Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martamilos

Czy są na kafe NAUCZYCIELE?

Polecane posty

Gość martamilos

Interesuje mnie wychowanie przedszkolne i nauczanie poczatkowe

Ja jestem nauczycielem naucz. pocz.

Gość martamilos
Brakuje mi konkretnych odpowiedzi na temat nauczycieli nauczania początkowego. Jestem po zarzadzaniu. chciałabym pracować w przedszkolu. Nie mam kwalifikacji ani przygotowania pedagogicznego. Jak mogę uzupełnić wykształcenie?

musisz zrobić studia nauczanie pocz. lub zintegrowane, nie ma innej rady. Podyplomówki nie zrobisz, bo nie masz uprawnień pedagogicznych, a jeśli miałabyś robić kurs pedag. i podyplomówke to szkoda czasu i pieniedzy lepiej zacząc studia od początku. Chyba, że zatrudnią Cie na stanowisku pomoc nauczyciela przedszkola, tylko wtedy jesteś na takich prawach jak normalny pracownik, bo nie jesteś objęta kartą nauczyciela, więc odpadają Ci ferie, wakacje, wszystkie wcześniejsze wolne przed świętami itp...

Gość martamilos
Czyli zacząć studia licencjackie? A co z podyplomówkami? Są różne. Tylko trzeba mieć przygotowanie pedagogiczne a z tego, co wiem, to zamiast kursu pedagogicznego, lepiej zrobić podyplomówkę z tego.

Niestety nie można "zamiast"...nie możesz zrobić podyplomówki, jeśli nie masz przygotowania pedagogicznego albo kursu pedag. I koło się zamyka...

Gość martamilos
Rozumiem. Dlatego poradzili mi na jednej uczelni aby zrobić najpierw przygotowanie pedagogiczne

Gość martamilos
Czy nauczyciel z tytułem magistra bez przygotowania pedagogicznego może mieć ukończone inne studia, niż pedagogiczne np zarządzanie?