Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czosnek1

medycyna pracy a ciąża

Polecane posty

Jestem w ciąży i właśnie zamierzam podjąć prace , problem jest w tym że lekarz medycyny pracy wysłał mnie na prześwietlenie rtg a kobiety w ciąży nie mogą tego typu prześwietleń mieć czy lekarka która mnie na to wysłała zrozumie to i mimo to napisze że jestem zdolna do pracy? czy niemówić jej? ZAZNACZAM ŻE: lekarz ktory mnie badal( niem mam mozliwosci zmiany lekarza bo wysłal mnie tam zaklad pracy ) i powiedziec ze jestem w ciąży , przeciez to ze jestem w ciazy nie znaczy ze jestem niezdolna do pracy...i lekarz nie napisze chyba .. ta pani jest w ciąży....

nie masz prawa ukrywac przed pracodawca ze jestes w ciazy. tak, fakt ze jestes w ciazy dyskwalifikuje cie niejako z rynku pracy, bo po pierwsze-nie kazda prace mozesz wykonywac, trzeba bedzie sie z toba obchodzic jak z jajkiem to jeszcze zaczna sie zwolnienia-a to przeciez oznacza niezdolnosc do pracy. moglas o pracy pomyslec wczesniej, a w tym wypadku pracodwca poczuje sie po prostu oszukany, bo szuka pracownika na pelen etat a nie kobiety ktora za chwilke pojdzie na zwolnienie. jesli chcesz miec zdrowe dziecko-musisz powiedziec lekarzowi ze jestes w ciąży. jeśli to zataisz, a fakt ten wyjdzie na jaw- pracodawca bedzie mogl cie zwolnić, bo zatailas fakt o istnieniu ciazy.

Gość nie ma sprawy stara żmijko
dinusik..co ty pieprzysz ???? poczytaj troche KP i sie doucz a nie pieprz bez sensu....

Niestety takie oszustki maja prawo zataić ciążę :o U mnie raz się 3 pod rząd takie młode siksy zatrudniły, od tego czasu nigdy więcej młodych, pewniejsze są babeczki które już mają 2-3 dzieci i nie chcą pracodawcy naciąć :o Ukrywają bo wiedzą że ich nikt nie zatrudni, a kasę nierobowi trzeba będzie płacić za wykiwanie :o