Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sgam

Co do tabletek antykoncepcyjnych?

Polecane posty

Gość sgam

Zaczełam używać tabletki Novynette. boje sie jednak wpadki. Co mogłabym do tego stosować, oprócz globulek dopochwowych, aby byc pewna na 100%?

Gość Millero9
Może jakieś żele czy kremy :)

Gość jagienka159
ja mam podobny problem, czy tabletki same dają gwarancję?

Gość sgam
Jagienka wlasnie boje sie , że nie dają 100% pewności, dlatego chciałabym używać coś jeszcze..

Gość sgam
Czy mógłby ktoś odpowiedziec na ten temat;>?

Gość jagienka159
również urzywam tych tableteczek ale chciałabym aby on kończył we mnie- czy mogę być bezpieczna z nimi?

Tabletki+gumka zawsze w dni płodne a tak to same tabletki :)

Gość gość121
używam tabletek Harmonet od 3 miesięcy - w sumie nie ma różnicy jakich, wszystkie są antykoncepcyjne więc działaja tak samo. Za każdym razem moj partner kończy we mnie bez innego zabezpieczenia. Po to bierzecie proszki, zeby dodatkowo sie nie zabezpieczać. Jeśli bierzecie je codziennie o tej samej porze, i nie zdarzyło wam się zapomnieć ani jednej to nie musiie stosowac dodatkowego zabezpieczenia.

Gość gość121
Tinex na pewno masz rację? Poczytaj sobie trochę, bo z tego co wiem to tabletki podobują zatrzymacie owulacji wiec wydaje mi się, ze nie ma mowy o dniach plodnych i nieplodnych...

Gość gość121
Tzn o dniach plodnych, bo niepłodne masz cały czas podczas brania tabletek ;p

Tinex - jak bierzesz tabletki to nie ma dni płodnych, bo nie masz w ogóle owulacji.

Jeżeli tak się boicie to polecałabym po prostu prezerwatywy.

Gość sgam
Boje sie, dlatego ze czytałam o wpadkach przy braniu tabletek na różnych stronach.. Dzieki ;)

Gość gość121
Wpadki mogą się zdarzyć tylko wtedy, jesli zapomnisz wziąc tabletkę albo kilka. Właśnie dziewczyny, które wpadły mimo brania tabsów piszą póxniej głupoty na różnych forach, inne to czytaja i się boją. podstawa antykoncepcji jest systematyczne branie tabletek. sama mam koleżanke, która brała i zaszła w ciąże....to śmieszne. Musiała coś pominąc, inaczej to neimozliwe, bo przeciez podczas brania nie ma sie owulacji!

Rozumiem,że się boisz dlatego polecam do tabsów jeszcze gumki, ale już bez żadnych kremów i globulek- raz,że to już gruba przesada, a 2 ponieważ mogą rozpuszczać lateks.

gość121- zgadzam się z Tobą, ale jeszcze leki mogą mieć wpływ na tabletki, trzeba uważać, a jeśli dziewczyna jest młoda i dopiero zaczyna przygodę z tabsami to niech dołoży gumki i będzie mieć spokojną głowę. Ale fakt w internecie jest dużo bzdur o dziewczynach biorących tabsy i w ciąży- zawsze coś zostało niedopilnowane i tyle.

Gość sgam
Wiecie co zrobie? Kupie opakowanie Patentex oval, sprawdze jakie są te globulki i czy naprawde są nie do zniesienia.. A jeżeli to prawda to przynajmniej w pierwszych dwóch opakowaniak tabletek (jestem w połowie pierwszego) bede uzywała prezerwatywy.. Jak narazie nie czuje żadnych mdłości, dużego apetytu czy obniżonego libido, dlatego myśle że mój organizm dobrze przyjął tabsy.. :)

Gość sgam
Chyba że skutki uboczne pojawią sie dopiero później...

ja wspominam patentex koszmarnie, ale może dla Ciebie będą ok. Co kto lubi:)

Gość sgam
a znacie może jakieś inne globulki? może lepsze?

Gość jagienka159
a jak się zwykle zabezpieczacie gdy on kończy w środku tzn w kobiecie?? co jest skuteczniejsze plastry czy tabletki? mój chłopak zawsze kończy na zewnątrz - chciałabym aby teraz było inaczej czy mam ufać tabletkom bo ich używam?? bardzo proszę o odpowiedz - nie mam tak dużego doświadczenia a chciałabym się czuć pewnie