki choc jeszcze nie czas na okres ia od dziś jest mi strasznie duszno, płonę wręcz a w domu nie jest aż tak gorąco. Wlasnie zmierzylam temperaturę - mam 37,2. Nie wiem co o tym myslec. Boje sie bo nie czuje sie jeszcze gotowa na dziecko.... ale powiedzcie szczerze - czy to mogą byc objawy ciąży?? ps. nie jestem osobą ktora sobie cokolwiek wkręca w tym temacie, mam swoje lata, męża, ciąży nie boje się jak ognia ale też nie czekam na nią... więc??

Gość 25letnia żona
Iść do gina bo to może być jednak ciąża czy może zaszkodzilam organizmowi tym przedłuzeniem o kilka talbetek zamiast o całe opakowanie? Głupia ja, nie myślałam przed slubem zeby spawakować tabletki (wesele i poprawiny byly w innym miejscu) :(

Gość ciąża jest możliwa
więc nie bierz tabletek i czekaj na następny okres i rób test myslenie nie boli, naprawdę

Gość 25letnia żona
Myślenie nie boli? Pewnie że nie, nie musi Pani byc zaraz niemiła, nie ma ludzi wszystkowiedzących, a kto pyta nie błądzi... zostało mi jeszcze ok.7 tabletek do konca całego opakowania, uważa Pani ze teraz powinnam je odstawić?

Gość trrth
No jesli chcesz mieć zdrowe dziecko to logiczne jest że się odstawia antykoncepcje hormonalną która może ma mieć wielki wpływ na rozwój płodu jeśli jesteś w ciąży... Zresztą to samo masz napisane na ulotce od tabletek, ale czytac to tez się nie chciało, tak samo jak się nie chciało brać tabletek? Ja nie wiem co wy ludzie macie w tych głowach bo na pewno to nie mózgi, nie chcecie dzieci a robicie wszystko aby tylko je mieć.

Gość 25letnia żona
kolejna osoba która jedyna co potrafi to obrazac innych? kobieto, nie znasz mnie i mnie oceniasz? przykro mi, widzę że nie bylo sensu pytać w internecie, pozdrawiam was mimo wszystko! pa

Gość trrth
ALe czego ty oczekujesz? Jesteś już chyba na tyle dużą pannicą że nie trzeba z tobą rozmawiać jak z małym dzieckiem. Idź do lekarza jak ci się coś nie widzi. Tylko że on ci powie to samo. Do brania tabletek nie wystarczy rozkładac nogi ale być tez także odpowiedzialnym i dojrzałym człowiekiem który nie rzuci antykoncepcji 8 razy w miesiącu.

organizmowi nie zaszkodzic przesunięcie okresu o kilka tabletek, jak najbardziej mozna tak robic. problem tylko w tym kiedy następne opakowanie zaczęłaś - jesli normalnie, po 7 dniach przerwy to wszystko OK. podejrzewam że jestes normalnie chora albo przegrzana (podywższona temperatuta, spuchnięte nogi, uczucie duszności). a jajniki mogą pobolewac ot tak sobie, niekoniecznie tylko na owulacje albo okres.

jestes tu nowa i widze obrazasz sie straszie syzbko, autorko, a tutaj i tka Cię dobrze potraktowali, taki urak forum że więcej złośliwców, więc nie powinnaś sie aż tak przejmowac, w końcu jak sama zauważyłaś - jesteś anonimowa, nikt Cie nie zna i może sobie napisac co mu se zywnie podoba...powinnas traktowac niektore wpisy bardziej z przymrozeniem oka ;) Jesli chodzi o Twoje zapytanie- to my tutaj nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy jestes w ciaży, czy nie. Tak naprawdę bez wizyty u lekarza i tak się nie obędzie bo przecież nawet jesli któras z forumowiczek jakims cudownym sposobem rozszyfruje Twoja przypadlosc to i tka pasuje to skonsultowac z kims na zywo, nieprawdaż? Natomiast ja moge ci poradzic, abys poszla sobie do jakiegos labolatorium gdzie pobieraja krew i zrobila sobie badanie w kierunku beta Hcg. Ten wynik pokaze Ci, czy jestes w ciąży, wynik dostaniesz mozliwe ze nawet w ten sam dzien. Lekarz i tak teraz jeszcze nie stwierdzi ciąży o mozliwe, że jest za wcześnie.

Gość 25letnia żona
Czego oczekuję? Kultury, inteligencji i miłej rozmowy na poziomie. A to, że "jestem już dużą pannicą" nie daje Pani pozwolenia do obrażania mnie i pisania wulgarnym językiem. Zresztą, gdybym napisała że mam lat 15 zapewne potraktowałaby mnie Pani znacznie gorzej. Dziękuję za cenne rady, pozdrawiam.

Gość 25letnia żona
Serdecznie dziękuję Frufru :)

Gość trrth
A gdzie ten wulgarny język widzisz? Bo biorąc pod uwagę twoją obrażalską naturę śmiem sądzić że faktycznie masz 15 lat, nocoujesz w klasie i nie umiesz przeczytać ulotki a do ginekologa wstydzisz się iść.

Gość 25letnia żona
Sękata Tobie także dziękuję, aczkolwiek chciałabym tylko zauważyć, że nie chcę przyzwyczajać się do atmosfery tego forum i uważam własnie na odwrót - że to osoby stale bywające powinny zastanowić się nad sobą, życie jest zbyt krótkie żeby zamiast miłych rozmów wyzywać obce osoby. Jestem pasjonatką historii, kiedyś byłoby to nie do pomyslenia....

autorko, ale ja Cie zapewniam, że nie zostałas tutaj źle potraktowana, nie masz zielonego pojęcia jakie chamstwo tutaj niestety wystepuje więc jesli chcesz sie czegos dowiedziec tutja to musisz po prostu przelykac niezbyt uprzejme wpisy i tyle, obrażanie sie nie ma sensu.

wiem, że nie masz zamiaru sie do teog przyzwyczajać, ale kijem rzeki nie nawrócisz, niestety tak juz tutja jest i tyle, staraj się byc kulturalna i olewac niemiłe wpisy, to chyba jedyne lekarstwo, nie masz co sie obrażac bo to naprawdę nic Ci nie da, wiem to :)

Gość 25letnia żona
Tak, "rrth" oczywiście ma Pani rację :) Zabawne jesteście kobiety! PS.. Droga Pani, jeśli mówienie o obcej osobie, że nie ma mózgu i potrafi tylko rozkładać nogi tylko dlatego, że napisała o swoich wątpliwościach związanych z ciążą nie jest wulgarnym, niekulturalnym zachowaniem, to tak, świat (czy tylko to forum, nie wiem) zszedł na psy. Żegnam.

Gość trrth
No własnie, zycie jest zbyt krótkie... A ty mając 25 lat niczego nie wyniosłaś ze swojego zycia, a już na pewno nie odpowiedzialności i systematyczności.

Gość ja sie wtrące se
a znasz ją ze ją tak osądzasz? masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość w Pacanowie Kozy kują
ja bym jeszcze brała pod uwagę zakrzepowe zapalenie żył głębokich

Gość ja sie wtrące se
Ja pierdziele co za suka z ciebie trrth jestes chora z nienawisci szok :O I wiecie co? Ja sie zgadzam z tą 25-letnią!

no niestety autorko, świat internetu i wypowiedzi anonimowych ludzi jest niestety brutalny, jesli się z tym nie pogodzisz to chyba musisz przestac uzywac komputera, bo inaczej nie poradzisz sobie ze stopniem wulgaryzmow i obrazania, jakie są powszechne i stałe. widocznie i tak chyba jestes rzadka bywalczynią for internetowych, bo inaczej az tak bardzo nie żachęłabyś sie na to 'rozkładanie nóg'. nie trzeba sie tak zacietrzewiac, przeciez ludzie, ktorzy pisza rozne nieprzyjemne rzeczy robia to specjalnie nie mając pojęcia o danym czlowieku, więc dlaczego tak sie tym przejelas? Ciebie powinno interesowac wylowienie jakiejs sensownej wypowiedzi a nie zastanawianie sie nad jej tonem. To nie prawdziwe zycie- tutaj nie liczy sie uprzejmość tylko konkret. I dobrze ci radze- tego sie trzymaj.

Gość trrth
I to ja tu niby jestem niekulturalna :O rozumiem że dla ciebie słowo "suka" to słowo uzytku codziennego i tak mamusia na ciebie wołała niesamowicie kulturalny człowieku?

trrth akurat dobrze pisze... czego oczekuja bezmyslne panienki z tysiacem nieco idiotycznych pytan? uswiadamiania ich w wieku 25 lat czy moze oczekuja ze nauczymy je czytac ulotki i potem odpowiednio analizowac to co napisane i odnosic to do swojej sytuacji? no czego? trrth zamiast słitasnego ciumkania napisala ci krótko i konkretnie a ty wyskakujesz jak obrazalska i sfochowana panienka.. . proponuje wiecej dystansu....

Gość ja sie wtrące se
Podsumowalam tylko twoje wypowiedzi i nazwalam jasno z jakiej strony sie nimi pokazujesz! sama nie mozesz zajsc czy co ze jestes taka wredna? a zreszta nie chce mi sie z wami gadac, 25-letnia tez chyba stwierdzila ze nie warto :O:O seeee ya

Gość ja sie wtrące se
idiotyczna panienka?? hahahahahahaha widze ze kolejna inteligencja :P Panienką to ta Pani nie jest bo ma męza hahahahahahahaah :D Idiotka? ja osobiscie powiedzialabym ze nie dorastacie jej do pięt, tak czuje, tak ją odebralam i tyle paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość trrth
problem w tym że tu trzeba pisać wyłącznie to czego oczekuję autor tematu i to jeszcze w tonie takim jakim on sobie życzy. pewnie gdybym napisała coś w stylu : " Sierduszko mozie być dzidzi bo robiłaś umcia umcia. Musisz iść do pana doktorka, on cie zbada i dostaniesz fajną naklejkę z napisikiem dzielny pacjent" to pretensjio by nie było :O Żeby tu tak wszystkie były wielce tolerancyjne jak w tematach o oddaniu dzieci czy aborcji bo tam to każda z kopytami zezre i napisze "było trzeba się zabezpieczać" a wypowiedź ubarwi menelowskimi epitetami :O

do tej co sie wtraca - tylko w sumie nie wiem po co...powyzywac patologio mozesz sobie w domu... poza tym wtórna analfabetko pozbawiona umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, nie napisalam ze autorka jest idiotka..napisałam o bezmyslnych panienkach z tysiacem idiotycznych pytan...jesli dla ciebie jest to to samo, to faktycznie mozesz zaliczyc sie do grona idiotek...nawet mega idiotek.. bez odbioru ....bo nie mam zwyczaju dyskutowac z kims kto wyzywa innych od "suk"jak mu brakuje rzeczowych argumentów...

Gość do pomponika nie masz racji
idiotyczne (slownik): 1. cecha bycia idiotycznym; głupota, bezmyślność, niedorzeczność, bałwaństwo, ciemnota, debilizm 2. głębokie upośledzenie umysłowe, charakteryzujące się m.in. niezdolnością do wyuczenia się mowy czyli bezmyslna = debilka = idiotka itd.

Gość weronika o
Ej w sumie masz racje, zerknelam w slownik, synoniem bezmyslnej jest m.in idiotka wiec pomponie mysle jednak ze piszesz bezsensu rowniez dlatego ze nie chcesz rozmawiac z osoba ktora nazwala suka osobe za obrazanie autorki ktorej nie zna a sama jestes taka sama i postepujesz identycznie!