Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wanesa5

Twardy brzuch w ciąży-Pomocy

Polecane posty

Witajcie Jestem obecnie w 26 tygodniu ciąży. Od wczoraj mam strasznie twardy brzuch i nie wiem co o tym myśleć ani jak sobie z tym poradzić. Nigdy wcześniej taki stan nie trwał długo, a dziś już kilka godzin. Jak leżę na plecach to wszystko jest ok, ale jak tylko usiądę to brzuch znów jest twardy i okropnie napięty. Słyszałam o skurczach , które przygotowują macicę do porodu, ale one podobno trwają krótko więc to nie to. Czy powinnam się przejąć tym moim twardym brzuchem , czy może to normalne??? Z góry dzięki za pomoc.

Gość dziecina
Ja na twoim miejscu udałabym się do ginekologa. Też miałam twardy brzuch jak ty i mi dr powiedział,że to niedobrze bo grozi to przedwczesnym porodem. Przepisał nospe, fenoterol i kazał leżeć

Gość antypatologia
Mi moja lekarka powiedziala, ze jak poczuje ze mam twardy brzuch, to mam sie polozyc wlasnie na plecach i po 10 minutach sprawdzic, czy zmiekl. Jesli tak, to mam sie nie przejmowac. Ja tez mam twardy brzuch jak siedze, a zwlaszcza jak chodze. Czesto zdarza sie, ze mam skurcz, kiedy leze na boku. Pogadaj z lekarzem, co masz robic w takiej sytuacji, bo kazdy inaczej prowadziu ciaze.

Gość seafish
radzę udać się do lekarza - każde twardnienie brzucha w niskiej ciąży wymaga konsultacji z lekarzem prowadzącym dla dobra matki i dziecka

Gość Msia26
Weź nospę