Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość "ja"

jest ktoś na diecie Dukana

Polecane posty

ja sama sobie robie brzuszki ale nie robie ich codziennie, czasem jestem zmeczona i mi sie po prostu nie chce jakis rowerek sklony itp ale to zazwyczaj rano i szczerze duzo seksu ;)

Hej,ja od jutra zaczynam diete dukana,książkę przeczytałam,byle tylko silnej woli starczyło...:)

Gość "ja"
też ćwiczę rano bo w tedy pali się najwięcej kal. a co do seksu to czekam do ślubu a narazie się nie zanosi

Gość "ja"
o super że ktoś do nas dołącza miło mi bardzo ;) ja niestety książki nie mam tyle co wiadomości z internetu

Gość "ja"
to ja dziewczynki czekam na wsze wrażenia co i jak jak zaczniecie a zarazem będę się dzielić swoimi

"ja" poczytaj najpierw książkę , w pierwszej fazie ćwiczenia niewskazane a 20 zeta to nie majątek :)

Gość "ja"
ale ja ćwiczyłam jeszcze przed dietą

Gość sisetka
ja od jutra 61 kg - cel 55 :)

Gość "ja"
już trzymam kciuki za ciebię ;)

Gość sisetka
no wlasnie z tym brzucholem to ja tez mam problem a co do diety boje sie ze moze być ciężko, są truskawki, arbuzy, bób... kiepski czas na diete

Gość "ja"
hi hi no i ja już jestem ja właśnie na brzuch robię ćwiczenia ale w pierwszej fazie tej diety nie powinno się ćwiczyć gdzyż i tak organizm jest osłabiony ja ćwiczyłam już przed dietą więc tak chyba można czuję się dobrze nie jestem osłabiona ;)

Trochę się wam wetnę w topik, ale ciekawi mnie jedna rzecz. Nie prościej właśnie teraz, czyli lipiec/sierpień, lato w pełni, dietę oprzeć właśnie na owocach i warzywach? Po pierwsze, to sezonowe produkty, i jedyna okazja żeby zjeść porządną marchewkę,pomidora czy szczypiorek ze słońca,i narobić trochę "zapasów" na zimowe miesiące, a nie ze szklarni... Po drugie, tańsze, bo w sezonie. No i po trzecie, jakoś doczytuje się w różnych pozycjach naukowych, że żywienie człowieka najlepiej oprzeć na ty, w jakiej strefie klimatycznej się rozwijał od wieków.. czyli znowu ta sezonowość potraw o której wspominałam ;) Ciekawi mnie wasz punkt widzenia, oczywiście nie krytykuje nikogo (broń Boże! ;).

Gość "ja"
__Kreska__ ja wypowiadam się sama za siebię tak więc ja stosuję tą dietę z tego powodu że nie ma efektu jojo w innych zawsze miałam a po za tym to pierwsza faza trwa tylko 1-10 dni a potem można zacząć jeść warzywa każdy może sobie wybrać ile czasu nie będzie jadł warzyw jak dlamnie taka dieta pasuje

Gość "ja"
yyy tylko warzywną to nie chyba jakoś nie pamiętam a co są po niej dobre skutki stosowałaś ?

tak, tylko trochę zmodyfikowałąm .. jest coś takiego jak "dieta doktor Dąbrowskiej" , na tym forum też gdzieś widziałam, ja kierowałam się książką .. na tej diecie można jeść tylko i wyłacznie warzywa,gotowane albo surowe, bez grama tłuszczu i to nie wszystkie (nie wolno ziemniaków, i roślin strączkowych) a z owoców jabłko, cytryna, grapefruit .. to jest generalnie sposób na oczyszczenie organizmu, i pisze że efekty są u zdrowej osoby mniej więcej po 10-14 dniach :) przyznaje się bez bicia, że wytrzymałam 5 dni takiej ścisłęj diety (trudno się uczyć i biegać na zajęcia o gotowanej marchewce ;P), ale tak mi to rewelacyjnie oczyściło organizm, że wystarczyło potem wyrzucić słodycze i cukry, i jeść trochę mniej (ale głównie dużo warzyw).. schudłam w 2 tyg prawie 7 kg ;P

Gość "ja"
o dziękuje a jak z efektem jojo ?

hmm powiem CI że "pracowałam" ponad 3 miesiące żeby przytyć te 7 kg spowrotem, wpychając w siebie niebotyczne ilości słodyczy i pizzy itp ... więc efektem jojo bym tego nie nazwała :D hmm główną zaletą tego typu odżywniania, bo nie wiem czy nazwałabym to dietą, jest oczyszczenie organizmu .. czysta śluzówka jelita sprawia, że wchłania się więcej składników odżywczych, nic nie zalega w jelitach, toksyny nie dostają się do ustroju, jest łądniejsza cera, włosy, paznokcie .. polecam w każdym calu ;) zamierzam zacząć z powrotem to oczyszczanie, po załatwieniu kilku spraw, więc pewnie pod koniec tygodnia ;)

Gość "ja"
yhm ... no nic może wypróbuje no ciekawa nawet ta dieta nie powiem ale czy nie byłaś osłabiona po tej diecie kurczę w końcu to tylko warzywa no przez długi czas jak twój organizm to przeżywał nie czułaś się zmęczona?

najpierw byłąm zszokowana że można się najeść jabłkiem, co więcej jak wcześniej nie cierpiałam, tak po jedzeniu kolejny dzień z rzędu gotowanych warzyw, stanowiło nie lada rarytas :D a osłabienie, hmm, tak, na początku chyba na 2 czy 3 dzień, potem jest coś takiego jak "odżywianie wewnętrzne".. nie chce tu robić wykładu, musisz doczytać dokłądnie założenia tej diety, ale generalnie chodzi o to ,że jak dostarcza się organizmowi prostych węglowodanów i cukrów w postaci warzyw i owoców, zaczyna odżywiać się "wewnętrznie" czyli spalać nagromadzoną tkankę tłuszczową, stare, czasem lekko chore białka .. na pierwszy ogień idą struktury stare, zużyte, niepotrzebne ;) wiec organizm się odnawia, oczyszcza ;) gdyby dołożyć do tych warzyw tłuszcze, zamiast oczyszczać się, organizm głodowałby, bo dostawałby energie z zewnątrz, ale niedostateczną .. stąd się bierze to ciagłe uczucie głodu na rozmaitych dietach .. generalnie - polecam ;) naprawdę ;)

Gość sisetka
ja zdecydowalam sie na tą diete widząc efekty u znajomych, mój mąz jest bardziej przekonany ode mnie szczerze mówiąc najchętniej spróbowałabym poprostu połączyć zasady z diety dukana z zasadami z diety rozdzielnej i do tego dużo warzyw i owoców i ciekawa jestem czy efekt byłby podobny jendak mój mąż nie wierzy w diete opracowaną przeze mnie :)

Gość "ja"
sisetka no mam nadzeję że będziesz tutaj powracała i dzieliła się razem z nami przebiegiem i skutkami co do połączenie nie we choć Dukan w swojej książce ponoć napisał niestety nie czytałam wrućmy do tematu tak więc napisał że albo produkty zalecane albo nic

no dzisiaj pierwszy dzien Dukana, próbuje narazie nie jest zle ale serek wiejski i tunczyk nie bardzo mi dzisiaj podeszly :/

Gość "ja"
będzie dobrze ja na początku też nie bardzo mi szło a teraz powoli kończę pierwszy etap pisz jak ci idzie i ie ci ubyło ;}

dzisiaj drugi dzień, zjadlam jogurt i wędlinke drobiową i jakos lepiej przyswoiłam niż serek wiejski moim problemem jest to że lubie gotować i lubie dobre jedzenie a taki serek to jakiś nijaki :)

a sprobuje, ale do slodkiego smaku to mu daleko bedzie :) a slodzika nie chce bo ponoc nie zdrowy

a sprobuje, ale do slodkiego smaku to mu daleko bedzie :) a slodzika nie chce bo ponoc nie zdrowy

Ja zjadłam dzisiaj placki otrębowe z serem białym i odrobiną cebulki(chyba można w 1 fazie?!) a na obiad pierś z kurczaka w jajku,tylko tak do kitu troche bo bez dodatków:(