Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deko-fiszka

pomysły na okno w kuchni?

Polecane posty

Gość deko-fiszka

hej! kończę budowe i szukam pomysłu na dekorację okna w kuchni. macie jakies pomysły? najlepiej poprosze o zdjęcia, co wisi u Was. Kuchnia będzie raczej w stylu klasycznym, rustykalnym (białe mebelki stat z ikea). marzą mi się słodkie firaneczki, dziergane na drutach czy szydełkowane zazdrostki, ale w robótkach ręcznych nie jestem mocna.

ja mam w kuchni 2 "gołe" okna z roletami, nie podobają mi się zazdroski, firaneczki i inne duperele.

ja mam firanki do połowy okna (od góry), na parapecie mam poustawiane doniczki gliniane z ziołami zasłonki długie (tzn. do parapetu), jasne, w kwiatowy wzorek

zamiast ręcznie robionych zazdrosek możesz kupić coś bardzo podobnego i również efektownego to zazdroski z gipiury :) jakbyś się nauczyła robić na szydełku to pewnie nie jedną śliczną i oryginalna zazdroskę byś zrobiła ;) tylko z tymi ręcznie robionymi to troszkę problemów bo po praniu trzeba je zblokować ,żeby miał normalny wygląd ,bo inaczej wyglądają jak kawał plątaniny i gnieciuch ;)

Gość deko-fiszka
Ryjku jakoże zazdroski bedą wisiały w kuchni, więc moge sobie pozwolic na to, zeby rzadko prac.Więc się nie naciągną :P Ewo33 może pokarzesz jakąś fote?

nie mam, a w pracy jestem, więc nie zrobię tą firankę mam taką zwyczajną, ze sklepu, a nawet może na targu ją kupilam za parę złotych, sięga mniej więcej do połowy okna jako że mam okno od zachodu, to mam też roletę bambusową, bo w porze obiadowej tak daje po oczach, że nic w garnkach nie widzę :) zwykle roleta jest podciągnięta pod sam sufit (pod firanką) i jej nie widać

Gość deko-fiszka
Dziękuje Ewo33 za chęci🖐️

deko-fiszka ,chyba mnie nie zrozumiałaś :) każdą rzecz czy to serwetka czy zazdroska czy chusta ręcznie robiona musi być zblokowana po każdym praniu ;)i nic ci nie da to ,że będziesz prała ją raz na rok ;) dzięki blokowaniu nadajesz prawdziwą formę serwety bądź zazdroski ;) ogólnie nie polecam bo lubią żółknąć ,pierdologia z blokowaniem i cena dość wysoka :D ładne są z gipiury tak wpadają pod wiejski styl ;) ładne też są woalowe i tanie :) mają białe hafty ale też i kolorowe :) ostatnio widziałam na allegro ładną białą z woalu z krzaczkami stokrotek :D Moja mama ma tak jak Ewa opisuje swoje okno :) roletę ma bambusową taką ciemną ,na górze na karniszu wisi albo firaneczka z woalu jakoś fikuśnie uszyta albo czasem zwyczajnie zarzuca kawałek woalu i owija go na bokach :) na parapecie ma różne śmieszne doniczki z kaktusami :D Ja mam zazdroski i z woalu i zwykłe z żakardowe (żakardowe to dopiero tanie ,można zmieniać do woli bez uszczerbku w portfelu :D) W tamtym roku moja mam uszyła sobie śliczną roletkę rzymską z różnych kawałków woalu i taśmy atłasowej(mam jest krawcową to sobie tam szyje takie cudeńka ) :) super wygląda ,na górze są szelki gładkie ,pod nimi pas z haftem ,potem przeszycie z taśmy atłasowej i szeroki pas gładkiego woalu ,na dole wąski pasek z woalu haftowanego z super wykończeniem :)roletka jest podwiązana dwoma taśmami szerokimi i związanymi na dole :) Pomysł z ziołami jest bardzo fajny tym bardziej ,ze masz kuchnię w stylu prowansalskim :) jakieś ładne wiadereczka ,albo koszyk na zioła też doda uroku ;)

Gość dededd
A może biała, lekka roletka rzymska podciągnięta do połowy okna?e

Gość myślimy że jesteś beznadziejna
sugerując się naszym gustem :O

Gość ana221

Polecam Ci zazdrostki na okno w kuchni :)

Możesz kupić w tym sklepie internetowym: https://sklepfiranki.pl/pl/c/ZAZDROSTKI/327