Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia234323124

zbgubione skierowanie od prywat lekarza a badania

Polecane posty

Gość basia234323124

zgubilam skierowanie od mojego lekarza prywatnego na badanie krwi. myslicie ze jutro jak pojde do labolatorium to mi zrobia te badania? moj lekarz jest na urlopie wraca 10 lipca a ja 13 mam u niego kontrol.

Gość basia234323124
bardzo prosze doradzcie cos..

no zrobią, ale bez skierowania będziesz musiala po prostu za to zapłacić.

Gość fuksja_purpurowa
dokladnie, zrobia jak zaplacisz. podstawowa morfologia nie kosztuje majątek ;)

Gość basia234323124
no jak mialam od prywatnego to i tak bym placila...ale dzieki dziewczyny...juz myslalam, ze nie uda mi się.

Gość fuksja_purpurowa
eee, jak sie ma skierowanie to jest za darmo ;) po to sa skierowania. Przeciez bez skierowania, za opłata moze badania krwi zrobic kazdy, to zaden problem.

Gość basia234323124
a no widzisz ja dostaje skierowania na osobnej karteczce i dlatego zawsze place. nie spotkalam sie zeby prywatny lekarz dawal skierowania do ksiazeczki rumowskiej..

Gość fuksja aleś ty mądra :/
jak nie wiesz to nie pisz głupot, nie każde skierowanie upoważnia do badania na nfz :) A CO ZE SKIEROWANIAMI NA BADANIA NIEREFUNDOWANE? TO TEŻ BADANIA I WYMAGANE JEST SKIEROWANIE A NIKT POZA TOBA ZA NIE NiE ZAPLACI :/ skierowanie od prywatnego lekarza rowna sie bulisz i mozesz nie miec owego na morfologie i mocz ale np juz na glukoze jest potrzebne

Gość fuksja_purpurowa
co sie tak burzycie? :O pisze o badaniach krwi, na ktore nie trzeba skierowania bo za oplata moze je zrobic kazdy. A jesli jest skierowanie to sie nie placi.

to ja nie rozumiem.... przeważnie prywatny lekarz nie daje takiego normalnego skierowania, z którym idziesz i za darmo robisz badania (w końcu skoro masz kase na prywatnego lekarza to i masz na płatne badania, ci którzy chodza do państwowych lekarzy dostaja skierowania na bezpł. badania, ja tka to rozumuję) tylko dalej ZALECENIA zrobienie sobie jakiegos badania, mozliwe ze na jakiejs karteczce z notesu zeby pacjentka to miala dla siebie zeby nie zpaomniala, co ma zrobic.....ja tak przynajmniej mam. Jesli lekarz nie dal Ci takiego typowego skierowania tylko zapisal dla ciebie na karteczce to to NIE JEST skierowanie, wprowadzasz w błąd w tytule topiku. Takie 'skierowanie' nie obchodzi babek w labolatorium, pojdziesz i zrobisz odplatnie bez tej karteczki.

Gość fuksja_purpurowa
No to zdecydujcie sie o czym mowicie. Bo SKIEROWANIE jest po to zeby nie placic. A zalecenie wykonania badania na jakiejs karteczce to nie jest skierowanie i wiadomo, ze wtedy sie placi. Ta Pani, ktora obrazała mnie wyzej chyba myli te dwa pojecia :o

ale w zasadzie zawsze ginekolodzy prywatni pisza na normalnym skierowaniu na badania po to by nie zapomnieć chiciaz wiadomo ze one sa platne

a ja dostaję u prywatnego lekazra skierowanie na recepcie pisane, tytuł skierowanie do alboratorium na badanie...... i za każdym razem za to płacę :) i od każdego lekarza prywatnego mam tak samo :) a np karteczkę z notesu bez podpisu i pieczątki lkearza możesz sobie schować jak na badanie jest potrzebne skierowanie tu przykład wyżej glukoza :) a fuksja ty wogóle wiesz o czym jest mowa??? bo mam wrażenie że nie :/

ja na glukoze nie dostalam żadnego skierowania, powiedziala, zeby sobie zrobic i tyle. A po cholere ci wypisuje skierowanie na badania na recepcie? I tak za to placisz? :o nie czaje

Gość ja nie czulam
ja rowniez za takie skierowania zawsze normalnie place....autorko jesli pamietasz jakie masz zrobic badania to nie ma problemu tylko im powiesz i ci zrobia, ja tak robie, zreszta niekiedy sama sobie rożne badania bez skierowan robilam tylko placilam za to

Gość fuksja_purpurowa
Kobieto, zrozum, czy Ty widzialas jak wyglada skierowanie? To o czym piszesz skierowaniem nie jest :o tylko zleceniem wykonania, zebys nie zapomniala ze masz to zrobic. Pokazujesz te kartke co ci lekarz nagryzmolił i oni w laboratorium juz wiedza co Ci maja zrobic. I zmień nic, bo ja Cie nie obrażam.

Gość ja nie czulam
po to lekarz to pisze zeby nie zapomniec jakie sie ma badania to chyba normalne :O

dokładnie to samo tyczy się zabiegów typu zastrzyki, masaże, fizykoterapia itp.. potrzebne jest skierowanie od lekarza ale jeśli nie jest to skierowanie na żółtej recepcie lub wpisane w książeczkę to za to zapłacisz 100% nie każde skierowanie równe jest nieodpłatności, jest mnóstwo badań, których NFZ nie refunduje, tak samo jest z lekarstwami co ztego że masz receptę? jka masz od prywatnego lekazra zniżki na niektóre nie dostaniesz a na niektore wcale nie dostaniesz zniżki pomimo, że ich bez recepty nie kupisz

Gość ja nie czulam
nieprawda.....pisze normalne skierowanie tylko ze pelnoplatne i nie jest to zlecenie, niekiedy jest owszem ale ja mam czesto normalne skierowanie taki bialy kolor - chyba nie chodzisz prywatnie :O

na glukoze tez nie mialam zadnego skierowania, powiedzialam ze chce zrobic i zrobilam. natomiast kiedy lekarz kzal zrobic badanie na hiv musialam dac w albolatorium skierowanie od lekarza, placilam za to, ale bez karteczki z pieczatka lekarza nie chcialy babki zrobic badania.

Gość odemnie
skierowanie sie dostaje na badanie którego sie nei da zrobić bez skierowania, skierowanie od prywatnego lekarza niestety jest platne:) ale i tak wymagane bo niektorych badan sie nie da zrobic bez niego:)

ja w ogole nie wiem o cyzm ta pani powyzej wypisuje.... ja wiele razy u panstwowych lekarzy dostawalam skierowania na badania czy do poradni np. laryngologicznej i nigdy nie dostalam zadnej zoltej karteczki czy ksiazeczki...nie wiem o tym ta kobita w ogole pisze.

Gość fuksja_purpurowa
okey, nie watpie, ze sa badania, ktorych sie nie wykona bez skierowania, ale była tu mowa o zwykłych badaniach krwi i o tym wlasnie pisze ;) Wychodze stad bo zaraz znow odezwie sie ta niekulturalna baba, ktora swoim nickiem mnie obraza ;)

hmmm na to wychodzi że choruję już 20 lat a nigdy w życiu na nic skierowania nie dostałam tylko zalecenia lekarskie bez względu czy byłam w szpitalu na nfz czy prywatnie :/ człowiek się całe życie uczy :) kilka operacji, miliony zabiegów sanatoriów i nigdy nikt mi skierowania na nic nie wypisał :((((

Gość basia234323124
panie spokojnie :) moze zle wpisalam w temacie ale wszystkie wiemy o co chodzi... :) dziekuje za odp. i pozdrawiam