Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleńka83

rany za uszami

Polecane posty

Gość oleńka83

Witam! Moja dwumiesiaczna corka od kilku dni ma rany za uszami,wyglada to jakby ropialo.Nie wiem od czego to jest.Czy moze jest to spowodowane upalem? Czy moze to alergia? Moze miala ktoras z was podobny problem? Co z tym zrobic?

może to skaza białkowa, często objawem jest wysypka za uszami, zaczerwienienie.A jak z policzkami? brwiami? nie są zaczerwienione? u mojego synka tak właśnie było i lekarz stwierdził skazę. Jak karmisz?

Gość oleńka83
Karmie piersia.Na twarzy ma troche krostek,ale myslalam,ze to potowki,bo nie ma ich duzo i pojawiaja sie i znikaja w roznych miejscach.Nad jedna brwia robi jej sie taka sucha plamka i tez nie wiem od czego,czy to ma z tym jakis zwiazek?Nie wiem.Miala tez troche krostek na ramionkachmale po kilku dniach zniknely,dlatego myslalam,ze to potowki.A na twarzy najwiecej krostek ma wokol ust.

hmmm czyli objawy jak skaza białkowa...wysypka pod pachami, w brwiach, koło ust...radziłabym się skonsultować z pediatrą, no i chyba konieczna będzie zmiana Pani diety, może proszę spróbować ograniczyć produkty zawierające białko mleka krowiego i zobaczyć jak zareaguje maleństwo.

Gość a może po prostu źle płuczesz
jej głowę w kąpieli?? ja jako dziecko zawsze miałam takie rany za uszami bo wyrywałam się i nie lubiłam płukania głowy z szamponu :/ do dziś jak mam źle spłukane włosy to mi wychodzą takie ranki za uszami, co zaabwniej mój syn ma tak samo, dlatego zawsze mu dokładnie wycieram za uszami i jest spoko :) sprawdź mycie bo alergia nie objawia się w 1 miejscu :/ w dzisiejszych czasach ludzie zapominają o najprostszych rzeczach zwalając na alergie itp.. nawet lekarze....

za uszy leci też dużo pokarmu przy jedzeniu i potem przy ulewaniu się. Sprzwdź czy dobrze czyścisz uszy przy codziennej kąpieli wieczorem.

Gość oleńka83
Wydaje mi sie,ze dobrze dbam o te uszy,zmlaszcza odkad zauwazylam te rany.Przemywam woda je kilka razy dziennie.Ale moze to za malo? Bede zwracala bardziej na nie uwage.

Gość mamuśka filipka
hej, u mnie na wizycie patronażowej położna kazała smarować po kąpieli skórę za uszkami (chociaż Maluch nie miał żadnych ran) ponieważ jest to skóra bardzo podatna na pękanie jeśli nie jest odpowiednio nawilżona.

mi polozna tez kazala oliwka smarowac za uszkami codziennie po kapieli,i nigdy nic sie nie dzialo.

Gość oleńka83
dzieki! W srode mam wizyte u pediatry to sie dowiem co i jak,co powoduje te rany.Oliwka smarowalam wczesniej,ale jak zaczely sie robic te rany to przestalam,bo nie wiedzielam czy mozna.