Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryreyt

do kobiet wegetarianek

Polecane posty

Gość ryreyt

Czy w czasie ciąży zaczęłyście jeść mięso? A te które jeszcze nie były w ciąży - będziecie jadły mięso? Jak wygląda lub będzie wyglądać dieta waszego dziecka? Bezmięsna czy z mięsem? Wojujący mięsożerni proszę o niewypowiadanie się.

Gość fcbfcgdf
wojują raczej agresywni wegetarianie i weganie. mięsożercy po prostu się z nich lub ich wątłych ciałek śmieją 😴

Gość nie jadłam mięsa w czasie
ciąży, natomiast dbałam o prawidłową i urozmaiconą dietę, a przede wszystkim o kwas foliowy przed ciążą i na początku. Wbrew pozorom można prawidłowo się odżywiać nie jedząc mięsa i można popełniać błędy dietetyczne i mieć niedobory wielu składników jedząc je. Badałam się regularnie i nawet nie musiałam brać żelaza, bo wszystkie wyniki były w idealnej normie. Lekarz nie wiedział o mojej diecie, bo w pierwszej ciąży się przyznałam i wszyscy świrowali. Jeżeli masz rozsądnego lekarza, to chyba możesz zaryzykować szczerą rozmowę na ten temat.

moja przyjaciółka - weganka nawet, zarówno w pierwszej, jak i w drugiej ciąży nie zmieniała diety cały dom jest wegański, czyli ona, mąż i dwoje dzieci wszyscy zdrowi nie wiem, czy warto komentowac głupie wypowiedzi, ale tak mi sie nasunęło - jej mąż dość aktywnie spędza czas na działce (oczywiście poza 8 godz. pracy w firmie) i jego ciałko jest owszem, owszem ;)

Gość ryreyt
Dzięki za odpowiedzi. Ja jeszcze w ciąży nie jestem, wszyscy mnie straszą że jak zajdę w ciążę, to "będę musiała" jeść mięso. A ja nie chcę. Z dzieckiem to inna sprawa - myślę że chyba dawałabym mu mięso (nie jestem pewna?) do jedzenia, pozwalając by w przyszłości samo zdecydowało czy chce być wege czy nie. Dodam że mój mąż jest mięsożerny. Może jeszcze ktoś się wypowie?