Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flipp

Lemingi - wyborcy Komorowskiego

Polecane posty

Gość flipp

Lemingi.To określenie się przyjęło i faktycznie doskonale oddaje charakter tej grupy ludzi. Stawiam, że wśród wyborców BK to grupa jeśli nie największa, to na pewno bardzo duża i stale rosnąca. I zarazem najciekawszy fenomen. Są to osoby łatwe do zmanipulowania, do konstruowania pozornie własnych poglądów potrzebujące gotowych elementów. Dostają je w nadmiarze z wielu mediów i od wielu komentatorów. Na ogół wystarczy zdrapać samą powierzchnię tych klisz, aby odkryć pustkę. Lemingi nie potrafią przedstawić głębszego uzasadnienia swojego stanowiska. Potrafią np. powiedzieć, że głosują na BK, bo jest „bardziej otwarty, ale nie umieją już nawet zdefiniować pojęcia otwartości ani podać jej przykładów. Potrafią stwierdzić, że JK to „obciach, ale i tego pojęcia nie umieją zdefiniować, ani podać konkretnych przykładów. Ci spośród nich, którzy mają umysły jeszcze nie do końca zaklajstrowane, otrzymawszy pełną informację o życiorysie, poglądach i wypowiedziach kandydatów, wyrażają zdziwienie i próbują zastanawiać się samodzielnie. W większości jednak lemingi kierują się wyłącznie kliszami i emocjami, których wysyp możemy zresztą śledzić w sieci w formie aroganckich, butnych, chamsko tryumfalistycznych deklaracji („pisiory do budy, „Kaczor odpływaj etc.). Co ciekawe, moim zdaniem znaczna część lemingów rekrutuje się właśnie z tak hołubionej przez „Gazetę Wyborczą grupy „młodych, wykształconych, z dużych miast. Pozwala to postawić bardzo poważne pytanie o jakość kształcenia wyższego w Polsce.

Gość flipp
2 liczna grupa:leczący kompleksy.Jeden z blogerów umieścił w Salonie24 bardzo ciekawy opis znajomych z pracy, głosujących na BK. Opis, pokazujący typowy, jak sądzę, dla znacznej części wyborców PO mechanizm. Otóż owi „młodzi, wykształceni, z dużych miast w sporej części pochodzą nie z tych miast, ale z małych miasteczek czy wręcz wsi. Są mieszkańcami Warszawy, Poznania czy Gdańska w pierwszym pokoleniu. Tam skończyli studia, po nich złapali pracę, a pochodzenie jest dla nich źródłem nieustającego kompleksu. Jednym ze sposobów jego leczenia jest głosowanie na kandydata „elit. Mają przykrą świadomość, że sami do nich nie należą, więc zbliżają się do nich przynajmniej w ten sposób. Fakt, że „GW i niektóre inne media tak silnie i bezustannie podkreślają motyw „młodych, wykształconych, z dużych miast nie jest przypadkiem. To wbijanie w głów opisywanej tu grupy osób odpowiedniego schematu. To oczywiście motywacja prymitywna i w moim przekonaniu absolutnie nie zasługująca na szacunek.

szczury czyli klasa srednia. co do uzasadnienia stanowiska to mam pewne doswiadczenia bo mialem okazje rozmawiac z kilkuset wyborcami komorowskiego i wiekszosc uzasadnien to wlasnie cos w stylu "a nie wiem, tak jakos, nie interesuje sie polityka"

pamietam jeszcze przed katastrofa jak mowilem ze jestem za PiS i probowalem podac argumenty to wiekszosc osob z zalozenia w ogole nie sluchala, w kazdym razie media wykonaly swoja robote bardzo dobrze

Gość julka kulka
elektorat kaczki stare mohery

Gość julka kulka
nie [pierdolcie bo PISy swoj czas mialy teraz niech bedzie {PO,,pisy to cholota i tyle a bylo to widac na wiecach tych butnych zalosnych piSowskich cweli

Gość julka kulka
nie [pierdolcie bo PISy swoj czas mialy teraz niech bedzie {PO,,pisy to cholota i tyle a bylo to widac na wiecach tych butnych zalosnych piSowskich cweli

Gość julka kulka
durne filmiki latwo mozna zmajstrowac....to polityka pisowcow...haki haki i jeszcze raqz haki i samo wielkie klamstwo

Gość 564646
elektorat Kaczyńskiego to młodzi gniewni a nie bezwiedne cyborgi

kochaniu braci i siostry :) czas pogodzić się z porażką! zdaję sobie sprawę jak bardzo boli, ale nawet wasz góru Ojciec Jarosław Kaczyński- Rydzyk złagodniał jak baranek a w was wciąż tyle jadu :( Niestety mam dla was wiadomość - przeciętny wyborca PO ma głeboko w poważaniu wasze żale :) modle się za was bracia :)

Gość porażka zawsze jest gorzka
czas się otrząsnąć, a nie wymyślać innym, że mieli inne zdanie od waszego. I całe szczęście jest nas więcej niż was. Nawiasem mówiąc jestem warszawianką z dziada pradziada. Ale dla was Warszawiacy to drugie dno, więc może dlatego głosowałam na Bronka

Gość miły 30sto latek
młodzi gniewni :D padne z wrażenia :D a może tworzycie coś w stylu Hitler Jugend und Herr Rydzer:D

wyniki pokazały jednoznacznie na Kaczora głosowały- wiochy, małe miasta, biedota, bezrobotni albo słabo wykształceni ludzie zamożniejsi, wykształceni z duzych miast na Komora life is brutal miejcie pretensje do siebie, wezcie swój los we własne ręce a nei chcecie żyć za nasze pieniądze!

"na Kaczora głosowały- wiochy, małe miasta, biedota, bezrobotni albo słabo wykształceni ludzie zamożniejsi, wykształceni z duzych miast na Komora" ludzie zamozniejsi wyksztalceni z duzych miast to wlasnie klasa srednia, czesto argumentujaca swoj wybor w sposob podany w pierwszym poscie

05.07.2010] 20:57 [zgłoś do usunięcia] player1111111 mam wrazenie ze niektore osoby wypowiadajace sie w tym temacie nie przeczytaly pierwszego postu; )--------> po co mają sie męczyć nad przydlugim elaboratem jak wiedzą najlepiej.Łopatologia w cenie:D