Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Warszawianka-84

OGLASZAM ZALOBE NARODOWĄ!

Polecane posty

davecht - my w domu pieczemy chleb. a gdyby cena byla wysoka to zawsze mozna zjesc mniej, to zdrowe dla organizmu; )

Nie znam się na biotechnologii, ale wydaje mi się, że tak hop hyc geny nie przeskoczą na organiczne rośliny. Jeśli jednak się mylę, to masz rację.Jeden artykuł nic jednak nie znaczy. Musiałby się wypowiedzieć ktoś z fachowego pisma, w sensie jakiś dobry biotechnolog.

Gość murdock
Ja tez sie niestety musze przylaczyc do tej zaloby.Polacy nie chca znac PRAWDY.Prawie nikt z mlodego pokolenia szczegolnie-nie zna historii wlasnej ojczyzny.Komuna celowo gdzie mogla to ograniczala jej nauke a teraz klamia ile wlezie glownie w zydowskiej gazecie dla Polakow.Wlasnie takie"autorytety"ma dzisiejsza mlodziez polska.Na dodatek na wyzszych uczelniach nadal ucza nasza mlodziez stalinowcy.Czarno widze przyszlosc polski.

salemka - tylko ze niestety wiele fachowcow jest sponsorowanych przez korporacje ktore czerpia wielkie zyski z upraw GMO. tutaj masz strone na ktorej znajduja sie badania z przypisami http://www.icppc.pl/antygmo/ a geny moga sie przenosic np. podczas zapylania przez pszczoly

Nigdy nie poznasz całej prawdy. Mówię ogólnie, nie tylko o tym jedzeniu. Zawsze komuś zależy żeby albo coś ukryć, albo przedstawić tak, żeby ludzi niesłusznie zniechęcić. Życie. Komuna i socjalizm były dawno. Jak Kaczyński mógł się zmienić tak samo ludzie z tamtych czasów. Już trochę czasu minęło.

Gość murdock
co do upraw tzw.modyfikowanych-proponuje co niektorym najpierw zglebic choc minimalnie wiedze na rzeczony temat a dopiero pozniej pisac.jak moga geny nie "przeskoczyc"????No jak?Nalezy zadac raczej pytanie jak moglyby nie nie przeskoczyc.Przeciez jezeli na polu a jest uprawa modyfikowana to jest przeciez jasne ze wszystkie okoliczne pola w promieniu ok.100km beda "zarazone"modyfikowanymi genami bo tak sie szacuje ze wiatr niesie pylki.Wiec o czym my tu mowimy? Ponadto-co do zdrowotnosci zwiazanej z GMO-kto to zbadal czy jest to zdrowe?Przeciez takich badan nikt na powaznie nie przeprowadzil.Bo to musi trwac kilkadziesiat lat.Czy beda jakies ujemne skutki bedzie mozna powiedziec po takim wlasnie czasie.Czy ktos chce ryzykowac jezeli sie okaze ze jednak sa skutki uboczne?Jakim prawem ktos to robi?Jak ktos tu moze pisac badac za GMO w stylu-w jakim swiecie ty zyjesz itd.!!! A w jakim ty zyjesz?W twoim wlasnym?Czy inni ludzie nie maja prawa decydowac o swoim wlasnym zdrowiu?!!! Swiat i tak juz oszalal dostatecznie.Chciwosc ;ludzi spowodowala juz takie patologie ze np.ci co uprawiaja rosliny czy hoduja zwierzeta tak jak sie powinno to robic-czyli bez chemii-chwala sie tym ze to zdrowa zywnosc.Przeciez to jest paranoja.Powinnismy wrocic do malych gospodarstw rolnych.Rolnictwo czy hodowla przemyslowa powinny byc zakazane prawnie.

murdock - dobre podsumowanie dla tych ktorzy nie przeczytali artykulu. a komorowski wlasnie uczestniczyl w konferencji PROMUJACEJ GMO, na ktora zaproszeni zostali sami zwolennicy

Nie... Szczerze nigdy nie pasjonowałam się historią - trafiałam na dziwnych nauczycieli, a polityką zainteresowałam się ostatnio. Tylko nie próbuj mnie teraz przekonywać do Kaczyńskiego, bo w tej kwestii nie masz szans :) Nie twierdzę, że on chce źle. Pewnie nie, ale mi to nie odpowiada. Nie pasuje mi jako człowiek. Nie wie, co dialog. Jest fanatycznym Katolikiem, a ja nie wierzę i wkurza mnie narzucanie innym jego wiary i moralności. Jeśli jest coś nad nami to osądzi nas po śmierci. No i to co pisałam wcześniej. Komorowskiemu też wiele brakuje, ale moim zdaniem bardziej się nadaje na prezydenta. Szczególnie irytuje mnie jego podejście w sprawie parytetów. Powinno być proporcjonalnie.

Macie rację. Późno jest i ciężko mi się myśli. :/ Na Waszym miejscu też pomyślałabym o sobie, że jakaś głupia... :) Ta żywność jak tak się zastanowić to może rzeczywiście nie jest najlepszym pomysłem...

Gość murdock
salemka-jakie parytety-bo ie kumam o co chodzi? Co do Kaczynskiego-jest wierzacy jak 98 % Polakow.Jednak przede wszystkim-JEST PATRIOTA i nie gra w jednej druzynie z komuchami tak jak Komoruski.Nie tak dawno jeden z pracownikow WSI(Wojskowe Sluzby Informacyjne)-to taka nazwa uczona.A dla nas-kontwywiad wojskowy-jest to agenda zalozona i kierowana przez Smiersz-(Smiert Szpionom-Smierc Szpiegom-Soviecki kontrwywiad)--przyznal a moze raczej wyznal ze PO zostala zalozona przez nich.Skoro przez WSI-to de facto przez ruskich.Bo KAZDY pracownik WSI byl szkolony przez nich i im sluzyl.Byl niejako delegowany do pracy w Polsce.Skoro tak-to jest chyba jasne ze ruscy maja na nich tzw.haki.A skoro znow tak-to jest chyba znow jana rzecz nastepna-mianowicie taka ze MUSZA wykonywac ich(ruskich)polecenia.Jezeli oni zalozyli partie PO-to kazdy chyba rozumie ze stalo sie to na polecenie Moskwy.Reszte kazdy sobie sam dopowie.

Gość murdock
GMO-Genetically Modified Organism.Przetlumacz to sobie shatyn.Jak juz sobie przetlumaczysz-no i prosze cie pisz na temat.

Gość No to ciekawostak jest
"Jednak przede wszystkim-JEST PATRIOTA i nie gra w jednej druzynie z komuchami tak jak Komoruski." O ile dobrze pamiętam to nie kto inny jak Jarosław Kłamca Kaczyński mówił o sobie że jest lewicowcem oraz bardzo dobrze wypowiadał sie o kacyku komuszym Edwardzie Gierku. Na pewno tego nie robił Komorowski.......

"Genetically Modified Organism" Genteycznie Modyfikowany organizm. Podobnie jak np hybryda która powstaje po tzw szczepieniu drzewek która rodzi owoce o odpowiednich cechach GENETYCZNYCH

W parytetach tak w skrócie chodzi o to, żeby kobiety wszędzie były w połowie. Kolejna propaganda... Szukanie dziury w całym przez PiS. Oni wszędzie tylko intrygi widzą, tylko o tych swoich jakoś nie wspominają.

Gość murdock
"No to ciekawostak jest"---NIGDY nic takiego nie mowil.NIE KLAM.Chcesz dyskutowac-to pisz PRAWDE !!!

Gierek byl patriota - checi mial dobre. co prawda dobrymi checiami pieklo wybrukowane ale pojecie "patriotyzm" odnosi sie rowniez do checi komorowskiuczestniczyl w wydarzeniach promujacych GMO a tutaj co robilo PO http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4992838.html http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,4993865.html http://www.radiomaryja.pl/pdf/pdf.php?r=ar&id=92787

Kandydat PiS na prezydenta Jarosław Kaczyński powiedział w czwartek w Sosnowcu, że cieszyłby się, gdyby jego kandydaturę poparł eurodeputowany Adam Gierek, syn byłego pierwszego sekretarza KC PZPR. Kaczyński uważa, że Edward Gierek był komunistycznym, ale jednak patriotą. Sosnowiec to rodzinne miasto Edwarda Gierka, gdzie się urodził (w Porąbce - obecnie dzielnicy miasta) i został pochowany. W drugiej turze wyborów prezydenckich pięć lat temu związany z Unią Pracy eurodeputowany prof. Adam Gierek poparł kandydaturę Lecha Kaczyńskiego. - Będę się oczywiście cieszył, jeżeli pan profesor mnie poprze. To jest rzecz normalna, że człowiek, który ma prospołeczne poglądy, popiera kogoś takiego jak ja, a nie kogoś takiego jak Donald Tusk czy Bronisław Komorowski - powiedział Kaczyński. Kandydat PiS zaznaczył, że choć jako działacz opozycji demokratycznej był czynnym przeciwnikiem Edwarda Gierka, cenił w nim m.in. to, że opozycję jakoś tam tolerował, a nie zamykał do więzienia, co - jak mówił - było w komunizmie bardzo rzadkie; przede wszystkim jednak cenił to, że Gierek chciał siły Polski. - Śmiano się często z tego 10. miejsca na świecie (które w PRL miała osiągnąć Polska pod względem gospodarczym - PAP). A ja się z tego nie śmiałem. Ja wiedziałem, że to nieprawda, ale uważałem, że to zdrowa ambicja. On miał nawet ambicje dalej idące, takie mocarstwowe. Ja akurat to uważam za dobre - mówił Kaczyński. - Działał w takich okolicznościach, jakie wtedy były, ale to, że chciał uczynić z Polski kraj ważny - w tamtym kontekście, w tamtych okolicznościach - to była bardzo dobra strona jego działania, jego osobowości, jego poglądów, wskazująca na to, że był komunistycznym, ale jednak patriotą - podsumował kandydat. http://news.money.pl/artykul/kaczynski;gierek;byl;komunistycznym;ale;patriota,173,0,639149.html

"Kandydat PiS zaznaczył, że choć jako działacz opozycji demokratycznej był czynnym przeciwnikiem Edwarda Gierka, cenił w nim m.in. to, że opozycję jakoś tam tolerował, a nie zamykał do więzienia, co - jak mówił - było w komunizmie bardzo rzadkie; przede wszystkim jednak cenił to, że Gierek chciał siły Polski." A Przemyk, Niesiołowski, Kuroń, Mazowiecki, Gieremek, Michnik itp ?????????? Kłamczuszek z JKK..........

Gość murdock
skoro tak-"Salemkaaa W parytetach tak w skrócie chodzi o to, żeby kobiety wszędzie były w połowie. Kolejna propaganda... Szukanie dziury w całym przez PiS. Oni wszędzie tylko intrygi widzą, tylko o tych swoich jakoś nie wspominają." --to niestety stoimy po dwoch stronach barykady.Nigdy,przenigdy sie nie zgodze na cos takiego.To jest forma juz nie komunizmu-ale faszyzmy.Zastanow sie nad tym-bo to znaczy ni mniej ni wiecej tylko tyle ze: czy jest dobra czy nie to sie nie liczy-ma byc wsadzona na stolek -bo nosi spodnice. Ja jestem za tym zeby byl tam ten,kto jest lepszy .Popatrz sobie na szwecje.Z fajnego kraju zrobila sie krajem chorym z jaskrawa dyskryminacja mezczyzn. Co do PiSu-poczytaj historie polski.Wtedy zrozumiesz to-o co chodzi PiSowi.Kto ja zna-ten nie widzi innej obcji w tej chwili niz PiS.

Gość murdock
Koles-nie osmieszaj sie -->>No to ciekawostak jest "Kandydat PiS zaznaczył, że choć jako działacz opozycji demokratycznej był czynnym przeciwnikiem Edwarda Gierka, cenił w nim m.in. to, że opozycję jakoś tam tolerował, a nie zamykał do więzienia, co - jak mówił - było w komunizmie bardzo rzadkie; przede wszystkim jednak cenił to, że Gierek chciał siły Polski." A Przemyk, Niesiołowski, Kuroń, Mazowiecki, Gieremek, Michnik itp ?????????? Kłamczuszek z JKK..........>>> ===================== Przemyk zostal zamordowany przez komune.To po pierwsze.Po drugie-ci pozostali to sa komunisci trockisci.Ja cie nie bede edukowal co to za jedni.Powiem ci tylko tyle ze to wlasnie oni-dokladnie ci ktorych zmieszalezs z grzesiem przemykiem-ci ludzie to sa zdrajcy ktorzy zrdadzili idealy solidarnosci.obejrzyj sobie film na you tube pt.nocna zmiana-tam bedziesz mogl poznac reszte.Oni poszli dogadac sie z komuchami tylko po to zeby byc przy korycie.Nie musieli tego robic bo komuna juz w zasadzie nie istniala.Prawdziwi patrioci zostali w domach nie chca przykladac reki do tej zdrady.Dzis wlasnie ci twoi idole oszukuja cale spoleczenstwo a tacy jak ty-wykonuja ich wole.

murdock ale przeciez ja napisałam ze wlasnie to jest jedna z rzeczy ktore nie podobaja mi sie w Komorowskim :) Nie jestem niego slepo zapatrzona. ma swoje wady, ale do Kaczynskiego mu jeszcze daleko...

JA widze ze PiS chce Polski dla "Prawdziwych Polaków"* * "Prawdziwych Polaków" czyli takich którzy ślepo wierzą to co mówi on i Kościół :/ Bo Polak nie katolik to przeciez nie prawdziwy Polak jego zdaniem :/

Gość murdock
sorry-zle Ciebie zrozumialem

Gość murdock
Nie-PiS zawsze mowil ze chce Polski SPRAWIEDLIWEJ.Sprawiedliwej-znaczy DLA NAS WSZYSTKICH a nie tylko dla kolesiow jak to ma miejsce obecnie.