Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dorotamn

bóle głowy i karku

Polecane posty

Hej! Mam straszne bóle głowy i karku. Łykanie leków pomaga tylko jak się łyknie w początkowej fazie. Lekarze stwierdzili, że to bóle napięciowe. Czy ktoś sobie z tym poradził może bez farmaceutyków?

Gość bajkowo
Witam. W takiej sytuacji pomógł mi człowiek zajmujący się biofeedbackiem. Prowadzi treningi relaksacyjne i rozluźniające i uczy jak kontrolować stres. Na razie to działa. Uważam, że warto spróbować. Pozdrawiam.

mialam to samo co ty,z tym ze dochodzla do tego jeszcze bezsennosc.... Lekarz stwierdzil,ze to nerwy. Dal mi cos uspokajajacego,i przeciw-migrenowego. Po 3 tygodniach przeszlo.

mialam to samo co ty,z tym ze dochodzla do tego jeszcze bezsennosc.... Lekarz stwierdzil,ze to nerwy. Dal mi cos uspokajajacego,i przeciw-migrenowego. Po 3 tygodniach przeszlo.

Witaj Może pomóc magnez z witaminą B6 i waleriana - bo nie powoduje senności oraz okład zimny - są takie torebki żelowe w sklepach rehabilitacyjnych, można je na 5 minut włożyc do lodówki i póżniej zrobić okład Sprawdz też czy nie masz wysokiego ciśnienia i inne pytanie czy pijesz napoje z kofeiną i w jakiej ilosci - chodzi o kawe, colę, kakao, a nawet herbatę zieloną, to może w nadmiarze powodowac bóle głowy pozdrawiam i życzę zdrowia

Hej! Dzięki za wpisy; co do ciśnienia to mi skacze przy różnych emocjach i przy pozytywnych i przy negatywnych. Jak się uspokajam to się normuje i generalnie mam raczej niskie. Dajcie jakiś namiar na ten bfb jeśli pomaga! Proszę! Próbowałam już różności: okładów, leżenia różnych leków. Pomaga na moment wiec jestem zdesperowana na alternatywne metody. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam

Gość bajkowo
Czesc Człowiek od BFB działa w Konstancinie pod Warszawą. Najlepiej zadzwonić i pogadać. Telefon 600 162 419. Nie jest cudotwórcą, ale to co proponuje daje dobre efekty i co ważne, bez farmakologii. Pozdrawiam.

Bardzo wieklie dzięki za namiar na tego pana od bfb. jak przetestuję go to dam znać co do efektów. :) Jeszcze raz wielkie dzięki Pozdrowienia

Bardzo wieklie dzięki za namiar na tego pana od bfb. jak przetestuję go to dam znać co do efektów. :) Jeszcze raz wielkie dzięki Pozdrowienia

Hej! Pochodziłam do Pana od bfb i jego trening mi pomógł! Póki co zrobiło się ok :) Nie wiem na jak długo to pomoże ale jestem zadowolona. Dzięki za namiar - pozdrawiam

Gość ONA ODPOWIADA
Nie ciesz się tak bardzo to może być pomoc doraźna.Idź do lekarz,który zleci odpowiednie badania.Z tego co napisałaś objawy są dość poważne,potrzebne jest zrobienie rtg kręgosłupa szyjnego i ewentualnie TK głowy.U mnie było podobnie i po badaniach wyszło że mam zwyrodnienia kręgosłupa.Nie chcę Cię straszyć,ale nie możesz lekceważyć objawów.

Hej! Wielkie dzięki za wpisy. Zniem trafiłam do bfb byłam u kilku lekarzy. Zrobiłam rezonans kręgosłupa szyjnego ( mam lekkią wadę). Zaliczyłam i ortopedów i neurologów. Sytwierdzili w końcu , że to napięciowe bóle głowy... Leki dostałam. Tylko, że moje bóle nawracają. Po kuracjach było lepiej a później wracało do stanu poprzedniego. Dlatego jestem zadowolona z tej terapi bo nie jest trującą dla wątroby. Za to nie ukrywam działania pana psychologa są męczące. ( zalecił łagodną gimnastykę, kontrolowanie oddechu etc) i trzeba trenować w domu zgodnie z jego zaleceniami. Nie wiem na ile trwały będzie efekt ale póki co czuję się dobrze. I daltego na stan obecny z czystym sumieniem mogę polecić. pozdrawiam

" dorotamn Hej! Mam straszne bóle głowy i karku. Łykanie leków pomaga tylko jak się łyknie w początkowej fazie. Lekarze stwierdzili, że to bóle napięciowe. Czy ktoś sobie z tym poradził może bez farmaceutyków?" Trzeba stosować zdrową dietę:P.Na początek czasami lepiej zastosować głodówkę:classic_cool:.A piguły są od przynoszenia zysku a nie leczenia:P.

Hej! Pan psycgolog od bfb zalecał też i dietę. Generalnie jeść mniej. Niegłupi facet. Ale przede wszystkim umiejętnie się relaksować, również umieć to zrobić w momentach kryzysowo - stresujących. Ćwiczyć organizm ale nie eksploatować nadmiernie. Leki odstawiłam :) (koncerny niech bankrutują ;) ) pozdrawiam

Gość chochliczek11
Piguły może i nie leczą, ale ujarzmiają ból i pozwalają na normalne funkcjonowanie. Ale jak jest rozpoznane tło nerwowe to teraz próbuj relaksu, może na jakiś masaż pójdź, do kina...