Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednamama1983

pewnie temat był, aaale:) jaki mi polecicie fotelik samochodowy 9-36kg?

Polecane posty

Gość takajednamama1983

cena nie gra roli. najważniejsze jest bezpieczeństwo.

Gość mamamamamam
w testach ADAC wysoko stoi Roemer

W testach bezpieczeństwa w tej kategorii wagowej najlepiej wypada Kiddy Komfort Pro. W przedziale 9 -18kg Roemer King Plus i Maxi Cosi Tobi. My kupiliśmy roemera.

ja mam roemera. jak na razie jesteśmy zadowoleni. nie mieliśmy okazji (i obyśmy nie mieli) sprawdzić jak się sprawdza podczas wypadku. ale tak to jest bardzo fajny. wygodny dla maluszka, troszkę trudno zapina się w nim pasy, zwłaszcza jak dziecko się próbuje z niego wydostać :P ale to nie aż taki duży problem.

Gość takajednamama1983
zapytam jeszcze o wiek dziecka, mam 9,5 miesięczne dziecko, zazwyczaj w foteliku na w pół leżało tyłem do kierunku jazdy, jak to jest z tymi fotelikami 9-36, które ustawia się przodem do kierunku jazdy? czy mają regulację oparcia? niektóre mają też jakieś wkładki dla niemowląt, ale sprawdzałam roamera na allegro i nie ma w opisie takiej informacji. cena ok. 600zł-sporo:)

Gość takajednamama1983
paulina, fajny:) a jak u Was jest ze spaniem w takim foteliku? my będziemy jechać nad morze 5h i nie wiem jak ona to zniesie na siedząco. w ogóle tak patrzę na allegro i jestem w szoku, bo zazwyczaj takie drogie foteliki powiedzmy od 300zł wzwyż mają 1-4 kupujących albo zero, a foteliki od 50-200zł mają kilkunastu-kilkudziesięciu, czy ludzie nie boją się kupić takiego taniego sprzętu i w razie wypadku......

Nie ma problemów ze spaniem, ustawiam pozycję leżącą i mały przesypia większość drogi. A jeździmy sporo, no i zwykle w dłuższe trasy. Z tanimi fotelikami bez testów albo z kiepskimi wynikami faktycznie strach, oby kupujący nie mieli okazji sprawdzić ich bezpieczeństwa w praktyce.

Jak będziecie jechać w nocy to mała pewnie prześpi całą drogę. Jeśli w dzień to minimum jedna przerwa na karmienie i rozprostowanie i będzie ok :)

Gość mamaitata
a ja mam chicco key 1 plus i jestem zadowolona

Gość mamamamamam
tez tego nie rozumiem, tej krotkowzrocznosci niektorych rodzicow, kupują fotelik chyba tylko po to zeby mandatu nie zaplacoc a nei zeby zapewnić bezpieczeństwo swojemu dziecku... 600zl to znowu nie tak duzo biorąc pod uwagę ze to na wiele lat bo fotelik 9-36 rosnie z dzieckiem

Gość takajednamama1983
paulino, jedziemy 6rano, by na 12 dotrzeć - tak zaczyna się doba hotelowa. wiem, wiem, jedna przerwa musi być na rozprostowanie kości i posiłek:) gorzej będzie z ponownym posadzeniem wiercipięty i zapięcie w pasy, aaa już się boję:)

Gość ale to już było
Trzeba pamiętać że foteliki w tym przedziale wagowym nie rozkładają się na płasko do leżenia :) mają jakąś tam regulację odchylenia ale nie jest ona duża :) dziecko i tak w zasadzie śpi na siedząco :)

Najlepiej czymś zainteresować dziecko w momencie wpinania. My mamy "magiczną kierownicę", młody zawsze dostaje panel w rękę no i gra sobie zadowolony, tylko my mamy dość po 5 minutach :D

Gość takajednamama1983
mamamamam - no właśnie, 9-36kg to na bardzo długo się kupuje. ja bym się bała kupić jakiś za 120zł np. nie wiem nawet co to za firma. widzę, że na fotelik.info.pl w rankingu pierwszy jest cybex pallas. potem kiddy i britax od romera. ale wszystkie z nich ocenę mają 4. a gdzie piątki?:)

Tak, to odchylenie jakieś duże nie jest ale mimo wszystko działa. Kiedys mały zasnął bez odchylenia to mu głowa trochę zwisała ;)

Gość takajednamama1983
ale to już było- wiem, wiem, że się nie rozkładają na płask, mam nadzieję, że mała wytrzyma lekko pochylona do tyłu i że zaśnie:)... paulina- moja się najlepiej interesuje tym, co nie trzeba, więc będę musiała dać jej coś z mojej torebki chociażby:) muszę pomyśleć:p