Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makkka

MOGE ISC NA CYTOLOGIE PODCZAS PRZYJMOWANIA LEKU DOPOCHWOWEGO?

Polecane posty

Gość makkka

lEK TO GLOBULKI NA GRZYBICE,DZIS SKONCZYLAM,A NA JUTRO MAM WYZNACZONA CYTOLOGIE.mOGE ISC?

Gość makkka
up

Gość gfjndgh
nie

Gość absolutnie nie
nie możesz!! musi być przerwa chyba 5 albo 7 dni

Gość makkka
To keipsko.MAma mnei zarejestrowala ,a nie wie,ze przyjmuje te leki.A wiecie jak to jest z tymi darmowymi badaniami,tzn. przysluguje ta darmowa wizyta i to wlasnie ta maila byc,jesli nei ebde mogla isc to mi przepadnie?

Gość raczej nie możesz
no weź się zastanów. Będzie przekłamany wynik, bo ginekolog pobierze Ci wymaz z resztek leku jaki masz w sobie. Trzeba odczekać, a ile, to pytaj gina.

Gość makkka
No pojsc na pewno nei pojde,bo jak psizecie nie ma sensu,ale nie wiem czy bedzie mi sie najlezalo to darmowe badanie jesli yeraz nei pojde i czy lepeij isc i powiedziec jak sprawa wyglada czy odpuscic sobei i innym razem sprobowac sie rejestropwac?

Gość makkka
A,jeszcze pytanko...czy ta cytologia to tylko wskazuje na to czy ma sie raka szyjki macicy czy to jakeis ogolne badanie? Tzn. jesli cos innego mi dolega to czy wykaze to?

Gość makkka
A w czasie okresu mozna isc? MAmie nie chce mowic ,ze biore te leki to moze powiem ,ze okres mam?

Gość raczej nie możesz
no a nie możesz pójść tam, gdzie Cię Mama zarejestrowała i przesunąć termin o mniej więcej tydzień? Mamie powiesz, że byłaś i nie będzie dociekać. Na wynik z wymazu czeka się około miesiąca. Później sobie odbierzesz i będzie ok.

Gość gryczka
W czasie okresu też się nie chodzi na cytologię. Wykazuje ona nie tylko raka, ale też stany zapalne i przedrakowe - dlatego jest tak ważna - można wykryć nowotwór już wtedy, gdy dopiero się rozwija.