Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnabardzo

poroniłam... :(

Polecane posty

Gość smutnabardzo

dlaczego tak się stało, nie potrafię tego zrozumieć... jest mi tak strasznie smutno.. tak boli..

Gość cvjh
w którym tygodniu byłaś ? Bardzo mi przykro :( Ale to naprawdę często się zdarza w początkowej fazie ciąży

Gość nie jesteś sama
Jest nas tysiące, tylko o tym oficjalnie się nie mówi. Ja poroniłam 3 tygodnie temu i nadal psychicznie nie doszłam do siebie. A jak była przyczyna? nie wiadomo i nigdy się nie dowiem tak naprawdę. Będziemy miały następne dzidziusie! :)

Gość szatynka34
Trzymajcie sie dziewczynki ja tez poronilam w zeszlym roku to bylo straszne przezycie teraz jestem juz w 34tc i dzidzia jest zdrowa juz sie nie moge doczekac malenstwa pozdrawiam)))

Gość trzymaj sie
bedziesz w komncu mama:) jestem w 9tc tez sie boje, biore 1 duphaston dziennie rano, jest ok:) trzymaj sie i staraj dalej o dziecko!!

Bardzo mi przykro :( . Trzymaj się cieplutko ! Jeszcze będziesz miała zdrowego dzidziusia,zobaczysz . Pozdrawiam i trzymam kciuki !

Ja też jestem w 9 tygodniu, miałam już raz plamienie, ale trzeba być pozytywnej myśli. A Ty się nie martw, musi być dobrze. Niedługo na pewno znów się uda i zostaniesz szczęśliwą mamą.

Gość smutnabardzo
5 tydzien wedle miesiaczki wedlug bety prawie 4 :( nie wiem dlaczego... nikt m nic nie mowil, dostalam plamien, ale nie mialam stweirdzonej ciazy.. wiec mi pobrali znowu bete.. bo na usg nic nie bylo widac.. musialam czekac do rana na wyniki i badania... nic mi nie dali na podtrzymanie w nocy dostalam krwawienia i okresu ze skrzepami. i po wszystkim, okazalo sie ze beta spadla ze 150 na 100. pierwsza bete mialam robiona 2 tygodnie temu, czyli zarodek sie nie rozwinął... tak mi strasznie żle :((((

Gość mama z irlandii
głowa do góry ja poroniłam 2 razy raz w 7 tyg a raz w 21 tyg za każdym razem nie mogłam się pozbierać pierwszy raz potrzebna była pomoc psychologa ale teraz po 10 latach mam wspaniałego rocznego synka i cho.c czasami jak na niego patrze to myślę sobie że mógłby mieć 10 letniego brata i 4 letniego brata lub siostrę wtedy okropnie boli jeszcze.

wiem doskonale co przeżywasz, bo sama dwókrotnie poroniłam , w 5 tyg i w 12 tyg....przyczyną tego stanu była silna nadczynnosc...obecnie od lutego lecze sie, ale bez wiekszych rezultatów...mam zakaz zachodzenia w ciaze...musze sie wyleczyc, przede mna operacja tarczycy...szukaj przyczyny ... wiem, ze w tej chwili nie bedziesz mnie słuchać, ale pomyś co by było jakbyś urodziła chore dziecko....moze i lepiej że tak sie stało...zobaczysz bedzeisz jeszcze nosic dzidziusia pod sercem....wiem co czujesz...to okropne...ja juz jestem prawie rok po tym ostatnim poronieniu a nadal nie moge o tym rozmawiac, od razu mi si eryczec chce...tym bardziej jak ktos zapyta :co?nie staracie si eo drugie, z wygody?" wtedy juz mam dosć takich uwag...i mam ochote rozryczec sie...i uciec...

ja tez poronilam 6 lat temu i dopiero teraz staram sie o dzidzie, nie martw sie, glowa do gory

Gość smutnabardzo
ja juz wszystkim wypeplałam i teraz musze odpowiadac na pytania a czemu a dlaczego :( nie mam na to siły. jestem cala obolała, jakis mlody debil robil mi usg dopochwowe i robil to tak niezdarnie i niedelikatnie ze wszystko mnie boli :(((( nie wiem co moglo byc przyczyna w takim tygodniu beta byla za niska moze to hormony? moze stres i strach przed 1 ciaza?? jestem osoba ktora bardzo wszystko przezywa , a w ciazy strasznie sie to nsailiło.. nie wiem juz co mam myslec.

Gość smutnabardzo
boje sie teraz zachodzic w ciaze. nie wiem czy przezyje to drugi raz. nie daj boze jak juz bedzie cos widac i zarodek bedzie wiekszy... wole nawet o tym nie myslec..

Gość smutnabardzo
najgorzej bylo patrzec na dziewczyny z brzuchem ktore przechadzaly sie po oddziele, to byl koszmar. zazdroscilam kazdej z nich, nie umialam juz tam wytrzymac dobrze ze juz jestrem w domu...

Gość 5 tydzien a Ty beczysz jakby
to na prawde bylo cos ;) To w sumie po kazdej miesiaczce moglabys plakac ;) Glowa do gory. MNie tym razem to nastepnym :D

Gość smutnabardzo
dla mnie bylo.. nastawilam sie..

Gość a po co w szpitalu w ogole
bylas? Sama sie nie oczyscilas? No ale nawet jak czyszczenie to przeciez robia na miejscu i zaraz sie wychodzi, nie lezy sie po zabiegu.

Gość 5 tydzien a Ty beczysz jak
nie placzesz za tym dzieckiem, ktore utracilas, tylko za straconymi nadziejami w takim razie... Ale nie martw sie. Nie ma co rozpamietywac. Staran ciag dalszy w takim razie, przeciez sie uda ;) Trzymam kciuki 🌻

Gość nie smuć się
Bardzo Ci współczuję. Nie przejmuj się co niektórymi komentarzami, ja straciłam ciążę kilka tygodni temu także wiem co czujesz. Musisz być silna- zobaczysz na pewno zostaniemy mamami :) :)

Gość nie smuć się
5 tydzien a Ty beczysz jak - weź się od niej odczep. Dziewczyna dopiero co pewnie się dowiedziała że jest w ciąży i zaraz w sumie ją straciła. Idź się pobaw na inny topik. PAPAPAPA

A co ja niby zlego napisalam? Tez we wczesniej ciazy poronilam 2 razy. Czy ja tu kogos obrazam, ze sie tak rzucasz?

Gość nie smuć się
5 tydzien a Ty beczysz jak- cytuję: "to na prawde bylo cos To w sumie po kazdej miesiaczce moglabys plakac" Skoro sama przez to przeszłaś to jak możesz tak pisać?

wlasnie z tego powodu co napisalas - bo sama to przeszlam. Jakbym nie przeszla to bym nie pisala.

ale co zlego jest w tym co napisalam i co zacytowalas? Ja w tym nie widze nic zlego?

Ja mialam pozamaciczna,albo jak mowia niektorzy lekarze poronienie.Przezylam tez,ale to byly poczatki ciazy ok 6-8 tydzien.Teraz jestem 8 tyg.Jak narazie jest wszystko ok i wierze,ze tak bedzie do konca.

Gość nie smuć się
5 tydzien a Ty beczysz jak- dobra nieważne ..Ty nie widzisz w tym nic złego ja widzę. Znam osoby które poroniły w 5 tygodniu po 4 latach starań o ciążę jakbyś im takim tekstem poleciała to byłoby im naprawdę miło

ale ona ledwo sie o ciazy dowiedziala, nie czula jeszcze wiezi emocjonalnej z tym dzieckiem. Nie placze za nim. Placze, ze sie nie udaly starania. A to nie trzeba plakac, tylko probowac dalej. Jak bylam niemila to przepraszam. Ale ja akurat mam taka nature, ze uwazam, ze glaskanie po glowie i plakanie nad rozlanym mlekiem nie pomoze, trzeba sie wziac w garsc. Co jej z tego, ze bedzie rozmyslac o tym, ze sie nie udalo. To siedzi w glowie i to ne jest dobre... Ma tak plakac do 50-tki? ;) Ale skoro ranie Wasze uczucia to spadam juz 🖐️

Gość nie smuć się
5 tydzien a Ty beczysz jak - teraz mądrze napisałaś :) po prostu wcześniejszy tekst był trochę nie na miejscu. Trzeba iść do przodu i nie rozmyślać bo można oszaleć :)